Jul 10, 2011

FAQs?!


Hye peeps ! FAQs? pernah dengar tak..oke lah,kali nie Yana saje-saje buat ruangan FAQs nieh untuk korang bertanye berjuta lemon soalan dekat Yana,cehh..yelah, duk spam kat shoutbox, facebook, formspring lagi..macam-macam soalan an, tak salah tapi banyak soalan same je, meh sini Yana kasi jawapan atas soalan-soalan cepu mass korang tuh, *naseb takde heartattack =__=

1) Bila Yana start bloging?
-actually tahun lepas, kalao tak silap bulan Oktober tahun lepas..tak sampai setahun lagi lah nie

2) Yana guna template ape?
-Template Designer

3) Tolong design blog boleh?
-Actually Yana xreti sangat nak design blog orang, hancuss nanti kang..sorii

4) Camane nak upkan follower?
-Selalu blogwalking, join group di facebook, ringankanlah jari untuk drops coments di entry blogger lain

5) Font yang Yana guna?
- Trebuchet, Udamojial, Lemon can Fly

6) Nak shoutbox cam Yana,camne nak buat?
- Refer tutorial Yana, Tutorial Ajax Float Shoutbox

7) Boleh follow balik tak?
- Boleh tapi make sure jangan guna this words "done follow you,follow me back please"

8) Camane Yana buat blog yang comel nie?
- Refer tutorials dari blogger otai

9) Yana ni single ke dah kapel?
- Err, perlu ke jawab? hehe..have special friend mehh

10) Ade skype? nak add..
- Ade, add laa.."yqnq.ellyana"

11) Bila waktu Yana online?
- Tak tetap, maybe pagi,petang and malam..*cehh,cakap jelah 24 hours =.="

12) Guna software ape untuk edit gambar?
- Guna adope photoshop cs5, and photoscape

13) Mane Yana dapat background lawa nie?
- Dari google or photobucket dear..

14) Pandai buat banner tak?
- Boleh la sikit-sikit, untuk diri sendiri jelah sebab hancuss,,HEHE

15) Yana, camane nak letak gambar omei-omei kat side kiri tu?
- Refer tutorial Floating Button ye adik-adik omei


p/s : sekarang ramai demam racing kejar Ipad2 dan banyak hadiah free, korang bila lagi? Jom race kat SINI cepattt !!


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

8 comments:

Rohaizam Rosli said...

huhuhu.... best !!!! hhaha... suka tgk template ni... comey sgt2... cantik... iejam xpandai nak buat semua2 nih... xreti...

yunZ said...

nice gile belog ni sis

AL AZRUL said...

suke soalan no 9...haha :-)

Подтверждаю said...

as salam..
soalan?
boleh senaraikan group2 blogger kat fb yang yana join?

pakcik nak join~


by : http://fadzli-rt.blogspot.com

yqnq ellyana said...

@ Rohaizam :tanx ye :) btw,template nie biase2 saje laa

yqnq ellyana said...

@ yunz :tanx darl~

yqnq ellyana said...

@ Azrul :soklan paling meletopp uhh :D

yqnq ellyana said...

@ pakcik :boleh tengok kat tutorial yana..tips nak cepat dpt follower tuu

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)