Jul 19, 2011

Tutorial Messy Shawls


Hye peeps ! hari ni bilik Yana bersepah-sepah kalah kandang landak dan tenggiling gara-gara testing testing pakai shawls..jap jap ! landak and tenggiling ade kandang ke? ahah! dari semalam godek-godek youtube bak orang tak tentu hala sebab addicted dengan fashion shawls sekarang, ishh ikut perangai sape lah ni kan =___=" , semalam pergi rumah kawan, dye tanye macam mane nak belit shawls macam Yana pakai nieh..hoho, naseb baik tak terbelit leher kan,ceittt..Jom lah Bertutorial kejap :')

Macam mane? nak belajar tak? omei niee omei..HAHA *perasan tahap cipan


Gambar 1 :
Korang perlukan sehelai shawls atau pashmina dan juga satu brooch

Gambar 2 :
Bahagikan sebelah panjang dan sebelah lagi pendek. Tarik bahagian yang pendek tadi ke belakang,letak je belakang leher ye, tak perlu pin.


Gambar 3 :
Tarik bahagian dalam yang sebelah panjang tadi ke belakang

Gambar 4 :
Nampak tak Yana tunjuk tu? korang tindih je bahagian pendek tadi dan bawa ke hadapan


Gambar 5 :
Tarik bahagian panjang tadi ke hadapan oke

Gambar 6 :
Sorokkan shawls yang korang tarik tadi bawah shawls kat depan tu..sorok ek? hehe


Gambar 7 :
Tarik bahagian lebihan yang pendek tadi..angkat tinggi tinggi..HAHA

Gambar 8 :
Bawa lebihan yang pendek tadi ke tepi..jangan lupe sorok jugak bawah bahagian depan tu..hehe


Gambar 9 :
Untuk tidak menampakkan keselekehan korang, korang pin lah dengan brooch tau..tarik tepi je..tengok Yana buat tu..paham dop?

Gambar 10 :
Hooreyy ! dah ciap dah ! Selamat mencuba ye :')

p/s : niat di hati nak buat Video je untuk korang tapi saya malu nak cakap cakap..ceiittt =___=""

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

57 comments:

Liyana Aziz said...

nice one yana... opsss, nama kita sama.. teheeeeeeee.... next time akan dicuba... hehehehehe

shiema sufian said...

coel comel :)

AZTIQAH said...

nk try nk try:)

cik najihah said...

nice..bolela cube nnt

syawalsimpsons said...

so nice...nanti nak try gak la....

meh la join GA ni...

http://syawalsimpsons.blogspot.com/2011/07/ga-like-n-win.html

beLLa said...

ske tgk org pakai. awat time den pakai nampak xjd je? haih~ btw, kmoo comey ;p

˙·٠•●♥ Syira Syakila Adira ♥●•٠· said...

Terima kasih tunjuk tuto shawl ni :)
Memang teringin sangat nak belajar ber-shawl :) Hee~

NURUL IZZAH said...
This comment has been removed by the author.
oshin-jamel said...

cumelll!!blk kang kne cbe nie..hehehe!

NURUL IZZAH said...

comel lha :) ,, thank yarh sbb tunjuk cara2 nak pkai shawl nie ,, ;)

ety said...

caya lahhh ... lawa lorr .. daa lme crik care nk buadd cam nihh .. tpi x jmpe kat utube ... sis yana buleh x buadd tutorial care camne nk pkai lbey kurang camni gakss , tpi laen ckittt .. susaaa nk ckpp

yqnq ellyana said...

@ Liyana Aziz :ish2,tiru name Yana ye?haha..thanks ye,nanti jgan lupe try..tarik and belit2 je :P

yqnq ellyana said...

@ Shiema :tenkiu :')

yqnq ellyana said...

@ Aztiqah :huhu,try lah sekarang ^^,

yqnq ellyana said...

@ Cik Najihah :thanks,nanti cuba tau

yqnq ellyana said...

@ Syawalsimpsons :try tahu ! oke2,nanti de mase Yana join ye

yqnq ellyana said...

