Jul 18, 2011

Tutorial : Letak widget Pelawat Terkini


Salam semua !
sehat? dah lame Yana tak share tutorial kan, alang-alang free ni meh Yana ajar letak widget pelawat terkini dalam blog korang..tahu tak yang mane? scroll bawah blog Yana ni, then korang akan nampak muke omei dan encem uhh terpampang besau besau dalam blog ni kalao masuk blog Yana..muke korang leteww..huhu :D Jom buat !

1) Korang masuk SINI dulu tahu.

2) Kalao korang belum sign up lagi Geng Blogger,tekan je button cam gambar Yana tunjuk ni



3) Dah tekan? akan keluar ruang untuk log in Facebook kan? then, isi jela ape-ape yang patot dulu..kemudian tekan Log In> Allow

4) Then,akan keluar untuk pendaftaran korang "Nama Pengguna"

5) Then, korang click SETTING macam gambar kat bawah nie..oke? clear kan?


6) Lepas tu, korang click dekat Widget Pelawat :')


7) Korang akan nampak 3 jenis kod widget pelawat tu..pilih lah yang mane-mane ikut kesukaan masing-masing..COPY kod tersebut

8) Dah copy kan? paste kat mane pule ye

9) Dashboard> Design> Add Gadget> HTML/Javascript

10) Paste kod tadi di HTML/Javascript ye and SAVE.

SELAMAT MENCUBA :')


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

2 comments:

Miss Euoni said...

nape Oni tak leh nak sign up ek . lepas tekan masuk , confirm dia balik kpd pendaftaran lagi . banyak kali dh try . ;(

Nur Balqis Qahira said...

Hai..saya blogwalking..jemput singgah di blog saya ; http://dclqahira.blogspot.com/
dan http://sunnahmall2u.blogspot.com/ semoga memberi manfaat kepada anda semua..

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)