Jan 13, 2011

Saya Pelajar UMP

Yana student UMP? universiti mane pulak tuh..tak pernah dengar pown..HAHA..adehh,nak kena sekeh kepale nie,UMP pown tataw ke..actually aku nie adelah student tahun pertame di Universiti Malaysia Pahang..haa..tak kenal jugak?sile ke Gambang,Pahang untok menuju ke lokasi universiti aku..eceh..universiti aku ke?macam bapak aku je buad ek..HAHA..gimik semata-mata,sebenarnyer pade entry kali nie aku nax join satu contest yang dibuad oleh sorang blogger femes nie,Azman Roslan..haa..kenal tak?tak kenal?tak engat?..actually dye nie lah pengasas contest Blog Pilihan Malaysia yang glamour-glamour hari tue..amacam,boleh engat tak agak-agak?eheh.alaa..yang ramai blogger baru join tuh,ciap buad undian lagi untok vote-vote blogger kesayangan diorang..eheh..aku?takde orang nax vote ke?HAHA..perah santan dah cik minah nie sorang..kekekekee..nax join dis contest?sile click SINI.terima kaseh.

Saya Pelajar UMP! yeah! aku mengaku yang aku adelah pelajar UMP tahun 1 a.k.a junior gitue..di universiti nie aku amik kos Biotechnology Industry..ramai orang yang tanyer aku kos aku amik nie susah tak?buat pengetahuan semua,setakat aku belajar tak sampai setahun nie,takde lah susah sangat kan,sebab belajar balik ape yang aku dah belajar dekat matrik tahun lepas..so senang criter,basic tue ade lah en..eheh..tapi result exam tak gempak pon,buad malu je..HAHA..aku digelar pelajar UMP pada 5 Julai 2010..tahun lepas lah,setelah dah tamat pengajian di matrik..thats mean aku sekarang amik degree in biotech course lah..umor baru 19 dah amik degree..amacam,okae tak?eheh..berape lame tempoh pembelajaran aku kat sini?haishh..takyah nax cakap,memang lame..tapi takde lah setanding lame belajar macam amik medic..hoho..mati den..aku akan graduate pada umor 23 nanti..eheh..thats mean,i will get my degree 4 years more..hoho..kire okae lah tue kan?hikhik..then keje..then kawen..opss!!sempat lagi teringat pasal kawen ye..gatay!! HAHA..

sepanjang belajar dekat universiti nie,memang banyak lah kenangan pahit dan manis..eceh..remaja..memang takyah lari dari kenangan-kenangan cenggini en..mule-mule masok,gabra lah sangat sebab macam tataw hala tuju aku dekat universiti nie tawu..lebih-lebih lagi minggu orientasi..hoho..semua orang for sure pernah merasai minggu orientasi kan?tak kesah lah untok ape-ape event sekalipon..bagi aku,minggu orientasi adelah kenangan manis buad aku..sebab ape?sebab dapat kenal ramai kawan dari pelbagai negeri,bukan sahaja pelbagai negeri malah pelbagai course yang ade di universiti nie,thats mean kenal dengan student another fakulti lah en..kenal-kenal dengan senior..wuwuwu..besh cangat..senior-senior dekat sini baek je,takde yang nakal suruh buad pelik-pelik..HAHA..takod jugak aku kalao jumpe senior yang memang kaki buli uh..aiyoo..setakat nie takde lagi lah..eheh..walaopon penad kejar mase,tapi biler dipikirkan balik,memang besh la ade progrem orientasi nie..mau tak penad,everyday mangon awal-awal pagi..ayam pon tak berkokok lagi..huhu..*eh,kat universiti aku takde ayam lah,sile jangan menipu,terima kaseh!..hee..

selaen tu,kenangan manis yang aku dapat rasekan sampai sekarang biler bersama geng-geng kamcing aku..geng aku ade name tawu..Geng Berjayett..HAHA..kenape berjayett?sebab geng aku paling kepoh!paling bising!paling mencapap!paling comel!paling kiut!paling havoc!hoho..and so many paling-paling lah..HAHA..*ape aku dok merapu nie?maafin gue ya..hik3..geng aku ade 6 orang au,aku+Adiela+Shida+Mavy+Ara+Peje..kitorang sentiase bersame walao kemane-kemane except toilet..wawawa..besh kawan dengan diorang sebab diorang suke bercakap..perghh..tanpe henti tawu,senyap pon biler tido..HAHA..aku tak pernah lagi ade geng sekamcing cenggini melebihi 2 orang tawu..means,kawan baek aku pon paling ramai before 2 orang lah..nie dah 5 orang dah..macam-macam ragam..diorang manis macam gule-gule buad aku..tanx yaww

