Jun 28, 2011

Tutorial : Download Font Omei


Salam tegur semua :')
Mesti jeles kan tengok ramai blogger dah pandai guna font lawa-lawa letak dalam blog diorang..bagi sesiape tak tahu nak download font camne,hari ni Yana nak ajar download tau..kalao dah tahu tutup mate dan drop coments jelah oke..hehe..

1) Pilih font kesukaan korang..dah jumpe? click DOWNLOAD oke

2) After siap download> Buka Zip File dan EXTRACT FILE 

3) Dah siap extract> OPEN File> Right Click> Copy

BAGI PENGGUNA WINDOW 7

Pergi kat Control Panel> Appearance> Fonts

4) Paste semua Fonts tadi oke

BAGI PENGGUNA WINDOW XP

Pergi kat My Computer> Local Disks(C)> Window> Fonts

4) Paste semua Fonts tadi oke

5) Done ! Korang boleh lihat font yang di download tadi dah ade dalam list fonts korang :)

Kat mane nak cari font lawa-lawa? boleh refer sini oke..

 

 

 




Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

5 comments:

khadijah said...

suke2, nak download font cantik gak la..thanks..:)

yqnq ellyana said...

@ khadijah : download lah banyak2..janji x jammed lappy :)

sarah cika's said...

x paham la macmner nk extract file,
and openfile then copy tuh lagix fhm pliss terangkn huhuhu

yqnq ellyana said...

@ sarah :kan ade zip file kan? u right click,..mesti ade open, extract semua tu kan..yg tulis extract file..mmg kompem ade lahh..try tgok blik :)

Kamalia Hashim's. said...

Kak, Lia nk ambik tuto ni k? Credits to Kakak.

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)