Aug 22, 2011

Teringat zaman kecik comot dulu kala



Ewah,kemain panjang lagi title post kali nieh -__-" yeayy! raye dah hampir menjelang,tapi baju raye tak ciap-ciap lagi,masih elok berbungkus dalam plastik bag tuh,terkejut? HAHA,actually jahit sendiri je, eh silap mama lah yang jahit,Yana belum pro dan masih cuba untuk berjinak-jinak dalam jahitan,ceiiittt leh caye ke ko??

Semalam sedang kemas-kemas bilik berselerak nieh,tetibe mood zaman 90-an serta merta datang,duk tersengih sorang-sorang..hihihii,zaman 90-an tu,cam tak berapa nak bleh blahhh jek -__-" alangkah indahnya kalao masih berada di waktu dulu dulu kala, walao muka masa tu teramat comot momot, errr tak faham ek?

Ni haa,terjumpe kotak ajaib dari hencik Aladdin kasi


Sesungguhnya kotak omei ni betul-betul nampak usang dimamah usia,fuyoo ayat sastera pulak aku nieh. Ok semalam Yana terjumpe kotak ni belakang almari,pelik jugak..jenuh duk pikir kotak pe lah kan, hehe..dah bukak tengok isi kat dalam tu baru lah ingat balik..ni haa,benda ni haa ada kat dalam tu sebenarnya


Kad raya kawan-kawan kasi *cecah angka 100++


Opss ! my diary laa T___T

FLASHBACK *************

Kad raya tu kawan-kawan kasi time sekolah dulu kala, masuk je bulan puasa semua gelabah sebab nak beli kad raya kasi dekat kawan-kawan,meriahnya time tu haa..tak kurang jugak yang jadi posmen, kononnya tolong hantarkan kad raya lah katekan,padahal kawan sekelas je,wawawa,takde keje sungguh..paling banyak dapat kad raya masa Form 5,wah indah nya rase, yelah tahun akhir bersama-sama kawan sekolah..sedih sebak tu memang ada sebab 5 tahun bersama, kamcing tu takyah cakap laaa..lelaki perempuan sama je,susah senang sama tanggung..eceh,yeke? tapi time Yana fail add math takde orang bersimpati pun,HAHA..yess ~! Addmath lah first subjek Yana fail,gggrrrr..geram sungguh,tak hebakk pun.tapi sekali jelah fail,takde dah.cess T___T

Mostly isi kandungan kad raya tu cakap camni
  • puasa penuh tak? kalao tak ganti cepat-cepat
  • baju berapa pasang? kaler pe?
  • dah habis sekolah jangan lupe kawan kau ni
  • manfaatkan puase n raya tahun ni,bimbang next year dah belajar dekat oversea
  • mintak maaf mintak ampun salah silap selama kite berkawan
  • nak duit raya? nak kueh raya?
  • saaayyyyaaaangggggg Yana XOXO
Hurm,sayangnya dekat kawan-kawan semua, nak je jumpa depan-depan,tapi jarak yang pisahkan semua..mostly kawan-kawan Yana amik medic kat Oversea,Alhamdulillah..moga bakal menjadi seorang doktor yang hafiz dan hafizah kelak,AMIN.

Dah lah sebut pasal kad raya,kang banjir pulak nanges kat sini,Huwaaa :'( sedeh betul sebab terlampau rindu dekat kawan-kawan sekolah,ceeiitttt -__-"

Princess Diary? ewahh,dulu takde nye nak kenal-kenal dengan belog nieh,tak cam zaman sekarang,mostly budak sekolah yang main belog,fuhh hebakk sungguh, sesungguhnya diari ni lah tempat Yana luah perasaan sedih gembira tawa hiba gedik sorang-sorang,perasan sorang-sorang..HAHA,zaman nak kenal cinta,ecehh takleh blahh je kan,hihiii *gelak guling-guling

Dan sesungguhnya diari ni jugak telah dirampas oleh warden sekolah lalu dibaca,erkk sumpah aku malu wehhh..baca diari orang lak, entah-entah ade je kawan lain yang baca.cehh biarlah.Biaselah,nama lagi diary, tak lari dari nak luah perasaan cinta dan kasih sayang,haa sila lah nak muntah dengan ayat Yana nih,kih kih kih..macam-macam ada,pasal gaduh dengan kawan-kawan, minat dye tu minat dye nie,amboiii ramai benor ye? pasal pelajaran,pasal exam..pasal cikgu-cikgu,HAHA,bukan mengumpat ni..

Bila baca balik semalam,gelak sorang-sorang..ahhh tak matured nye akuuu! -___-"

Kalao sekarang, mesti ramai yang tak suka pergi sekolah atas alasan tak bebas,masalah dengan kawan-kawan lah,dengan cikgu lah..tapi satu hari nanti,korang akan terpikir betapa bestnya zaman persekolahan itu walaupun ade kenangan manis buruk kat sekolah, masalah tu memang tak boleh lari lah kan..

Setiap Kenangan itu mematangkan diri kita,PEACE :')




Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

9 comments:

isyam mirah said...

hihihi..same la ngn mirah..mirah pom still ade lg kad rye ms skolah dlu..hihi

Saiazuan said...

dah lama x dpt kad raya.. huhu

cik Nd said...

baru je dpt kad raya td,excited gile :D

kim heeruul said...

banyak nya kumpul kad raya..
gua baru 13 keping je..hahaha..

EnciK AxixOu said...

penuh dengan memori .

ezzaty said...

hee..kite pon ad kotak ajaib..penuh ngan kad raya..ngan surat2..hee :D

SweetSmileGallery said...

dlu ms zmn sekolah sllu gak tgu posmen anta kad ry kt umh..hee tp skrg dh xde dh..=)

abazilah said...

ada entri untuk awak dari saya . jengok la .

http://iownthis87.blogspot.com/2011/08/hadiah-mega-giveaway-cik-yana-cik-putih.html

BeloG MTT said...

Seronok bila imbas balik kenangan lama,sambil kat tangan pegang barang barang zaman chomot masham..hehe:)

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)