hobi aku and kawan-kawan disini adelah meronggeng ke Pantai Teluk Cempedak and also bersopim sakan di mall seluruh Kuantan..whoahh..kaya kau Yana..HAHA..banyak lah kau punyer kaya..kah3..satu kenangan pahit yang pernah berlaku sepanjang aku berada dekat sini..nak tawu?huhu..aku and kawan-kawan hampir excident dengan 2 buah kereta dihadapan kitorang ritue..malam pulak tue..actually kitorang on da way nax balik dari pantai..bile tibe di satu kawasan tu,tibe-tibe kawan aku yang drive nie break mengejut au sebab nax elak dari terjoin same excident kereta dihadapan aku..wuwuwu..takodd sangat..naseb kitorang tak terbabas tau..takodd takodd..sob sob sob..dah lah excident berlaku depan mata aku,tengok kereta hancur,orang tersepit dalam kereta,darah mengalir atas jalan tak henti-henti..Ya Allah,aku bersyukur sangat-sangat sebab dipanjangkan lagi umor aku..mungkin nie lah akibatnye aku tak bagitau mama aku nax keluar malam..wuwuwu..dah lah balik pukol 2 pagi..haishh..insaf dah..insaf..taknak buad lagi..sob sob sob..tue lah antare kenangan yang paling pahit and menakutkan sepanjang aku berade dekat universiti nie..

about da cintan-cintun?eheh..secret secret..skandal tawu nanti..HAHA..giler kau Yana pasang skandal..hik3..alaa..tak lah..kawan je sume..kan?kan?wahai skandal ku sekalian?..HAHA..admire tu adelah dekat sorang boy nie..admire jelah..takleh nax suke lebih-lebih sebab dye dah ade girlfren..wuwuwu..sedeyh worr..HAHA..bak kate kawan aku "alaa..girlfren je pon,bukan bini dye lagi..biler-biler mase boleh break..HAHA"..tue kawan aku yang cakap tau..betol tak pe dye cakap?hik3..ngengade je..and aku jugak baek dengan encik itik inie sorang..dye caring and selalu belanje aku..wahh..cobaan memikat ke ape?HAHA..sebab ape aku panggil dye itik?sebab dye pon panggil aku itik! jaat giler dye..huh! :D

meniru time exam tuh tak payah nax cakap lah,tak normal kalao tak pernah buad..HAHA..betol ke statement aku nie?aku pon pernah meniru dengan geng-geng aku..HAHA..kantoi..alaa..sharing is caring..kau rendah markah,aku pon rendah..kau tinggi markah..aku pon boleh tumpang same..hik3..betol tak geng berjayett?eheh..tapi setakat nie tak pernah kena tangkap lagi la..coverline tue penting..hoho..masok dewan exam,surf internet carik jawapan..perghh..mantop..kawan aku lah ajar nie..haisshh..godaan godaan..doakan aku jadi orang baek-baek lah pulak lepas nie ye..HAHA..bluuekkk..

I love My Classmates Damn mucH!!!
jom layan pic kejap..eheh



weewitt..mane boy kelas aku?ahah!toinkkk!!persoalan timbul di kepale korang ye..hehe..actually kelas aku just ade sorang je boy..yang len gurl lah..ade Melayu,Cina also India..satu Malaysia en..HAHA..terkejot tak dengar ade sorang boy je kelas aku?HAA..yelah..kos biotech..majority boy ta minad bio en..diorang most kepada fizik la..kalao nax carik boyfie encem-encem..just terjah boy yang amik engineering ye..huhu..and nax carik awek comel lote,sile terjah gurl-gurl dekat kos aku lah..HAHA..sekali lagi perah santan...kahkahkah..pelajar kos biotech totally ade lah seratus lebih kowt..boy onli 1 per 4 sahaje..and gurl 3 per 4..majority gurl lah for sure..sume cun-cun except aku..HAHA..satu kos dibahagi kepade 4 section or kelas tutorial..haa..for sure lah boy cket en..besh lah diorang ek dikelilingi dengan gurl?HAHA..mals layan!uwekk..i think thats all story aku nax kongsi in dis contest..hopefully enjoy read it..wuwuwu..papai peeps


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

1 comment:

Nur Shalika said...

salam akak , saya junior kat ump . masuk bulan 9 this year ,amik biotech juga . susah taakk ? takotla nak masuk U .

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)