Jul 26, 2011

Tutorial : Styling Your Shawls


Salam semua readers,followers,visitors and bloggers blog Yana..

Semalam Yana ade upload satu gambar di facebook dan juga beberapa gambar di blog, then ramai yang suruh ajar style Yana pakai shawls tu..ekceli Yana takde lah pro sangat dalam styling shawls nieh, masih baru berjinak-jinak bak baby belajar merangkak..walau pape pun, ilmu jangan disorok..betul tak? make sure pakai shawls biar kemas ! jangan nak meleleh je,pastu nampak leher..haa, orang mengata kat belakang kita tak tahu kan...ceitt, membebel pulee -.-"


Jom bertutorial kejap, celik mata luas-luas sebab Yana takde kekuatan lagi untuk ajar di dalam video,hikhik..even ramai suruh tapi saya tetap maluu..erghh -.-" hope gambar-gambar ni pun dapat banyak membantu korang ye..oke,lets start..
Ape yang korang perlukan?
  • Shawls / Pashmina
  • 1 Inner
  • 2 Brooch
  • 1 Peniti

Gambar 1 :
Seperti biase, pakai inner dulu..kemudian bahagikan shawls sebelah pendek dan sebelah lagi panjang

Gambar 2 :
Sengetkan bahagian pendek kebelakang..kemudian pin kan dengan brooch di belakang leher..make sure biar ketat-ketat ye..jangan longgar..jelas? refer gambar kalao tak faham


Gambar 3 :
Tarik bahagian yang pendek tadi kedepan..kemudian bawakan ke bahagian leher sebelah lagi

Gambar 4 :
Pin kan dengan peniti bahagian pendek tadi..tak kesah lah atas atau bawah telinga korang..make sure kemas


Gambar 5 :
Tarik bahagian yang panjang pula..tak perlu tarik bahagian dalam shawls, yang luar tu je

Gambar 6 :
Bawakan bahagian panjang tadi ke sebelah leher dan belit macam biase..bawa keatas kepale tau


Gambar 7 :
Nampak jadi camane? haa, untuk kemaskan boleh pin dengan brooch..ataupun selit sahaja dibawah leher korang..senang kan?

Gambar 8 :
Lebihan bahagian pendek tadi, nak dibiarkan begitu sahaja pun takpe


Gambar 9 :
Kalao nak bergaya lagi, twist kan hujung bahagian pendek tu..dan bawakan ke belakang shawls hingga ke hadapan..untuk lebih menawan, pin kan dengan brooch besar gedabak yang penuh dengan permata warna-warni tu..baru nampak eksklusif gitu..

Gambar 10 :
Finally, I've done pakai shawls style nieh..menarik tak? ehehehee =.="


Harap korang dapat enjoy dan mencuba tutorial styling shawls nieh, pergi duluuu..daa

Kalao suka? Jangan lupe LIKE dan drops Coments ya?



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

10 comments:

admia said...

cantek....tp an kak...second step 2 yg pendek 2 nk pin an kat ner???x paham...tgk gamba pown x paham

CIK MAY said...

dear...cantek....byk kan lg tutorial shawls ye..;)

http://mayandhanis.blogspot.com/

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

the second i tak phm =_____=

Anisa Liyana said...

tq ajarkan care nak pakai shalw camtuhh,

nisa suke pkai shawl , tapi tak berapa sesuai dengagn bentuk muka :)

sarah mohamad said...

kalau time tak busy boleh try this nice and sweet :D

nurain.samsudin said...

boleh try utk rayeeeeeeee

Weirdy Nadiaa said...

You should make a videos to make the style more Awesome :)

Asyila Zainuddin said...

cantek2! tapi xsesuai dgn kite.. nnti nampak pipi bolat.. haha..

Pendamba Mawar said...

cantik...:) tapi style ni tgok kesesuaian ngan bnetuk muka gak kan? step 2 3 xjelas..la..miahaha

cheqwa said...

wah,buleh lah kita try lak pas ni..thanks yana,sharing is caring ^_^

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)