Jun 26, 2011

Tutorial : Icon Pictures

 
 
Hye you olls, semalam baru teringat ade blogger request camne nak letak icon omei domei tepi words..contohnya tengok dekat tab Tutorial Yana nieh, tekan SINI kalao nak tengok oke..Biasanya orang letak dotted kan tapi Yana tukar icon greak2 tuh..haa,camne nak buat? Senang je...

Korang cuma perlu guna code ini,
 
<ul style="list-style-image:url(URL GAMBAR);">
<li>List Pertama</li>
<li>List Kedua</li>
<li>List Ketiga</li>
</ul>

URL GAMBAR gantikan dengan icon korang nak guna. Pastu isi je list pertama list kedua semua tu. Kalau korang nak tambah lagi , just isi code ni sebelum </ul> .
 
<li>List Yg seterusnya</li>
 
Gantikan jelah list yg seterusnya tu okayy :)
 
Sudah siap lalink kuhh.. :D

p/s :boleh guna untuk di sidebar juga :)



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

2 comments:

Mama Afifi said...

saya copy banner awak....harap sudi exchange banner.

hasnun rohim said...

code ni nk letak di mn??

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)