Jun 26, 2011

Tutorial : Text Box dalam Entry


Salam semua readers :)
Lepas godek-godek coments di tab TUTO Yana, Yana ade request dari adik Ain untuk buat Textbox dalam entry..actually cara nie oke lah kan kalao sesiapa yang tulis entry panjang berjela-jela tu, nak kasi space entry nampak terlalu serabut..so, korang boleh cuba cara nie jugak tau..bukan hanya entry tapi nak letak coding or something else pon bole..jom buat !
1) Log In> Posting> New Post> Edit HTML
 
2) Copy and paste semua code dibawah

<div style="font: 12px,arial; height: 120px; overflow: scroll; width: 400px;">AYAT-AYAT KORANG NAK TULIS</div>
<div style="font-family: arial,arial,sans-serif; font-size: 10px;">
</div>

3) Oke, boleh buat? bahagian yang berwarna tu korang adjust lah ikut kesukaan masing-masing tau..

4) Then boleh publish post,dan tengok hasilnya :)


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

1 comment:

Pena Biru Sora said...

Thanks for the tutorial :)

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)