Aug 15, 2011

Octove.Com..Berminat nak Join?

Octove 
Siape tak join Octove.Com lagi angkat kaki sebelah cepat ! sekarang ramai orang dah masuk fasa demam Octove tahu tak kawan-kawan..amende Octove nieh? macam Octopus je kan,hihiii comel je..
Octove nie macam laman sosial Facebook lah, tapi yang specialnya Octove ni dye ade tradmark tersendiri tau "we are different" means tak 100% sama lah kan dengan Facebook tu..bosan tak layan Facebook? HAHA, kalao bosan ape kate beralih ke Octove pula,nak main game? belambakkk bak gunung everest..ni bagi peminat fanatik game lah kan,macam Mr F saya tu..*jangan marah Mr F..hikhikhik

Kenapa Octove lagi besh dari Facebook?
  • korang boleh transfer file to another Octover,bila chatting tu ke
  • korang jugak boleh webcam, fungsi dah macam skype dan yahoo messenger pun ade ni haa
  • setiap status korang publish dekat Octove akan terus dipublishkan juga ke laman sosial lain seperti Facebook,Twitter,Yahoo Messenger,Blog dan juga lain-lain..berbaloi-baloi..
  • seperti biasa,boleh add ramai kawan, chatting, create group sendiri
  • korang jugak boleh upload lagu feberet korang, upload video kesukaan korang, nak browse untuk cari apa yang korang inginkan pun boleh..cam style sistem youtube lah seposen dua..HAHA
  • paling besh ade lah korang boleh kumpulkan point untuk memenangi hadiah dari pihak Octove seperti tiket wayang, patung omei Angry Bird, Voucher, T-shirt, Keychain dan macam-macam lagi tau..suka tak? 
 *Mr F,kasilah satu patung Angry Bird kat saye :P
 
Alamak,besar gedabak gambar untuk korang Yana print screen nie..HAHA..haa,nak menang patung omei Angry Bird? kumpul lah 1000 points dulu..tak susah untuk kumpul mata,janji korang active buat hal-hal kat bawah ni,so simple sangat-sangat tau
  • perbanyakkan Upload Gambar dekat album korang,fanatik photoshoot tu boleh la..hehe
  • banyakkan coments contohnya di album/gambar oranglain, coments dekat post ke
  • invite seramai yang mungkin rakan-rakan anda
  • creating group, fuhh lagi besh ni..create group dan invite ramai-ramai join
boleh dikatakan semua aktiviti korang di Octove lah boleh buat points,upload gambar,tagged oranglain,Like status,coments semua bagai yang ada dalam Octove ni,tambah lagu,join event,create events,create game untuk semua orang dan macam-macam lagi lahh..fuhhh,belambakk..esok lusa tak siap list lagi..nanti korang boleh tengok sendiri je tau

Berminat nak join? jom sign up dekat Octove ni >TEKAN< nak sign in through Facebook atau Twitter  korang pun boleh :')

Jangan Lupa ADD Yana dan join GROUP BLOGGER di Octove jugak tau !
 Jumpe disana............................



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

26 comments:

Ain Fadhilah said...

nak try! :D

Ain Fadhilah said...

dah join :D

Pendamba Mawar said...

akan di add serta merta

Lyssa Faizureen said...

wahh . menarikk nihh Cik Yana ^^

ct farah said...

dah add yana :D

Farierahasanz said...

<<-- dah lame buat tp time tu org taktaw lagi.. dah laa jrg bukak.. haha

tp skunk baru nak aktif.. ekeke

cheqwa said...

akan join! hehe.jumpa kat sana :)

Myza Raihan ♥ said...

menarik la..
nak share leh x?

mahfudzah said...

mcm2 zaman skang.huhu

liya alia said...

macam menarik ja.. boleh cuba.. jangan jadi macam 1malaysia sudah.. kejap ada pastu hampehh.. hhaha

diya said...

fuhhh banyaknye point nak kene kumpul kalau nak agry bird punye patunggg . alaaaaa ,

Botak said...

tak berapa minat laman sosial banyak² ni., satu dua cukup ar.. :D

che sakinah said...

seyes ke best? waaa.. first time ni dengar.

yqnq ellyana said...

@ain :haha,sile2

yqnq ellyana said...

@ain :cepat benor :P

yqnq ellyana said...

@mawar :ewahhh,tenkiu2

yqnq ellyana said...

@lyssa :jom lah join kalao menarik..hihihihii

yqnq ellyana said...

@ ct farah :tenkiu dear ^^

yqnq ellyana said...

@fariera :wahh,maju giler dah lame buat..haha

yqnq ellyana said...

@ cheqwa :okeh! akan akan,hehe

yqnq ellyana said...

@myza :boleh je

yqnq ellyana said...

@mahfudzah :zaman dh maju dan moden plus plus..hoho~

yqnq ellyana said...

@liya :haha,satu malaysia lah sangat en

yqnq ellyana said...

@diya :haha,haruslah aktif nak cepat2 dpt hdiah

yqnq ellyana said...

@botak :kdg2 pening dibuatnyer

yqnq ellyana said...

@sakinah :nak tahu kenelah cuba..hehe

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)