Mar 1, 2011

Make-Up dan Photoshop Buat Orang Tertipu ?

olla bloggers,sehad tak semua ? tetibe hari ni terase rajin semacam pelik je nak update belog,kalao tak..hampehh..jangan harap Yana nak bukak belog untuk update,eheh..setakat blogwalking jadi stalker tegar tuh boleh lah nak buat tiap-tiap hari..rutin harian ! sejak akhir-akhir nie rase macam orang dilamun cinta lah..HAHA..makan tak kenyang, tido tak lena, harapkan mandi je basah sebab nak pergi kelas..HAHA..haish,tak mandi alamatnye bau kerbau lah sekelas >____<  dilamun cinta ?wahh..makin bahagia ye sejak akhir-akhir nie..of course lah..he is my Mr Right! Nickhun Oppa ! {mengelamun tak sudah-sudah} sampaikan lelaki Melayu naik muak sebab perempuan-perempuan Melayu sekarang tergila-gilakan lelaki Korea yang agak hensem dan jambu..HAHA..diorang pon suke jugak ushar awek-awek Korea yang gebu-gebu bagai tue..so,fair and square lah ye.. {tak pasal-pasal jadi kontroversi hebat sampai masok Melodi}

Macam mane lelaki Melayu sekarang nak pilih gadis-gadis Melayu kalao mereka sering tertipu..Tertipu ? Last-last cari wife warga Indonesia jugak.. {kalao nak sangat,pergilah interview bibik rumah makcik aku tuh,cun punyer..HAHA} Hari nie nak kasi isu agak hot and spicy cikit dikalangan blogger kaum adam.. After berblogwalking ke beberapa buah belog besh tadi {blog blogger lelaki} ,mostly diorang utarakan isu "Lelaki Tertipu gara-gara Penangan Make-Up Wanita yang tebal-tebal"..mahu tergelak berguling-guling Yana bace tadi..{ngaaaa~~~ ngaaa~~~ ngaaa~~~}

LELAKI TERTIPU?
SALAH KAUM LELAKI KE ATAU PEREMPUAN?

Jika ditanya kepada lelaki zaman sekarang,apakah yang akan membuatkan lelaki zaman sekarang tertarik dengan seorang perempuan? kalau pertama sekali katanya hati, Yana berani kata BOHONG!...dalam 10 lelaki,mungkin 2 orang sahaja yang benar katanya..mostly akan tengok rupa paras dulu,kemudian baru disusuli dengan yang lain..kan? kan? kan? betol tak..dan Yana percaya paras rupa antara aspek utama yang menjadikan seorang lelaki suka-kan seseorang perempuan..ade ke lelaki nak kan perempuan yang kurang cantik? atau sebalinya? takde kan..memang lumrah hidup manusia sukekan sesuatu yang cantik..

Kalao pergi shopping complex,kopem-kompem jumpe awek-awek dressing hot..make-up? memang takyah nak tolak tepi..make-up tebal bagai Mak Ngah masuk bandar..dalam beg pon penuh alat-alat make up en..perempuan...memang tak boleh nak dipisahkan dengan shopping dan make-up! hikhikhik {yang nie aku sokong :')  } LASTLY,cair jugak si lelaki tue..kan kan? tapi tue kes bila si perempuan make-up,kalao dah tawu rupa asal perempuan tu pula,macam mane? {means no make-up..real face} ,aik? dah tak suke ke? mentang-mentang lah si perempuan tu tak lawa,banyak aksesori tambahan kat muke..HAHA..last-last perempuan jugak dikatakan menipu kaum lelaki..adoihh >___<

WITH OR WITHOUT MAKE-UP?

