Sep 16, 2011

Lame Menyepi,Kini kembali dengan hati Happy Juta Lemon




Aucak? Assalamualaikum semua,masih ada yang ingat Yana kat sini? mungkin ramai dah lupa,oke saya faham,touched sekejap..dah hampir seminggu menghilangkan diri,blog entah ke mana..hihihi,sememangnya Yana dah super duper malas nak update..tunggu masa pembaca blog kian lari jauh-jauh ke ape nieh -__-" masih ada yang mahu terima saya? *terharu sangat

Sebenarnya bukan malas nak update tapi tiade kerajinan sejak masuk Universiti seminggu ni..hehe,cepuk kang ! internet kemain laju bak Ferrari kat sini tapi gitu laaa, eh eh korang, jom lah Yana nak share story sket sepanjang seminggu ni lesap bak alient kat mane entah ..


Sesungguhnya pink sangat chumel lah..omei omei ! fesly,masa 11 September hari tu Yana kena daftar dekat Oldskool Yana,okeh at Universiti Malaysia Pahang for sure..for Sem 3,Tahun 2..ehem ehem,dah jadi senior ni..engkau boleh? ngekk..sangat penat hari tu sebab terpaksa angkut barang yang banyak..macam biase bagai bibik nak lari dari rumah,Yana bawak ni semua...
  • 1 bagasi besauu
  • 1 beg baju besauu
  • 1 beg baju kecik
  • 2 beg silang,buku2 penuh kat dalam
  • 2 kotak fail2 entah hape2
  • 1 iron board
  • 1 heater,1 iron
  • 2 bantal,2 cadar,1 selimut besauu,1 selimut kecikk
  • shawls 1 beg + hanger shawls besar gedabak
  • makanan 2 plastik besauu
  • 4 jenis kasut,sandle,selipar toilet
  • 2 Al-Quran (wajib)
Kalao nak list sampai besok tak siap lagi nieh,HAHA..dalam kereta tu penuh dengan barang Yana je sampai naik bengang mama,kuang kuang..penat tahu korang duk angkut semua barang ni..lebih penat kalao terpaksa panjat Gunung Everest ni haaa GRRRR


Oke,bilik Yana di Tingkat 3 kali ni..yang ke-2 dari atas..naik turun tangga duk angkut barang dah 5 kali..letih bagai nak rakk oittt..boleh longgar skru kepala lutut aku nieh -__-" sabor jelaaa..Biasa lah senior,kena lah berkorban sikit duk tingkat atas biar adik-adik junior tu duk kat aras bawah..ecehhh,kasi sedap hati je nieh


Satu bilik boleh sumbat 4 orang ni haaa,Yana and the geng..hihihi..teka la mane satu katil Yana,cer teke cer teke..hik3..kasi klu cket.. "katil Yana ada cadar,kemas..err kemas ke?,ade sumthing yang omei atas tu" HAHA,haaa boleh teka?..Biasa lah agak kurang kemas cket,minggu pertama lah katakan,kikikii..bilik anok daroo,ish ish ishh *geleng geleng kepale

Tapi kan,kitorang tak sunyi kat bilik sebab ade hamster yang omei temankan kami tau..err actually tak boleh bawak masuk menatang nieh dalam bilik tapi kan senyap senyap sudaaa..ngee..ade lah 2 ekor hamster,name ape entah,dah lupe..Pioii dan Nyonyoi kot..ke ape entah,hikhik,sebab kawan Yana punyer niii



Pejam celik pejam celik dah seminggu duk kat hostel nie..rindu pule dekat rumahku syurgaku..minggu ni tak start belajar secara rasmi lagi pun,sebab ade cam trial class lah kirenya..nak drop subject pun boleh untuk sepanjang minggu nie..masuk next week dah kena start pulun belajar..no main-main...ewahh..boleh ke?

Malam pertama berada di hostel Yana dapat kejutan tahu tak..nak tahu? 

NEXT ENTRY YAAA




TO BE CONTINUE.........





Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

28 comments:

Anisa Liyana said...

wah.. bestnye.. pejam celik, pejam celik.. dah sem 3 dah..

anyway lawa header akak :)

nurpiska said...

yana sangat comel okeyh!:)

ca_sha La Vida's said...

sdeyh...hamster da mati sbb sakit jntung tgn dye putus kne gigit ngan dak sierra si persi..huhu

AyiLarimA said...

Study elok2 ye, cik Yana.
Jangan banyak main (ehh, da macam bebelan makcik2 je ni) haha
Truskan usaha dalam b'blog keh.
Mira sntiasa ingat teman2 blogger sume :)

Amoychanteks said...

kejutan apa laa tuhhhh...

nuruashia ♥ said...

wawhhh..comey2 laa yana neh :)
slmt setady ye?

Anis Adila Aris said...

amboi banyaknye barang die..
pape pun good luck untuk sem baru :)

Eyra. said...

Yana duk blok brape? Ada masa bole Eyra jenguk Yana :P

p/s ; Eyra pernah bawak hamster kat hostel pastu kena sound dengan staf. Terbaik!! Hahah.

yqnq ellyana said...

@ anisa :haah,kejap je mase berlalu..by the way,thanks yaaa :)

yqnq ellyana said...

@ nupiska :yana biase2 saje yang :)

yqnq ellyana said...

@ sha :beli laa yang bavuu :P

yqnq ellyana said...

@ ayil :hehe,baiklah..yana belajar rajin2 lah lepas nieh :D

yqnq ellyana said...

@ amoy :huk3..seperaissss

yqnq ellyana said...

@ ashia :oke,yana blaja elok2 nnti..by the way,thanks yaa :)

yqnq ellyana said...

@ anis :hehe,biaselaahhh...thanks yer

yqnq ellyana said...

@ eyra :u kat sini jugak? mari lah datang bilik..c6-03-03..hehe

CynthiaShin 欣倪♥ said...

Banyak gila cik yana bawa pegi U , rupanya masuk U penat begitu eh ?

Awww if I you kan kena angkat barang sebanyak to smpai tingkat tiga tak sanggup jatuh pengsan siap-2 tunggu laki tlg angkat haha .

ZURAINI said...

welcome back! tehee.. baru masuk lg sure2 la bilik cm tunggang langgang sket kn? heee

PokCik BoTak said...

sejak ble kk1 tkar kaler yana? stail lol... untunglah org dduk gambang kan...duk pkan gak seksa...

liya alia said...

aku taw kejutan tu. dapat baby landak dari papa faiz. kahkahkah

syahirooAhmad said...

ha bagus la tu~ :) blaja sungguh2 ye cik adik manis~

yqnq ellyana said...

@ cynthia :haha,memang banyak sayang oiii,dh cam xnak balik rumah pun ade niehh

yqnq ellyana said...

@ zuraini :for sure,penat kot duk kemas..huhu

yqnq ellyana said...

@ pakcik botak :diorang cat time short sem hari tuu

yqnq ellyana said...

@ liya :ishh kau nieh,pecah temberangg :P

yqnq ellyana said...

@ syahiroo :hehe,baik baik

Eyra. said...

Molek lah sangat, eyra kat c2-03-08, tingkat 3 jugak. Nanti eyra datang beraya ye, jangan lupa sediakan duit raya :P

yqnq ellyana said...

@ eyra :huhu,meh laa dtang..kui3..malu laa saye :P

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)