Mar 8, 2011

Perempuan Berkulit Putih dan Gebu tarik perhatian Lelaki?




olla peeps,sehad tak semua? wuahh..dah lame rasenyer tak bukak posting dalam blog ni,sibuk dengan assignment report proposal semualah katakan..kalah PM tahu tak! {tetibe emo lepas geram dekat belog},memang tak dinafikan Yana makin hari makin jelesh dengan blogger-blogger laen yang selalu update blog,everyday pulak tuh..haishh..banyak betol mase free diorang kan? kasi cket boleh tak? {ade ke orang nak kasi? tunggu cicak bertanduk lah nampaknyer kan..},kalao memang nak diikutkan hujung minggu je free dan sempatlah nak kasi belaian kasih sayang dekat belog mushukk Yana nieh {harap-harap belog aku dah tak majok sebab jarang jenguk dye..hehe}, tapi tak sangka jugakkan yang Yana ade ramai peminat setia sekarang nie..HAHA..eh eh,jangan salah faham..bukan minat Yana tapi minat dan enjoy bace belog Yana yang tak seberapa nieh T____T  BESH SANGAT KE BLOG YANA? sampaikan tiap-tiap hari ade orang inbox Facebook tanyer kenape tak update blog? rindu nak bace story morry baru..adehh..Yana banyak busy maa..nak taip pon kena laju-laju {sampai tak bernafas dibuatnye..hehe..OKE! ini tipu! }

Oke! Ini entry pedas hot spicy dan pastinyer tiade Original macam Kfc {ape aku merepek nieh >,< } , korang ade perasan tak yang lelaki-lelaki sekarang nie suke perempuan-perempuan berkulit putih dan gebu-gebu je untuk dijadikan awek diorang? HAHA..jangan naik tacing minyak pulak ye lepas bace ape yang Yana sebot nieh T___T  Eh Yana kau jelesh ke kau tak putih dan tak gebu? why not?? HAHA..Yana dah bersyukur dengan diri Yana nieh..kenape persoalan nie timbul? mari sini rapat-rapat nak kongsi punca sebab akibat Yana utarakan hal nie,jom!

Kwn Gurl : Yana,aku berkulit gelap kan?takde orang pon nak dekat aku..aku tak laku sangat ke? aku nie hodoh ke..lelaki-lelaki dekat luar sana asyik pandang awek-awek yang berkulit putih je..kekadang down jugak aku dibuatnyer >,< {sedeyh kan dekat kawan Yana nie?

Kwn Boy : Aku nie kacak pe,sekali petik jari awek memang datang lah..yang paling beshnyer,biler dapat awek tue,terus dapat yang cun-cun putih melepak gebu semua..dah lah kurus-kurus ala-ala model gitu..pandai bergaya..perghh..cayalahh..setakat awek berkulit sawo matang tue,aku jarang nak pandang laa {huh! kau memang melampau kan ! }

>kesian doll nie,tenyeh muke kuat sangat sampai putih melepak dah tu.hihihi<

Macam-macam situasi yang Yana alami sejak dua menjak nie..memang tak dinafikan semua orang sukakan kecantikan..lumrah hidup lah tue kan..tapi, tak perlulah nak perlekehkan orang lain tau,kesian diorang..cantik takkan kekal lame..biler dah tua,mahu kerepot kedut-kedut tue ade jua..kan? kan? kan? memang tak diakui,perempuan nie sejak azali lagi memang sifat diorang yang terlalu cepat rendah diri kalao diri dye tak nampak cantik di mate lelaki..asal berkulit gelap,down! asal gemuk,down! asal keluar pimple,down! HAHA..{aku memang tau sebab kekadang aku pon camtu..hikhikhik} Tubuh yang ideal bagi seorang perempuan tue macam maner sebenarnyer? meh habaq maii cepattt! secara langsungnya, masyarakat sekarang sukekan perempuan yang KURUS,BERKULIT PUTIH dan BERAMBUT LURUS sahaje..memang dah cukup lengkap bagi mereka..betol kan? bagi sesiape yang berkulit gelap, for sure terase down dan kecewa sangat-sangat kan..haishh..kesiann..kalao kite tengok iklan-iklan dekat televisyen sekarang pon, banyak yang promot tentang produk-produk kecantikan dan produk memutihkan kulit en..model-model bukan maen putih melepak semua..memang cuci mate lah nampak gaya nyer..free of charges! {betol ke aku eja charges tu?macam pelik je..wuwuwu..saye tak pandai Englishh :P }

