Jul 29, 2011

Orang Khianat Yana, terima dengan senyuman je



ENTRY HARUS BACA....

Selamat pagi readers and bloggers, 

Dalam hidup kita ni tak lepas dari pelbagai masalah harian kan, itu yang pasti..tapi jika ada yang khianati kita boleh bersabar lagi tak? paling tidak cuba untuk bersabar, tetapi kalao dah kerap kali memang meletop jugak kan..hari ni celik mata dengan senyuman tetibe bertukar menjadi tragedi menyayat hati, ceittt, macam ada orang mati je ayat -.-" taklah, disebabkan perasaan dikhianati ni tak dapat dibendung lagi, harap korang semua dapat bantu Yana ye..

Seperti yang korang tahu, Yana ada sediakan khidmat edit blog untuk para blogger khusunya blogger baru yang masih berjinak-jinak ayam dalam dunia bloging nieh..Last week, ade lah sorang blogger **** ni datang minta bantuan untuk edit blog dan buatkan header..oke, totally she need to pay RM20 ya..dia suruh buat dulu..oke lah, disebabkan percaya dekat budak hingusan tu GGRRR -.- Yana bertungkus lumus siapkan edit full blog dye dalam masa sehari..nak buat camane, setiap 5 minit inbox Yana, tak ke annoying bagi korang? bagi Yana, yes! annoying yang terlampau, fuhh sabar jelah =___="

"Oke, done editing your blog dear"
"Jangan lupe tolong bayar ye??"

ceittt, kemain manis plus manja plus berhemah ayat Yana ni kan sebab dah berjaya design pe dye nak..tup tup 2 hari senyap, hati dah rase lain sebab awal-awal Yana dah kasi no telefon, sebab budak ni nak topup je haa, oke laa..accepted..tadi rase macam nak buka balik inbox yang dye hantar..baiklah, ni yang kau kasi kan..Ok Fine, Terima kasih banyak-banyak

*agak-agak rabun ayam, kelik je gambar untuk tumbesaran sihat ye

 

Finally I got the answers, fuhhh, berdesup menusuk hati..panass ! nampaknya dye dah larikan diri, facebook kompem-kompem dah block Yana, the second blog dye dah tukar another URL blog..tak sempat nak godam masuk dengan emel dan password dye kasi, GGRR, dah dapat ape dye nak, tak nak bayar pulak ye..takpe-takpe, sabar selagi termampu..tapi kalao satu hari nanti Yana terjumpe blog dye ni..siap lahh, engat tak cam ke muka kau yang "comel" tuh, GGRR..

Bagi sesiape yang kenal budak ni tolong inform Yana ye?nama facebook dye
  • Aquwh Syahira
Korang kenal? entah-entah member korang je nie..kalao bab blog Yana tak sure lah sebab sepanjang edit blog dye, dah 2 kali tukar URL blog, ape kes daaa =__="
Dan yang pastinya gambar dye ada di facebook Yana sekarang, hoho..hari tu dye tag 2 gambar dye untuk dijadikan header, sekarang still ade..kalao korang nak tengok siapekah gerangan budak tu sila lah melawat facebook Yana ye, kalao kenal tolong inform Yana..malas nak tempek muka dye dekat sini, takde pekdah langsung, biarlah korang tengok sendiri oke.

Moga ramai yang dapat bantu agar permudahkan jalan Yana jejaki budak nieh, boleh tak?

Insan dikhianati, sob sob :'(

p/s : Yana just nak bantu blogger, tapi kena khianat..ni adalah kali ke-3 kena camni,berbaloi ke aku buat baik dengan orang tapi tak hargai? kenapa aku terlalu berlembut dengan orang, rambut sama hitam, hati lain-lain, oke bai


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

58 comments:

Pendamba Mawar said...

bila kita cuba berbuat baik..kita sering dipijak..ni la manusia..sabar ea yana..:) dugaan

Dinie Aainaa said...

sian at akak..
sbr jew lah akak (:
dugaan..

Qaseh Suci said...

nenek tu ada dua akaun yunx..
nanty sha crikkn link blog dya

Qaseh Suci said...

ni yunx link..tataw btul ker tak

http://funpartyputery.blogspot.com/

Budak Chomot said...

