May 6, 2011

Tutorial : Energy Saving Mode


Heyya..sehat semua? ade orang tanyer Yana cammane nak buat energy saving mode dekat blog..haa,korang tau tak energy saving mode tu hape? kalao tak tahu,tengok gambar bawah nie


 
kalao korang tak gerakkan cursor lebih kurang 3 minit,energy saving mode keluarkan? kan? tak caye..acu try buat sekali..hakhakhak..lepas korang gerakkan cursor,terus hilang dengan segale magic ajaibnye si energy saving mode tuh #ayat macam indon je..blablablaa..jom try buat !

2) tekan ctrl+f dan cari code nie </head>

3) copy code di bawah nie oke dan paste bawah code </head> tadi

<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>


4) SAVE dan lihat hasilnya ^^

1) design>> Edit HTML>>

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

8 comments:

*blink blink* said...

nak letak cursor macam mana ? plss btaw -.- balas kat chat box kat blog saya ye :) http://malynaaman.blogspot.com/ hmm, nt perbanyak kan lagi tutorial pasal blog ye. saye kuno siket hehe :) okay thanks. salam ;D

meo188 said...

nice info... nice blog... nice senyuman!

yqnq ellyana said...

@ blink blink :oke..nnti yana buat tutorial pasal cursor oke? :)

yqnq ellyana said...

@ meo :tanx ya :)

najat said...

thanks cik yana :) hehe

yqnq ellyana said...

@ najat :ur welkame ^^

nur sabrina bakri said...

tq so much .. dah banyak kali try buat tpi x pernah menjadi tpi bile dah try yg awak punye baru menjadi .. :) tq so much ..

wo jiao hana said...

erk.. da wt.. tp x jd... bile tekan ctrl f t kua satu side kecik an. then copy pastu cmne nk save?.. heee x phm.

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)