Siape cakap perempuan berkulit sawo matang dan hitam manis tak cantik? meh sini Yana nak tenyeh-tenyeh cket kepale..HAHA..lawa lah wehh!! manis gitu..kalao putih kemerah-merahan cantik lah jugak..,nie kau putih pucat lesi..buat orang takut je nak tengok..{ayat jelesh kawan Yana..HAHA..dye memang jelesh gilerr}..bagi Yana,warna kulit tu tak penting..setakat pemerhatian lah kan,orang yang berkulit putih tapi hidung kemek mate sepet pon orang cakap lawa doehh..HAHA..orang yang berkulit hitam manis hidung mancung menggunung pipi tersorong-sorong tak pulak dipuji nyer..pelik..pelik..HAHA..suke hati lah nak pilih mane-mane untuk dijadikan buah hati masing-masing..Yana taknak masuk campur..bluuekk..kalao sekali lagi kawan boy Yana tuh cakap camtu depan Yana,hah! makan kaki lah kau nanti..beware ye! {garang nieh..garangg! GGRRRR}


>Even Beyonce berkulit gelap,tapi dye Cun ape..suare sedap lagi tuhhh..kan? kan?<
JELAS LAGI TERBUKTI DYE KALAHKAN AWEK KAT BAWAH NIE
|
|
|
|
|
V


>kekeke,model tak bertauliah dari maner pulak nieh..haishhh<



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

15 comments:

Ezay Hadry said...

semua nak cantik itu fitrah manusia..
cantik pulak objektif bagi tiap orang
fitrah=cantik
objektif=cantik
so memang dah fitrah itu cantik
ngeh3..bsyukur pe yang Allah bagi

skuter said...

alah..yana, semua tu kan tmbhan je.. yg pntg nye..prangai..bia la elok kalo nk dibuat isteri kan.. mcm yana ni..ok pe nk buat isteri..wuwuwuwu :P

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
yqnq ellyana said...

@ ezay :ye,kite kene bersyukur dengan ape yang kite ade sekarang nie..no need looking too pretty :)

yqnq ellyana said...

@ skuter :yana?haha..ade lak..wekk

Badri Ruslan said...

hahaha.. cantik ade mcm2 tafsiran.. maybe baru jmpe segelintir orang yang mmg melihat kepada rupa paras.. manusia nie ade 3 jenis, jenis visual, audio n kinestatik.. so, lain orang, lain la minatnye(",).. ade orang pandang rupa paras, ade orang ske dengar suare n cerita2 best n ade orang ske telatahn gelagat seseorang(",).. semua bergantung pada diri masing2(',)

annenyss said...

cantik subjektif la..haha
gebu utk sedap mata je..dalaman tak tau lagi..hahaha

Encik Blogger said...

yup.. jika cantik.. alhamdulillah..
alhamdulillah... tp mmg cantik

billa_bee said...

cantik de mcm2 tau...
bkn jea luaran tp dalaman...skang nie laki2 da cam buta ckit kot..tgk luaran jea...nk cth ke??..k..tgk artis2 kite..prsaan x dorang punye style kan tgk yg cntk jea..alih2 da kawen cerai lak lam mase beberape taun...jd moral of the story, nk cr awek o pasangan tgk dalaman k...nt just appearance..hehehehehe...jgn mrh2 k..just pandngan umum sy...

yqnq ellyana said...

@ badri :betol tue..atas pendapat masing2 :D

yqnq ellyana said...

@ annenyss : HAHA..gebuuu..

yqnq ellyana said...

@ encik blogger :bersyukur dengan ape yg dikurniakan Allah ^___^

yqnq ellyana said...

@ billa :yeahh..sokong kamu! cantik luaran tak berpanjangan pon..kan? kan?

Siti Aishah said...

Ala ... Senang je, Klo lelaki melayu x minat ngan orang yang berkulit hitam manis... Cari je laa mat Salleh n Arab .. Gerenti diorang nak ngan owg kulit hitam manis ni ... Sebab diorang ni dah dapat kulit putih, dan diorang dah x heran ngan minah arab yg cun melecun dan putih melepak tu, dan diorang nilai kecantikan tu dtg dri mata, n Turun ke hati,...,bukannye McM segelintir lelaki melayu, yg Pandang dri wanna kulit yg putih dulu bru Turun ke hati diorang .... Insyallah Allah dah tetapkan Jodoh yg terbaik untuk saya, tapi harap2 bukan dengan sesetengah lelaki melayu yg rasict McM ni..

Unknown said...

Kebanyakan kulit putih ni banyak penyakit yang senang didapati tapi kalau kulit hitam eh bukan hitam tapi koko hahaha namapon koko sebab tu manis haa dahlah manis sihat pulak kulit dia tu...... just gurau haaha tapi memang betul...

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)