Jun 25, 2011

Tutorial : Beauty with Pashmina


 Salam buat semua readers and bloggers..mood happy plus plus entah tak tahu kenape hari ni nak buat perkongsian satu tutorial yang sememangnya ramai teramat amat tanye Yana..ouh yeah, before that, sekarang dah trend kan gurls pakai shawls pashmina semua, even korang boleh search je dekat youtube cara-cara nak pakai semua benda alah tu, tapi nak jugak Yana buat tutorial nie sebagai tanda penghargaan kawan-kawan kasi respon and komen yang positive..ceit ayat macam nak kena lempang pun ade nieh..wuhuu T__T


Macam ne nak pakai pashmina cam Yana nieh? ewahh, senang je you olls..korang just perlukan 2 peniti dan satu pashmina..mudah kan? tapi kalao nak kemas amass just guna satu keronsang je tau..jom belajar ! *abaikan muka yang tak omei nieh..fokus dekat shawl je tau..ahaks >__<


First, seperti biase make sure pashmina korang ade kat atas kepala..HAHA, kiding only..make sure sebelah panjang dan sebelah lagi pendek tau..nampak kan gambar dekat atas tu..kan? kan?


After that, tarik bahagian dalam sebelah panjang tadi dan bawah ke tepi..means bawa ke bahagian bertentangan lah..tengok Yana tarik tu..mudah kan?

Bila dah tarik ke tepi, make sure bahagian pendek tadi berada di luar pashmina yang panjang tu..biar dye duduk depan..oke? Kemudian korang tarik lah bahagian yang panjang tu ke belakang dan di bawa ke depan..faham je kan? wuhuuu T___T


 Lepas tarik ke depan tu,korang akan dapat tengok shawl korang jadi cam kat atas tu..cewahh..posing tak berape nak maut pulak Yana nieh kan..then..then.....


 Korang pin lah kedua-dua side kiri kanan dengan jarum peniti tadi..ni nak elak ditiup angin and tak gerak-gerak bila korang move to anywhere..kang tak pasal-pasal tak sedar tudung dah takde atas kepale sebab ditiup angin..Phewww ^^,


Last sekali, ni lah hasilnya after korang try tutorial pakai pashmina nie..oke tak?

Uhuk uhuk..malu saye tayang muka ala sengal ubi nieh, engat nak buat video masukkan dalam youtube je tapi takde kekuatan fizikal dan mental yang tinggi lagi sebab malu..hakhak..yelah, nak atur ayat lagi nak gerak-gerak belit pashmina lagi..kang terbelit leher Yana kang..hampehh..hopefully korang berpuas hati dan enjoy oke? babai semua !

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

22 comments:

anis aneesa said...

nice tutorial..!bru tw ade gak cara pkai shawl cenggitu..huu..nmpak mnutup aurat ckit..maceh2..^^

ekin ekin said...

nice tutorial.. :)

fatin nabillah :) said...

Mudah dan ringkas :D

Cute Cupcakes said...

thanks..nampah mudah..excited nak try

nur aqilah said...

cam senang..nak buat r gak ti

yqnq ellyana said...

@ anis :ade je sebab Yana yang reka..hak3

yqnq ellyana said...

@ ekin :tenkiu :)

yqnq ellyana said...

@ fatin :yup2..kejap je nak pakai :)

yqnq ellyana said...

@ cute :try la..mesti omei nanti :)

yqnq ellyana said...

@ aqilah :memang senang pun syg ^^

mrs.asrafovic said...

BESH...BESH..
pasni nk try..:)

yqnq ellyana said...

@ mrs.asrafovic :boleh sajee :)

hana said...

cantik..
pas ni leh try..
=D

Eera Shera said...

thx for the info =)

yqnq ellyana said...

@ hana :bole :) jangan malu2 try oke

yqnq ellyana said...

@ Eera :ur welkame ^^

farysa allyssa said...

awak buat lah video lagi senang nak faham :)

ameed nawi said...

nk try jgk kt bini den!!!

ameed nawi said...

nk try jgk kt bini den!!!

hatiku berwarna warni said...

tutor yg simple n easy...sng nk aply...bes!

Siti Umairah Ismail said...

yana..nk tau blakang die cane? depan cntik..blakang cane? nk tgk...

fizafiza said...

cantik. bole bg tutorial pakai pashmina gaya lain pulak tak?

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)