May 9, 2011

Tutorial




Salam bloggers ^^,
seperti dijanjikan, Yana nak share dengan korang semua tentang semua Tutorials mencantikkan blog dan juga some tips untuk dikongsi bersame semua..kalao ade cacat cela harap dapat tegur dan saling bantu-membantu okeh..sorry cause I'm not PRO and KING of Tutorials Blog actually,just simple-simple Tutorial tue boleh lah nak tunjuk ajar..kalao tak faham boleh tanyer di ruangan coment box takpon wall PAGE Yana oke..hope you olls enjoy it ^^,
credit to : Lyssa,Wan Hazel, Ainaa

P/s : MAAF ATAS SEDIKIT KESILAPAN CODE BERTUKAR WARNA PUTIH, KORANG BOLEH COPY MACAM BIASE JE OKE? NO CHANGES AT ALL :)
HAVE FUN !



 






TUTORIAL : MESSY SHAWLS *MESTI TENGOK*






NAK REQUEST TUTORIAL?
REQUEST DEKAT COMMENT BOX OKE :)



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

65 comments:

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

love u la adik, tutorial semua sng fhm, tq sbb share ilmu

sherylelife said...

bnyk toturial nie ,
bleylah cuba-cuba ;)

=D

aleen aiden said...

wuuu banyaknye tutorial..tengs2. ;)

yqnq ellyana said...

@ fareha :huhu..ur welkame akak..jgn lupe ekot semua tutorial nieh ye :)

yqnq ellyana said...

@ sherylelife : ye2..jgn malu jgn segan untuk cuba ^^,

yqnq ellyana said...

@ aleen :hehe..ur welkame syg :)

Siti NuruL Ain said...

hello lovely yana, macam mana nak buat text box dalam entry yer?

jeles tgk ada yang cantik2..

yqnq ellyana said...

@ nurul ain :text box? okeh2..nnti Yana tlong buatkan tutorial oke :)

aina said...

akak !! print screen tu untk ape ???

yqnq ellyana said...

@ aina :print screen tu digunakan kalao adik nak amik sebarang gambar dekat lappy nieh

susilawanie said...
This comment has been removed by the author.
yqnq ellyana said...

okeh2..nanti yana ajar kayh

DaYiNi said...

akak ~ bole ajar tak camne nak buat header ~ saye just nk gune PAINT jerr ~ saye tak taw cmne nak letak kat dlam blog.. tuu jerr ~ boleyh tolong ?

yqnq ellyana said...

@ dayini : I'll try kayh

yaya said...

thanks ya , awesome ! :D

susilawanie said...
This comment has been removed by the author.
gadis selamba said...

kak yana , macam mana nak buat shoutbox ?

mira amielia said...

thanks ! suka tutorial akak :)

syuhada.awan said...

yana, kat mana nak dapat template cantik2 ek ? huhu.

Miss Cupcake said...

camner nak buat page macam awak?Yang ada tuto2 punyer tajuk semua..Tekan muncul tuto tu je..faham tak?hehe..macam mana nak terang ek?Macam..semua tuto ada situ..Benda lain tak ada..Tajuk jelah..Kalau dah buat,macam mana nak post tuto kat page tu?

ainondreamergirl♥ said...

tq sbb buat tuto byk2. btw, bley tak buat tuto blockquote ? sy da try tuto org len, tp bila nk guna tuto tuh, background jd xde, then tulisan dye jd xnmpk. nape ek ?

E-R@!(^_^) said...

camne nk wat banner???

cik haA ™ said...

terima kaseh cekgu :)

: ciik belog : said...

kak . boleh buat tuto snow biru tu tak ? hehe . terima kasih (:

NoR aiNatul AfifAh said...

mcm mNE NAK buat banner mcm kakak ..plizz

yqnq ellyana said...

@ yaya :tenkiu dear ^^

cik botol besar said...

nak tanyee, camne nak edit gamba hilangkan background blakang gamba ?

Eireen Shamimi said...

nak tanyee ni ! macam mana akak buat yang bawah silent reader tukan ada gambar cartoon budak perempuan , credit , help , friends & gambar buku tu ?

JibberJabber Kid said...

Kak Yana... JJ sini nk ckp yg JJ ade amek tuto kak Yana dan translatekan dlm English sbb rmai kwn JJ yg ta phm BM ta tau...so..ny hanye utk kebenaran Kak Yana.. :)

ejanroxyfreak said...

kak yana :))) mcm mane nak buat wishlist tu ek??

qieyhah @ atyn said...

kak , mcm mane nak buad cursor mcm akak neh ? *blogsaya tuh*

Nur Nina Syahira Abd Ghani said...

