May 16, 2011

BEN ASHAARI : BICARA CINTA SEKALI LAGI

SALAM BLOGGERS AND READERS :')

Santai Bersama BEN ASHAARI

dah lama Yana tak join segmen dikendalikan oleh abang hensem kita nieh..sape tak kenal Abang Ben badan kental meh..OHnooo..! sebab ape Yana nak join? tengok title pon dah tahu segmen nieh menarik..pasal CINTA wuuu..sape tak pernah bercinta? bukan namanya manusia lah tuu..kan? kan?
BERCINTA DAHULU atau NIKAH DAHULU  ? Mana lebih manis pada zaman sekarang ini ? Dalam 100 patah perkataan .. lebih tak pe.. hehe.. Jika ada pengalaman , cerita sekali .. manis atau pahit.. ;) .. kalau sudi la ..

Nak bercinta dahulu atau nikah dahulu? sejak dari zaman sekolah lagi,cikgu-cikgu Yana marah bercinta before nikah tahu..sebab diorang cakap bercinta lepas nikah itu lebih nikmat dan bahagia..ewahh~! tapi tak dinafikan lah zaman sekarang kebanyakan orang bercinta dengan pilihan masing-masing..hurm..tak salah nak bercinta,asalkan jangan langgar syariat yang ditetapkan sudah..pandai-pandailah jaga diri..

Tentang pengalaman? Yana tak malu nak mengaku yang Yana memang single sekarang nieh..tak laku?ewahh..jage mulot tu sikit..HAHA..actually dah 2 kali Yana kapel..latest last year..yeahh! time tu Yana study dkt matrikulasi..jodoh tak kekal lame dan hanya bertahan 11 bulan je..kitorang break..auhh..saked teramat..dan waktu yang sama,Yana nak Final exam sem 2..memang teruk pointer Yana dpt effect dari kesedihan tu semua..bayangkan just dapat pointer 2.5 and below..humm..sejak dari tu,Yana tekad taknak bercinta lagi..cehh..boleh percayer ke?HAHA..biarlah Allah yang tentukan segalanya..tapi harus diingat..jangan tunggu jodoh jatuh ke riba..jodoh harus dicari ! pilihan terbaik adelah dari parents..DAN..tak salah nak pilih sendiri..asalkan mendapat RESTU DARI KELUARGA dahulu..

Bak kata kawan-kawan Yana lah kan..
cinta itu BUTA..sebab tu lah selalu ingin MERABA..kahkahkah
Sila abaikan words diatas..memang takleh pakai ! 18SX you know..semanis-manis cinta kepada manusia..MANIS LAGI CINTA KEPADA ALLAH SERTA RASULNYA :)
Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

14 comments:

zatiemira said...

hey ! nice blog .. follow mine .. www.poketkoyak.blogspot.com . jgn lupe click heartbeat sekali .. :))

Pembawa_Wacana said...

cinta selepas kahwin adalah yang terbaik.... :)

aida4eva said...

(^_______^)

cintakan manusia, manusia akan mati,

cintakan Allah..itu pasti kekal abadi…

http://aida4eva.blogspot.com

cik faez said...

mak oii . besar jgk effect putos cinta ekk .. sabo je la ~ :)

anismelon said...

same la kite..abaikan cinta dulu wat mse skang..heee..tp dolu mse study anis xpnh campur adukkan cinta and study..heeee..

yqnq ellyana said...

@ zatiemiera :oke dear..tanx ye ^^,

yqnq ellyana said...

@ pembawa_wacana :yeahh..that greates one :)

yqnq ellyana said...

@ aida :agreed with u dear ^^,

yqnq ellyana said...

@ cik faez :cinta setengah mati..HAHA..kesah lame :)

yqnq ellyana said...

@ anismelon :gud2..jgn jadi macam yana ye :)

Asma Ahmad said...

haha... ayt last power tuh.

Dayana AZ said...

aww dayana tkut sgt klu bcnta ni ggu pelajaran :( .

eh yana, contact kat FB la jom :) pasal bloglist n banner tu

yqnq ellyana said...

@ asma :haha..kawan-kawan punyer pasal lah tuu semua :)

yqnq ellyana said...

@ dayana : okeh dear ^^,

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)