May 7, 2011

Tutorial : Centerkan Post Title dan Sidebar



salam readers..sehat semua? now wanna share you olls another tutorial okeh..dah muak? buhsan? HAHA..lantak pii lahh..actually dah taktau nak post ape..last-last decide nak share sedikit ilmu yang ade jelah..tak salah kan?hehe..okeh tutorial kali nie tentang nak centerkan post title dan di sidebar korang..haa..ade sesetengah blog tu title dye cam ke kiri ke kanan je an..nak center macam Yana punyer? jom ikut tutorial kat bawah nie okeh..simple dimple pimple je..#pimple pon ade...HAHA..sengal !

1) Log In>> Dashboard>> Design>> Edit HTML

2) tekan "ctrl+F" dan cari cam kat bawah nie ukehh

#untuk sidebar korang
h2 {
#untuk post title
h3.post-title {
ataupun cari yang nie
h4 {
3) Copy and paste code dibawah nie BAWAH code yang korang cari tadi..understood?
text-align:center;
4) Jangan lupe SAVE okeh..yes yes..dah siap akhirnya :)


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

4 comments:

aZri said...

tarikh ikut center sekali la..kalo xnak tarikh tu center boleh x?

yqnq ellyana said...

@ azri :aih,yeke? urm2..try ubah coding yang ade tarikh tuu

...MiSS UmMi... said...

lau nk tukar color kat post title 2 camne...??

THE HK said...

Thanks <3

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)