yes!..make up sebenarnya penting juga tau untuk perempuan nie..{hehe,back up sekali sekale}..tapi mcm kwn-kawan yang lain cakap...kite kena ikut occasion lah tawu..takkan la masa dudok kat rumah pun mahu make up bagai..tapi kalao masa hadir function rasmi or something...takkan la tak boleh nak make-up walao sikit pon..kang orang engat mayat hidup lak merayau tengah-tengah majlis sebab muke pucat! HAHA {kan dah bawak masalah besar kat situ} ekekeke +___+

tapi kalao sesiape yang sememangnyer memiliki muke ala-ala awek Korea, natural beauty lah konon nyer tu..tak perlulah nak make up tebal-tebal..pakai eyeliner,lipgloss,foundation,blusher cket2 sudeyhh..kan comel gitu..apa-apa pun jgn terlebih sudah la... lelaki sebenarnya suka yang nmpk ringkas tapi menawan..{ececece,tau-tau je aku nie..HAHA} TAPI! perempuan bila bemake up sebenarnya bukan sebab mau attract lelaki sangat,just nak lindung muke pucat mayat tu..bukannyer nak sorok aksesori dekat muke pon..haishh..{tapi,sikit-sikit tu adelah jugak..HAHAHAHA}

before and after models
        


model transformations

PERSOALAN TIMBUL!

****************************************
{si blogger boy nie tak puas hati sebab...dan KATANYA..}

Jika lelaki menyukai seseorang perempuan tika wajahnya cantik bermake-up,bagaimana akan-akan datang? adakah mampu bagi seorang perempuan bermake-up 24 jam selama perhubungan terjalin?

   Adakah lelaki mampu menerima wajah sebenar teman wanitanya sebelum make-up? sebab kuasa make-up benar-benar merubah wajah sebenar seorang wanita dari kurang kepada lebih cantik..{amboi mulutt}

 Bayangkan,jika seorang lelaki berkahwin dengan seorang perempuan yang dia tak pernah ketahui wajah sebenar di sebalik make-up perempuan itu! Bagaimana malam pertama? kalau tak make-up pun cantik,it's ok lah kan,kalau lepas tanggal make-up,lebih teruk dari wajah bermake-up yang sebelum ni laki dia selalu lihat,bagaimana? kena pula masa tengok muka bangun tidur waktu pagi....huh~ mengucap panjang.

******************************

JAWAPAN DARI YANA

kate sayang,terimalah seadanya..rupa paras tak penting,hati yang penting..TeeTTT! hehe


guna photoshop pon dikire kes buat orang tertipu jugak ke?
sob sob sob :'(


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

12 comments:

Dan-E said...

i like this topic.tapi ada betul juganya sebab kebanyakkan lelaki memandang paras rupa dulu memang tak dinafikan.tapi ada yg tak camtu.so terpulang kepada indidvidu itu sendiri utk menilai.

yqnq ellyana said...

@ danny :yeay! adik akak camtu jugak ke? hehe

aNnE said...

they talk too much.macam perfect sangat je.pheww.w/o make up is betta.looks natural.hehe.*muntah*haha ;p

tp anne suka tengok perempuan yang pakai make up.so how?haha

lelaki memang nak yang cantik je~~~fitrah manusia.haha

SaYraH WonDerLanD said...

yup mmg agree perempuan dengan make up tak dapat nak dipisahkan.

Lelaki - of coz benda first dia tgk mesti lah rupa paras. pastu baru la hati n whatsoever. Andai tak dapat nak terima seadanya tak payah la nak bercinta or berkahwin.


dalam hidup ni kita kena menerima sbb xda satu benda pon dlm dunia ni yg perfect

yqnq ellyana said...

@ anne :memang pown..cakap je lebih,last2 nak yang cantik jugak kan?wuwuwuwu :)

yqnq ellyana said...

@ sayrah :perfectly dear! sokong u! HAHA

Dda Ly said...

hehe tgk pade niat la dik..kalu niat nak menipu, kire nye wat org tertipu la kot..:P

yqnq ellyana said...

@ Dda Ly :erkk,neat pe nie kak?

kaizen said...

still..x semua laki pndg paras rupe...

*tips : org tua2 kate nk tgk pompn tu cntik ke x...tgk time pompn tu bgun pagi...xtaw btol ke x...

p/s : tlg buang captcha tu..pyah nk komen...

yqnq ellyana said...

@ kaizen :yeke tgok pompuan time bangun tido?HAHA..muke mcm nenek kebayan ade ah :P

-captcha tue pe? -,-"

kaizen said...

ye laaa...

*captcha tuh word verification yg kne tekan2 time nk komen tuh...
g tgk kt post blog...ade bgtaw aritu..

yqnq ellyana said...

@ kaizen :ouh yeke..tanx :D

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)