Aug 14, 2011

Tutorial : Like Button for Fan Page



Selamat pagi selamat tengahari selamat petang selamat malam semua !
moga-moga semua selamat tau,hehe..hari ni Yana dapat request daripada sorang adik ni,dye tanya dekat facebook Yana ni haa,camane nak letak Like Button untuk fan page cam blog Yana ni..actually step dye same je dengan step letak Facebook button tau,just adjust sikit-sikit je..mari lah try jugak :')

*make sure dah ada Fan Page dulu lah yer! :')

1) Masuk ke link ni dulu >TEKAN<

2) Akan keluar tab seperti gambar bawah ni kan, then korang isilah URL Fan Page korang tu, satu lagi please UNTICK dekat petak Send Button,kalao tak memang takkan dapat code


3) Next step, tekan je Get Code dan akan keluar pop-up cam kat bawah ni..korang copy semua code dalam IFRAME sahaja.


4) Then? mane nak paste code tu haa? korang refer je tutorial Facebook Button nie..step same je,cuma tukar lah code dalam iFrame tadi tau..hah,tengok sini >TEKAN<

5) Kalao nak letak ayat pulak camane? senang je,refer tutorial ni tau >TEKAN<

Oke,dah siap dahh ! jadi tak? jadi tak? nanti inform Yana ye kalao jadi, kalao tak jadi boleh tanya :')





Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

9 comments:

Lyssa Faizureen said...

cehh . sudahh pandaii .

cheqwa said...

thanks for info yana ^_^

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

mekasehh kak yana

kaizen said...

tq yana...

Wanie said...

hehe..wanie baru je letak badge fanpage kt blog..bagus buat tutorial mcm ni..newbie mesti xtau cane..

Yana Nanako said...

tak jadi pun.. dia kata kena tengok FAQ.. macam benda ni dilarang pulak.. huhuhu

Mama AmsyarMarsya said...

dik,wat la tuto klu org nk tegok blog kne like fan page dulu,he2......cam kne jdi ahli la baru leh tegok.da bnyak try n asik error je ngn tuto kt e google ;(

Buatbest said...

menarik..

sweet lolypop said...

menjadi.tahankyou.

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)