Semua yg nina nk ! Thank u very much, kak ! ^_^

Lilynn Sazlin said...

Terbaik la dear.
love u!

muaxily143 said...

macm mana nak remove navbar?

NIEJA CHUMEYL said...

salam,bk tnya camne nk buat box tajuk sidebar tu? lawa la =)

Amoychanteks said...

letak bloq awak kt list blog saya lah.sebab ade tutorial :)

adeq-yOe said...
This comment has been removed by the author.
adeq-yOe said...

ley x wt tuto utk sticky post..xpndai laa~

Nabeylla Love eu said...

Akak Yana. macam mane nak wat shatbox comel-2 ? btw , akak yana sweet and baik

wella lOlipop :D said...

hello..this not comment but request to u..mcm mane nak wat background//widget sndri menggunakan photoscape..byk kan blog guna adobe photoshop..tp saye kurang suke adobe..wat tutorial for this plez..

Fafa Lulu said...

Akak , tolong buat tutorial macam mane akak buat yang sidebar Epik Filem Kuno tuhh siap adee gambar lebah , come larr . N lagii satu macam mane nak buat background tulis kale putih n background yang belakang colourful macam akak punye nihh ? Maaflah , i'm new blogger .

FaTyN aTiEn said...

akak , kat mne nak carik template cm akak nie ea ?

zuraini said...

cmne nk ltk pic n icon comel cam kt "meet de owner' tuh???

NazLimited said...

help! help! hahaha!
mcm mana nk letak mcm homey, about me, toturials, contact, tuu??
tuu panggil toturials apa lak? :)

Eika Suzyana said...

awk, nk request boley ? boley buat tuto hello sunshine tak ? TQ, hee :)

hatiku berwarna warni said...

toce-toce..tutorial yg besh! n easy to follow..

hatiku berwarna warni said...

nk request cmne letak pic besar kt ats tu ek..smua blogger ade..rs sedih xde..sy bru lg..hiii

zatty said...

kak ajr saya.macam mana bahagian header tu kosong macam kak punya.Blog saya punya header tak cantik.Saya nak transparent x nk ada background

harap sangat akk dapat tolong saya..

ShafyqOnlyy said...

TUTORIAL yang berguna .
kalau ada tutorial baru , sent in my shoutbox boleh ?
kalau busy takpe !

iyra said...

mcm ne akq wat yg kat garisan tu?
yg akq tulis 'suka?like je'
yg tu ape nme tuto nyew?

Sarah Nadia said...

salam yana..
akak suke la blog cute yana ni!
simple but nice...
leh x ajar akak mcmane nk buat cm yana tu...mcmana nk cite ek...akak nk buat mcm yg yana letak icon lebah tu..akak nk buat cmtu jgk kt akak punye blog...cmne ye??mohon tunjuk ajar..=)

A Girl With Her Text said...

kak yana macam mane nak centerkan header?

miss sunshine said...

salam kak yana...mcm mne nk wat 'hello sunshine'tu???yg kat ats tu???

NAY :> said...

What a cute blog! <3

Timah Naailah said...

salam~
akak....
nak tanya,,,
camna nak bwt kotak kat atas sekali tuuu..
yang tulis
"Hello Sunshine! You've stumbled upon Yana's earthling world :)"

cmna ek nk buat kotak tergantung cm tu..??
adex nk bwt gak..
ajarkan pleasee..!!
:)

Bibi Norshareen said...

hmm..boleh tnya tak..?
mcm mna awak buat shoutbox awak jdi kartun tu?

zana said...

mcm mane ye klu kita klik kanan leh copy?

siti said...

sis cm ne sis buang di kuasakan ole blogger tuh..???n ganti dgn ayat lain..??leyh tlg wt tutorial x???

rosemaryclara said...

kak, boleh tak buat tutorial menubar? please...

n0raziera said...

salam..bole x buat tutorial lepas post je terus ade kotak comment...please buat kehh...sye request org lain mreka x buat..please

Mama AmsyarMarsya said...

dik,wat la tuto klu org nk tegok blog kne like fan page dulu,he2......cam kne jdi ahli la baru leh tegok.da bnyak try n asik error je ngn tuto kt e google ;(

Cute ●﹏● Nurfatin! said...

Akak, nk mintak tolong buatkan tuto mcm mane nak letak divider di antara post mcm akak punye boley???

Cute ●﹏● Nurfatin! said...

Lawatla blog saye... http://sweetcrunchy19.blogspot.com/ ...Saye banyak belajar edit drpd blog akakla...thanks.!

zeera roslan said...

thanks utk semua info..sgt2 bermanfaat.. ;)

Adi alghani said...

artikel yang menarik. saya juga suka menulis coba lihat tulisan saya disini

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)