Kita bakar je orang macam tu! Haha

ShafiqIzwan said...

pergh. ape punye perangai daa.

nuruashia ♥ said...

sbar2 eh

dewqra chacqk said...

saba lha kaka . kiera un pena kene .
lagi2 kiera tak mintak bayaran un .. yang pns haty . boleyh dea akap kiera nyanyok . ape kes . dah buad kan header dea suda cukup lha . :(

Princess Scarleyt said...

Sapa? Kurg ajo pnya budak.. Takpe nt dia dpt blsan kna hack 1 hari.. mmg nk kna tmpor je bdk tu

cik bihah said...

aiyak!! jumpe lempang laju2 je baru tau..

~Kirin Selama Perak~ said...

sabar ja la.
balas kejahatan orang lain dengan kebaikkan..
insyaALLAH satu hari nanti dia akan kembali ke pangkal jalan~
:)

Cik Bunny said...

sabar jela.
nasihat cik bunny, kalo ade org nak tempah header atau banner, make sure bayar dulu baru edit =)

ninie_azriena said...

emm..sabar ye yana..tak elok ah dia wat cmtue..dah minta tolong, kita dah tolong..lain kali yana kena lebih berhati2 tau..mungkin boleh minta bayaran dulu baru edit ?? kena tgk2 juga tau..sabar syg =)

Mayra Azemi said...

salam . . tumpang nyelit . . wink2 . . amboii . . tak kenal budi betui org itu . . org ker bukan tu ? tak pernah jumpa orang mcm ni . . sesedap rse dia jer . . haha . . sabar banyak2 ea kak ? nanti kena kat muka dia balik baru tahu langit tinggi ke rendah . .

Dea said...

isy..mcm2..sian yana...

c genk bah ne said...

budak ne ke?

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002354349536

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001171065054

http://www.facebook.com/pages/BeLoG-AquWh-Syahira/119325441486052?sk=wall

harap dapat membantu

n.sakinah_adnan said...

yana sabar la... mybe bdk tuh xbetol kot.. sje nk gnekan yana tuk kesengan die... xpe... nnt die akn dpt blek ape die buat...

bombay said...

orang mcm nie pon ade..apela..

.MieraErul. said...

sabar ye KakYana . dea takde duet laa tu . tp teringin nak bg cantik blog . nipu je laa keje dy . takpadan kecik . maybe nie blog dy . x tau lah betul ke tak .

http://boodawkjiwang.blogspot.com/

http://akuroasahara.blogspot.com/

eyza ♥ said...

sabar yea sys ..
nasihat eyza ..
byr dulu bawu edit ..
hope budak tu dpt blsn t :(

Nadhrah Ishak said...

perghh , sakit hatinyaa dengan orang yg mcm tuh , sabar oke (:

Nabila Huda said...

sabar ye.. nanti kalau ada tempahan, awak mintak dulu bayaran atau separuh bayaran..kalau dia lari pun, tak geram sangat.. kalau dia mintak awak buat dulu baru bayar, awak jangan buat tau..

Nabila Huda said...
This comment has been removed by the author.
Nabila Huda said...

dia dah remove blog dia..

abazilah said...

cuba try tengok fb ni .

http://www.facebook.com/people/Puteri-Faralyaa/100000959958805

yang ni yang fb badge yang ada dekat blog yang ni .

http://funpartyputery.blogspot.com/

aiman said...

sabo la yer..

hira said...

alahai. kesian yana. lain kali, jangan terima dari sesiapa yang tak nak bayar dulu tau. dah, dah. bawa bersabar ye? :)

syErAh said...

budak tu nak makan penyepak ke hape..

wat malu blogger je..nak lari lak tuh..

dah ramai yang bagi link tu..cepat gi detect.. x0

bumbleB said...

isk buruk nor perangai, RM20 je kot.. tak mampu xyahla ngade nk ade blog cantik.. buat simple2 je mcm BB.. ngee =D

Entry baru: Jom Kawen!

bahiyahaziz ; said...

budak ni .. aish .. menipu je .. men lari lari lak

intanEyka said...

ush.. dye ney laa eakh..?
muke cam same jek...
cer tgok..

http://boodawkjiwang.blogspot.com/

fiq. said...

haisssh, kalau aku pon hangin 1 badan, kalau jumpa, tak sabar nak tabuh, hahah

kay yea said...

haiishh..jaat2....

officially19 said...

http://dearsyahira.blogspot.com/
ni url blog dia..ina dapat dari fb dia..

ika said...

ciannye..sbr ea...

