Mar 10, 2011

Perigi Mencari Timba,Tak Boleh Ke?

Mase Terluang Di Isi dengan layan Drama Kovea
PLAYFUL KISS? BESH KE?

 

Dulu demam Dream High,sekarang demam Playful Kiss..study biler nyer cik Yana oii..hehe {Omogoshh! pura-pura lupe} ,kalao bab-bab Kpop nieh,serah je dekat gegurl..kompem diorang fanatik tahap gaban dengan Korea sebab suka hero-hero hensem sampai lelaki Melayu naik meluat..kan? kan? {mengaku jangan tak mengaku! hehe} ,Besh ke drama Playful Kiss nieh? Mestilah besh..tengok title pon dah tawu..{uhuk3!penyakit gatal sudah datang!} 18 tahun and above saje yang boleh tengok okeh! yang tak cukup umur lagi,sile tulis surat dekat Yana dulu mintak izin nak tengok Playful Kiss..HAHA {macam lah kau yang jadi director kan...} Yana suke tengok drama nieh,sebab Hero dye kasi Yana cair meleleh gitu..HAHA..heroin pown comel pe {ade iras-iras muke aku tak?PERASAN..sile baling telur cepat! }..disebabkan mood Yana oke dan rasa bermurah hati semacam je hari nieh,kalao korang nak tengok drama Playful Kiss nieh,jangan malu jangan segan singgah jenguk dekat SINI tawu..{nak tengok drama make sure homework siap dulu ye}

Bila layan drama Playful Kiss tue,tetibe terdetik dalam hati yang si heroin comel nieh selalu nak tarik perhatian si hero untuk suke dye walau hakikatnye si hero nieh tak suka dye {sebab hero uh suka aku..hehe} ,lebih kurang Perigi Mencari Timba laa..auchh! malu tak kalao korang dilabel camtu? kejar lelaki yang korang suke dan minat sangat-sangat..walau hakikatnyer si lelaki tue buat buat tak tahu atau muke DUNNO jek..aiyakk..mesti geram giler-giler kan? sedeyh uh..sob sob :'(

tapi kan..
PERIGI MENCARI TIMBA NI TAK BOLEH KE?

Sape perigi sape timba? okeh,kalao ade orang still tahu..perigi tu dilabelkan kepade perempuan dan timba lak dilabelkan kepada lelaki..that means perempuan nieh takde rase malu ke nak ushar-ushar lelaki..haa..so what do you think about it?

rasanya tak salah pun kalao perempuan tu bertindak lebih awal daripada lelaki nie..dah kalao si lelaki tu malu-malu kucing,tak pandai nak mulakan ayat nak buat camne..mahu berjanggut bertanduk bagai dok menunggu si lelaki tue..HAHA..lastly menanges teriak bagai sebab KENA KEBAS dek orang lain..huhu..kesian T____T  Lepas buat survey tadi {ecece,siap survey-survey lah pulak aku nie} ramai orang mengatakan perigi mencari timba tue langsung tak salah..malu ? buat-buat tak tahu sudahh..HAHA..dalam soal hati dan perasaan nie kita kena cepat-cepat berterus-terang..jangan dibiar membengkak dalam hati..parah nanti {berdasarkan pengalaman Yana la..tak tipu..wekkk} tapi janganlah baru kenal 3 hari dah menggedik mintak kapel bagai..tak pasal-pasal dapat title Playgurl..EEUUWW..alaa,lelaki pon same laa,baru kenal 3 4 hari dah nak mintak kapel..ape kes tu..PLAYBOY kah? >__<

Ishh,malu dan takot dilabel terhegeh-hegeh? adehh,janganlah pikir macam tue..korang pernah dengar tak zaman dahulu en,si perempuan akan melamar dan meminang lelaki..see? tak salah kan? kan? hehe..tapi macam pelik lah kan kalao zaman sekarang si perempuan tetiba nak masok meminang lelaki..huhu..mestilah lelaki masok melamar dan meminang perempuan {tetibe cakap soal nieh..ade pape ke?ehem2!} Takkan jatuh maruah si perempuan tue kalao dye mulakan hubungan dengan lelaki pilihan hati dye..kebahagiaan perlu dicari! Jangan nak dudok goyang kaki tunggu jodoh sampai bergolek dengan sendiri,takkan dapat lah..melepass {cewahh} Ade sesetengah pihak tue cakap yang kalao perempuan mulakan dulu,that means tanda dye sayang sangat-sangat dekat lelaki tu..haa..betol ke? hehe..tepuk dada tanyer hati masing-masing..Lelaki sekarang susah nak cari yang betol-betol baik kan? banyak nyer suka rosakkan anak dara orang..so, kalao dah jumpe dengan sumone yang korang rase boleh buat hati korang tenang aman damai,rembat lah cepat-cepat si timba tue..HAHA