@ Bella :huhu,biase lah tuu,perasaan je tgok cm tak mnjadi

yqnq ellyana said...

@ Syira :same2..nnti boleh lah try ^^,

yqnq ellyana said...

@ Oshin :takyah balik kang,sekarang pon oke pe :)

yqnq ellyana said...

@ Izzah :same2,nnti try ye

yqnq ellyana said...

@ Ety :yang camne? gitau je,nanti Yana try buat..hik3

syerz eyryn said...

cdeyh ! coz ryn ta pndai pkai shawl ! :(

dayangkueffazulaikha said...

Nak try ~! hehehe. thanks =)

wanie misa amane said...

Nice ! Will try it soon !

kasmadiana said...

kak yana!!!
cantiknya...saya ,memang tengah buntu nak cari stail shawl yang baru...bial tengok tuto nie saya dah dapat idea nak try yang nie..terima kasih ya kak...untuk hari anugerah cemerlang sekolah..boleh la pakai...hoho..minggu depan ja...hoho..tak sabarnya nak cuba..:)

Syafirah Ruslan said...

comel! nak try jugak laa:)

shazleenhairuddins said...

CUN.kene try ni;)
thanks

liya alia said...

alaaaa... bt jelahh video wehhh.. mcm ni da paham.. kalau bt video lagi beganda ganda paham... hehe

yqnq ellyana said...

@ syernz :nie Yana dah ajar,meh ah try :)

yqnq ellyana said...

@ Dayang :hehe,jangan malu jangan segan-segan :D

yqnq ellyana said...

@ wanie :thanks dear ^^

yqnq ellyana said...

@ kasmadiana :wah2,gojes gitu nanti kan..hehe,pakai lah..mesti u nampak lawa <3

yqnq ellyana said...

@ syafirah :dialu-alukan :D

yqnq ellyana said...

@ shazleen :hehe..meh try meh

yqnq ellyana said...

@ liya :haha,malu ah..nanti kau rindu aku..wekkk :P

anismelon said...

comel je pakai cm nie..sesuai..:)

tomatokering :) said...

haha kalau sendrik pakai camni rase pelik je . hehe

da'da'da'shida said...

bgus2x...nice2x

yqnq ellyana said...

@ anismelon :tenkiu :)

yqnq ellyana said...

@ tomatokering :haha,perasaan jek tuu :P

yqnq ellyana said...

@ shida :hehe,mekaseh :D

cayang GIRANG muahx muahx said...

iklan jap,,

jom join my GA,,

=> http://cayanggirangmuahxmuahx.blogspot.com/2011/07/girang-1st-giveaway-for-muahxs.html

Cik Jingga said...

akhirnya jmpa jugak tuto nk pkai shawl mcm tuh..wakakakak.. nice lah.. :)

Lelord said...

cantik....

cik gurlzanne said...

Ohoi . Comel sangat . sesuweet giler.

mhrzh said...

thanks for this tuto ^^
awak, kita dah bookmark yg ni hehe :D

c-ma said...

cantekk ko pkaiii...nak cbe gak,mak cik!!!

c-ma said...

cantekk ko pkaiii...nak cbe gak,mak cik!!!

fara anak abah said...

jom join cntest saya

http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/07/contest-saya-suka-dan-saya-komen.html

yqnq ellyana said...

@ cayang GIRANG :hehe,InsyaAllah join :)

yqnq ellyana said...

@ cik Jingga :huhu,meh la join pakai same-same :D

yqnq ellyana said...

@ Lelord :thanks :D

yqnq ellyana said...

@ cik gurlzanne :huhu,thanks..jom lah try same ye

yqnq ellyana said...

@ mhrzh :huhu,ciap bookmark lagi :) jangan lupe try ye :D

yqnq ellyana said...

@ c-ma :haha,moh ah cuba..pastu kau upload kat efbee beb.aku nak tengok

yqnq ellyana said...

@ fara : InsyaAllah :)

cik ika said...

suke sgt style ni dear...
yana pun comel gak pki..
ika try wat tp ta jd..huu~~~

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)