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

uih! simpatilah dgn awak..sabar yea :D

Farhah Azman said...

sabar ye dear..kite lempang dye laju2..haih..dak kecik lg kan?

Nan said...

whoaaa...

Elih Japahar said...

Siap remove blog lg tu..mmg melampau dia ni,sy minta buat header dgn c Aki dia minta free je..ingat nak bayar dah,ermm...:)

cheqwa said...

ish,sapelah orang itu.xsenonoh.xsangka ada jugak org cmtu..huhu..sian yana :/

Etong said...

kesiannyaa. org kata kalau telampau baik ni, org pijak kepala kita. harap2 tuhan bls kelakuan dia tu..

Miss Eunice said...

aish..i check her fb page n my oh my..rmainya yg sound dye..haha..pdn mke..hmmp..maen tpu2 lagi..hah..

sabar ye? ppl who do like that will surly get her's balasan..hah..

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

kesian yana. tape. org mcm tu tak lame pun kat dunia ni. x selamanya dia akn terlepas. suatu hari nanti cik yana psti akn jumpe dia. jumm..kerat 18 .org mcm tu. suke amik kesempatan jela. sabor sab0r :) ALLAH MAHA MELIHAT DAN MENGETAHUI :)

nadia said...

yana anggap je tu bukan rezki yana..
moga si budak nie dapat petunjuk la..
Allah tu Maha Besar dan Mengetahui..

Amy A. said...

ahaha..tunjuk la sikit mne header awk buatkn tu..nnt boleh la nk repot kokot blogwalking terjumpa..;)

Nana Ichigo said...

annpying nya. melampau ;____;

My Name is Mar said...

Sabar eh Cik Yana:)
Budak-budak..
Biasalah tu..
MOTS: Don't trust anyone 100%..

That's what being said by my mother:)

Kenangan Apabila Umur Mencecah 50

Encik JI said...

ni kena kasi sunat sekali lg ni. kekeke

baru dia taw erti penyesalan

Syakira Qaisara said...

bengong ahh die, nk suroh org edit blog die sangat, bayar pun tidokk, kak yana, tk yah halalkan :DD

cart kartika said...

hmm bersbarla ek yana.. mgkin dak tu mentah ag.. x matured enof !

'Siti Nurazwaniza said...

huhu> kesian sys Yana....err geram betoihla kat die tu..bila kita dah susah payah die buat kita mcm ni pulak kan......harap bersabar jelaa erk

miss sOmebody said...

ksian ngan akak,..sampai hati orang tu*,./humrm:((

Eyra. said...

Manusia ni tak boleh dijangka. Biar Tuhan je yang balas setiap perbuatan jahat dia kat Yana, yang penting Yana teruskan bersabar. Itu yang termampu untuk dibuat kan? :)

Ezad Skytech said...

sabar ye..

Nizam Ijam said...

bersabar la k :)

Fi_Qa said...

saya baru add akak..

erm, sebenarnya kita kena lebih berhati2 dgn org yang kita tak kenal kak...

alah, lau akak buat2 curiga ke hape, contoh minta bayar ke dlu, lau dia
nak marah ke ape, biarlah, at least tu hak akak, kena berjaga2...

lau dia betul2 nak, mesti dia sabar,....

kak Yana sabar banyak2 tau...

Mieya Amyst said...

Kite buat lek je kak. Buat peace. Nanti die kene balasannya :)

elmy said...

bw sini . terjumpa entry nih . sabar ye kak .. "innallahama'assobirin" sesungguhnya Allah bersama orang yang sabar :)

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)