Jan 19, 2011

Lepas Isu Copycat,timbul Isu Penipuan Blogwalking?

Hai Blogger >____<
Whooaahh..ape yang korang dok pikir lepas bace dis tajuk entry aku kali nieh..?? Oh maigoodd,belog aku bukan lagi belog yang berstory morry kesah comot-momot tapi dah berubah jadik belog CELUPAR CELUPAT..hoho..sile jangan marah aku..eheh..bagi pihak yang terase dengan entry yang bakal aku post kali nie,aku nax mintak maap bebanyak dulu au..bukan untok aibkan mane-mane pihak just mahu tegakkan kebenaran sahaje okae! sile jangan mention name ALYAEYANAQAISARA dalam mane-mane komen anda,harap maklum. :D

CopyCAT??
Isu Copycat sememangnyer tak boleh nax dinafikan lagi dalam dunia blogging nieh..besh cangat kew copy and paste entry-entry blogger laen..kalao copy entry blogger tak femes boleh tahan lah,korang dikire bernaseb baek lah en sebab tak terkantoi..sekali terkantoi memang mati lah korang kena lenyek serta dapat maki hamun dari blogger-blogger laen..haishh ( >.<"" ) sile jangan carik masalah lah ye,get a life! Tapi kalao isu copycat di blog blogger femes si IRINENADIA tuh,korang nax sorok mane lak.kenal Irinenadia?kalao tak kenal mulai esok bolehlah berkenalan dengan dye ye..jangan hari nie,sebab korang kena bace entry aku dulu! HAHA :D *sempat lagi dok gelak,be serious ye Yana,,hehe,,baek!! Eh,engat-engat lupe lak aku nie kan,belog Irine tue dah banyak kali kena cetak kucing kan..ishh..begitu gatal lah kucing-kucing liar nieh..aiyoo..mesti mase baby mak dye kasi minom susu cap kucing jek,bukannye cap lembu..kahkahkah..Haishh..memang takde keje betollah si cetak kucing nieh..


*Irine tetap cool walao korang cetak kucing belog dye..COMEL!!*

mostly COPYCAT adelah gurls?
aiyoyoo..AIYAIYAI malu seh sebab copycat neh perempuan.Asyik asyik perempuan yang buat keje macam ni.Eh?Best sangat ke keje jadi copycat nih? Dapat untung ae? Kalau dapat boleh tak share share sikit macam mana nak jadi copycat berjaya neh? Boleh jugak register nak jadi copycat lepas neh kan kalau boleh  kaya buat keje neh? *Okay sila baling telur dekat saya* Tapi heran jugak kenape takde orang cetak kucing belog blogger femes lagi cun si Hanis Zalikha tuh..takpon jadik copycat belog mushuk masham aku nieh..HAHA..haa,sile-sile copycat entry belog aku..ade habuan lumayan menanti anda nanti..TUNGGU >.<

Traffic Blog naek mendadak di Belog HONEY HEZLI a.k.a pencetak kucing belog Irinenadia..?? omaigodd..hari tue,aku terbace status di Fan Page Irinenadie biler dye dapat detect si copycat belog dye..haishh..cepad-cepad aku tinjau belog si Honey Hezli tuh..perghh..terkesima! lalu pengsan sekejap! HAHA..*sila ketuk kepale aku tanda anda protes..kahkahkah..taktaw same ade aku berada di belog Irinennadia mahupon belog Honey Hezli sebenarnyer..hoho..sebijik sebijan kowt entry..ewah ewah..syoknyer dye up traffic guna entry oranglen..follower ramai lak tuh..hishh..nak buad jugaklah pasni..kena register sekarang! HAHA..


ecece,ade gigi webit jugak ke dye nieh? nax jugak mention macam Irine..haih..meh sini nax tengok cket gigi webit dye cumil ke tak..ngaa~wakluuu..lantak dikau lah..HAHA

Penipuan BLOGWALKING?
Isu nie baru keluar semalam di pasaran..hohooohooii..tak paham betol aku dengan manusia zaman sekarang..nak femes cepat? nax follower ramai? TAPI guna taktik kotor lah pulak..story nie aku refer dari belog Pendekar Berkuda...mention disini REFER okae bukannye COPYCAT seketul-seketul..HAHA..garang nie,garangg~ ( =.=") penipuan blogwalking? ye kawan-kawan semua,kite telah tertipu dengan sesetengah blogger yang KONONnye datang melawat belog comel kite nie,padahal mereka semua tak pernah masok pon..sobsobsob..tinggal jejak di shoutbox korang ? up traffic korang?mane ade up traffic lah wahai kawan-kawanku sekalian..*skema tetibe,apesal? hurm..so dengan care yang dowang buad nieh,dowang dapat upkan traffic blog diorang secara mendadak serta tambah bilangan follower..yelah,mane tak upnyer kalao korang selalu singgah kunjungan dowang..ahhh..Tipah Tertipu!! ( >.< ) tak suke,tak suke..engatkan dowang betol-betol singgah belog aku selame nie,percuma sahaje..uhuk3..sedeyhnyew..cammane dowang buad?maybe guna sistem komputer ke pape kew..zaman dah moden lah..nax tipu and perdaya orang pon senang kan? kalao setiap kali blogwalking,KOMPEM aku akan jumpe si fulan-fulan sekalian di semua belog aku terjah..haeran jugak en..last-last terbongkarlah aktiviti "devil" dowang..huh..kasi gua panas betoolah..aku cukop kagum dengan dengan SK and UMAR YANG CUTE selame nie sebab diorang selalu singgah belog aku nieh..TAPI?? :'(



kat atas tuh just print shot dari belog blogger laen yang sempat aku snap..huishh..ciap ade list name serta url blog si penipu nieh..biler dah check balik shoutbox aku,mak aihh..boleh tahan ramainyer nyahhh nie bertandang ke belog aku..pape pown,aku nax ucap tenkiu very much sebab skodeng belog tak lawa aku nieh..FAKE? haha..nax tergelak jew rase..*argghhh..gelak guling-guling atas lantai..HAHA..bagus! Tipah Tertipu lah bang :D kalao buad keje camnie lagi,aku panggang sorang-sorang buad bbq nanti..
nyumm..sedap~ @__@

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

2 comments:

ajeeZewaniAziz (mommyajim) said...

aiyark mommy pon br terperasan yg belog mommy glamer jap...pas tgk nama2 kt atas, uwaa gue tertipu bah...dgn baik atinyer mommy membalas kunjungan mereka selama ini...rupanya xde bekas kaki pon huhu...thanx 4 sharing dis story...xpela mommy nh manusia baik...insyaAllah sapa2 yg mai umah mommy, mommy p balik umah dia...hat lain2 tu, bukan keje kt nk bls heheh...tp nama2 yg terpublish kt atas sah2 la kena ngelak p umah diorg dah kan?kan?

lOvely mieNa said...

wahh..org mcm nie pon ada ka..haishh..blogwlking smbil mencopy..grate job ! =_=

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)