Jun 26, 2011

Tutorial : Add Page Element Above Header


 
Assalamualaikum semua..
Kali nie nak ajar camne cara untuk tambah page element atas header korang? jom ikut tutorial nieh tau..
 
1) Log In> Dashboard> Design> Edit HTML.
 
2) Tekan Ctrl+F serentak, cari code ni
 
]]></b:skin>
 
Bila dah jumpa, copy code bawah ni pastu paste atas code tadi.
 
#gadget_header{
margin:10px 0;
padding:1%;
width:100%;}
 
3) Tekan Ctrl+F lagi, cari code ni pulak.
 
<div id='header-wrapper'>
 
Copy code bawah ni pulak pastu paste atas code <div id='header-wrapper'>.
 
<div id="gadget_header">
<b:section class='header' id='gadgetheader' preferred='yes'/>
</div>
 
4) Save template korang oke.
 
5) Pergi ke Page Elements , nanti dah ada Add Gadger kat atas header :)
 
6) DONE DONE DONE ^^

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

6 comments:

Raja Syakirah said...

yana, yana punya blog berat sangat, nak copy paste yang yanan bagi tu pon susah..
='(

Farhan Hanif said...

camne nak highlight? banyak sgt kelip2 tu...

yqnq ellyana said...

@ syakirah :yana dh ringankan cket..try copy..dapat ta? soriiii :(

yqnq ellyana said...

@ farhan :dah buang..try laa :)

Suara Hati said...

Yana....sy punye template xjumpa header wrapper tuh, cmne ek? dah tick expand widget pon xde jgk...uhu

ayu stella said...

dah jadi , thank :)
tape kenape dekat ats tu ada tulisan apa tah , akak cuba tgok . mcm mna nakk bgy hilng?

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)