Mar 15, 2011

Salesgirl Kena Banyak Bersabar





hoorep ! hoorep ! hoorep !

hye peeps ! sehad semua ? sebenarnye hati sudah kerinduan sangat-sangat dengan belog kesayangan nieh,walaopun baru semalam update..eheh..ye ! saye memang sudah menjadi "hantu belog" sekarang ! even homework tinggi menggunung pun, masih sempat lagi nak update..haishh..teruk betol Yana nie kan? kan? actualy sejak dua menjak nie, line tenet dekat Universiti "kesayangan" saye nieh buad hal..haishh..nak online punyer lah susah..harapkan pinjam lappy kawan je {sebab dye pakai kabelllll,saye ta pakai kabellll pun sebab miskin..kihkihkih :P }

AWEKS COMEL PON DIPANGGIL SALESGIRL?

sape aweks comel tue ?oke,ini entry PERASAN lebih sebab rase diri sendiri comel..{ sile baling telur sekarang,terima kasih}..>____<  actually last week Yana ade buad survey untuk tugasan projek dengan kengkawan dekat Felda Lepar Hilir,Kuantan,Pahang..kenal ke? kalao tak kenal pon tak kesah..kalao kenal lagi bagus {tak pasal-pasal}T____T


[bergambar dengan ahli group ditepi jalan..sempat lagi tu..haishh]
{2 org tak join sebab ade urusan..TEETTT}

mesti korang tertanyer-tanyer projek for what sebenarnye nie kan? oke,dis is under Lab Safety subject..kumpulan Yana kena survey tentang "effect of heat illness among farmers" aiyakk..rase-rase senang tak nak buad survey dari rumah ke rumah nie ?kalao nak tahu,try lah sekali...hehe {kompem korang taknak buat kan} respondents? oke,we need 50 RESPONDENTS untuk jawab questionairs..bayangkan lah nak suruh makcik pakcik jawab questionairs tueh..berjalan dari rumah ke rumah ala-ala SALESGIRL gitu {maluuu sangat-sangat..HAHA}...nasib baik soalan dalam bahase melayu,kalao disuruh jawab dalam bahase inggeris,mahu jenuh duk menunggu..hehe {engat makcik pakcik tak reti ke bahase inggeris? perghhh..HAHA}

First destination kitorang adelah serbu Pejabat Felda dekat situ sebab nak mintak permission lah masuk kampung orang kan..kang tak manis pulak orang pandang nanti..pergi survey hari Ahad,ade ke orang bekerja hari Ahad ?sengett betoll..haishh..T__T 
last-last bergambar je dekat sana sebab takde orang bekerja..>___<



sempat lagi snap pictures ala-ala muke sengal  @__@


RAGAM MANUSIA YANG BERBAGAI

we need to separate into 2 groups {ececece,sepeking pulak aku..HAHA} ,Yana bertiga dengan kawan-kawan and another is two persons lah kan..maka berjalan lah kami dari rumah ke rumah..pada mulanya nasib tak menyebelahi kami pun sebab mostly parents takde dekat rumah..yang tinggal just anak-anak je..haishh..nak tanyer ape dekat budak-budak,bukannye diorang tahu pun..huhu Y____Y dah la berjalan bawah matahari terik,lebih kurang jam 12 PM..memang rentung lah cket..{oke ini over! },sedang syok berjalan-jalan nieh..tetibe kitorang terpandang satu rumah yang comel nie {orang sane memang kaya-kaya,rumah batu semuanya..fuhhhh} ,then we decided nak survey dekat rumah dye lah kan..sedang berjalan beberape tapak dekat halaman runah tu, tetibe terdengar "Krriiiikkkkk..kkrruuuukkkkk" {lebih kurang lah tu bunyinyer..huhu} teke ! teke ! bunyi ape..HAHA..ape? engat kentut ke? hishh tak senonoh..hik3..ade ke patot sorang makcik nieh cepat-cepat tarik pintu nak tutup..adehh..memang tak kasi kitorang datang rumah dye ke ape *___* sangat-sangat sedeyh..wuwuwuwu..lalu membawa diri layan perasaan seballll pilu bengang..HAHA

paling besh biler ade seorang pakcik yang baik hati tu belanje kitorang minum air dekat warung..wuwuwu..terima kasih ! agaknyer dye nampak kowt muke kitorang keletihan plus berpeluh-peluh berpanas bawah matahari terik..AHAHA..cair make-up..perghh!! dah macam salesgirl lah pulak..patotlah orang ramai tak suke salesgirl datang ke rumah kan,siap tutop pintu lagi..huhu..baru lah aku mengerti jadi Salesgirl nie kena banyak bersabar agaknye..>____<





amacam ? ade style salesgirl ke? HAHA..takde kan? takde! takde!
 {takleh terima kenyataan..wuwuuu}

selame 3 jam lebih kitorang berjalan dari rumah ke rumah buat survey nieh..kaki nieh dah crammppedd tahap gaban dah..HAHA..biler dah pusing banyak blok dekat Felda tu,aiyakk..tak jumpe jalan keluar lah pulak..kereta entah letak maner..perot dah sibuk maen lagu joget lambak dah {lapar oke} ..GGRR..jadi hulk yang comel semunya..NGAAAAA..tapi !


{jom posing kejap bersame otak yang dah tak center T____T }

oke ! we need to move out from that place as soon as possible..questionairs tak ciap lagi 20 soalan..adoihh..penadd sudeyhh..sebelum keluar,sempat lagi pekena ABC dengan Laksa..wahh..heaven nyer..dah lame tak makan ABC..memang kerinduan sangat-sangat..dekat Universiti Yana nieh takde pun jual ABC..kesian tak? HAK3..kalao buat kerja part time jual ABC agak-agak laku ke tak ek? {orang tengok muke aku pon dah bukak langkah seribu nak larikkkk}


{muke heppy sebab jumpe makanan :P }

lastly sampai ke hostel pukul 3.30 PM dengan muke sengal semuanye..penad terlampau dah..TAPI ! kitorang  sewa kereta dengan senior setengah hari..means sampai pukol 10PM..nampaknye kena keluar lagi nieh ! sebab tak mahu bazir duet..sia-sia..HAHA..{banyak lah kau}..lepas asar keluar lagi..destinasi untuk makan dicari segera ! perut lapar ! at last,kami makan dekat Tg Lumpur..tempat nieh memang famous dengan ikan bakar kalao nak tahu {dengar orang cerita lah kan..huhu}..dah siap ternak lemak,muke pon tersengih-sengih..wuwuwu T___T



makin hari makin tembam muke aku..MALUUUU~
sile abaikan :'(

BABAI :')



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

8 comments:

diana said...

tembam2 la cantik..
ada isi..tulang je tak lawa..
hahaha

syAzAnA said...

ishh3. misi tak tercapai lagi niee. hehe

yqnq ellyana said...

@ diana : huhu..tembsm comel ek?wuwwuu T_____T

yqnq ellyana said...

@ syazana :huhu..tau xpe

Biela Yusoff.. said...

comel kak ellyana

yqnq ellyana said...

@ biela :tenkiu^^awak pon comel jugak :)

Faziera said...

kesiannya...
susah jugak wat survey rumah ke rumah ni..slamat tak sampai tahap kena halau..tu lagi sadis.. hoho

apa2 pun, like ur entry..follow you..

yqnq ellyana said...

@ faziera :huhu..tawu takpe..adoih..pening jugak an..btw,tanx folow my simple blog :D

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)