TAPI KALAO LELAKI TU TOLAK CAMNE?

lelaki tu tolak cinta saye?ouhh sedeyh nyerr..kompem-kompem terluka kan?takpe..rembat lelaki laen pulak..HAHA..{senang nyer kau..adehh} before kita reject sumone,kita kena betol-betol faham tau ape yang dye lakukan untuk kita selame nie..jangan sesuke hati terima dan buang,haishh,,PANTANG dengan AMBIL dan BUANG sesuke hati! Supaya takde sesape yang salah erti lagi lepas nie..hope korang bace sumthing kat bawah nie tawu {wajib bace}

Langkah Si Dye Mendekati Kamu
si dye belanja korang makan dan minum
si dye mahu pinjam sesuatu barang dari korang dan selalu meminta pertolongan korang supaya dye berase dekat dengan diri korang
si dye ajak korang bersiar-siar atau temani dye membelah-belah supaya dye berase korang dapat menerima dirinya
si dye selalu bertanya tentang keluarga korang dan saling berkongsi cerita dan pendapat supaya hubungan korang secara tak langsungnya menjadi lebih rapat
si dye selalu bertanya khabar supaya korang berase lebih dihargai dan disayangi
si dye kasi korang hadiah supaya korang tahu yang dirinya mengharapkan hubungan korang lebih dari seorang sahabat
mula terbit kata-kata romantis..maybe text,call or whatelse

maybe tu lah antare tande-tande si awek tu suka dekat korang,jangan lah jual mahal sangat..awek cun ushar pon still nak jual mahal..ape daa..HAHA..melepas geget jari sorang-sorang lah alamatnye nanti..so lelaki-lelaki sekalian,mulai sekarang sile berhati-hati dengan perempuan-perempuan sekeliling anda! {entah pape aku dok merepek kali nieh..huhu}

p/s :Yana nak ucapkan ribuan terima kasih kepade sesiapa yang dah undi Yana untuk contest Pencarian 10 Blog Tercantik 2011..alhamdulliah,dah tamat undian 12 PM td,and Yana got da FIRST RANK untuk Kumpulan 1 {tepuk tangan cket} hehe,kalao ade rezeki lebih,maybe boleh masuk ke peringkat ke-2 lak..hopefully Yana dapat tawu hadiah ebook..wuwuwuwu T____T {gula2 jelly ta engat nak kasik..hehe..jangan maraaa } Sayunk korang semua :') 


>sape setuju Yana buat segmen PROMOTE blog korang + Join BLOGLIST YANA?<
>kalao ramai setuju,i will think about it first <
>GIVE UR RESPONSE AT COMENT FORM YE<



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

14 comments:

syana mizwateva said...

playful kiss best!!hehe..sy yg x lyn korea pon ley lyn cter 2..hmmm...lau bab prigi cari timba ni tak slh la..x slh lau kita nk dia taw kita suka dia.tp 1 jela...kne get ready dr segi mental n fzikal...kne trima jer la pe pun jwpn c lelaki 2...huhu...tp stkt ni sy x pnh lg la wat mcm 2...x brani...hehehe

yqnq ellyana said...

@ syaza :playful kiss mmg besh! huhu ^___^ yep2,me too..kene berani tanggung risiko lah kan..hehe

skycatcherz said...

laki tu macam ji hoo jer dalam boys over flower dulu2 tu :p

LAILA said...

laki tu mmg yg dlm boys over flower tu pn.. :D
sye da abes da tgk cite ni..mmg best pn..ase cm relax je tgk cite ni.. :)

yqnq ellyana said...

@ skycatcherz :memang pon :)

yqnq ellyana said...

@ laila :wahhh..ta aci! kena fight tengok drama korea ni..hehe

athirah said...

suka gila cte ni ok... ske tgk ulang2... hahahahaha

yqnq ellyana said...

@ athirah :wahh..mesti minad kpop giler-giler kan?huhu

Nadhirah-chan said...

boleh ambik contoh dari kisah Rasulullah . khadijah sendiri yang melamar Rasulullah dulu . bukan perigi cari timba tapi kalau dah jodoh dan kita rasa sesuai , macam tu la :)

yqnq ellyana said...

@ nadhirah :ye2..yana pon fikir camtu jugak :)

nadira shahid said...

uiks, ramai gak wat entry pasal playful kiss ni, nak tgk gakkkk
NS sgt pemaluuuu, tak reti nk dekat2 dgn laki.. cm ne?

yqnq ellyana said...

@ NADIRA : tengok lah..sekali tengok kompem nak lagi :)

LittleGurl said...

LG skng tgah gile tngop playful kiss berkali kali ..hahaha

ChocolateStrawberry Hijabs said...

Hi dear,
Feel free to visit our blog shop.
Thanks :)

http://chocolatestrawberryhijabs.blogspot.com

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)