May 9, 2011

Tutorial : Upload dan Resize Gambar dengan mudah

Salam bloggers..hari ni tamao cakap panjang tamao cakap berderet terseret okeh,just nak share tutorial yang simple tapi berguna..eheh..oke tak? camne nak upload gambar korang dengan cepat,contohnya nk letak dekat sidebar lah kan..so,korang boleh upload dekat SINI okeh..



Problem : Biasenya nak upload gambar dekat entry..mesti kena guna INSERT IMAGE then BROWSE kan? kalao guna streamix,laju lah jugak upload..tapi kalao guna berukbend macam Yana nieh,berjanggut tunggu..

Solution : Lepas upload gambar dekat Kimages tu>> dapatkan URL GAMBAR dekat Direct Link>> then Insert Image>> From a URL>> Masukkan URL GAMBAR tadi okeh

#korang boleh resize gambar dekat side kiri ye..SELAMAT MENCUBAA~
Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

1 comment:

zyra said...

dh tk bleyh guna dh

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)