Dec 12, 2011

10 Sebab Perempuan Mudah Merajuk





Assalamualaikum semua !





Makin hari makin banyak kisah cinta nak dikongsi dalam blog nieh,mungkin kini dah jadi blog cintan cintun? kang ramai yang meluat pula..HAHA..satu perkara yang selalu berlaku dalam hubungan adelah rajuk merajuk..ewahh,mule-mule diawal hubungan okelaa nak pujuk bagai nak rak kan..maklumlah cinta masih lagi hangat,bila dah masuk 2 3 tahun,cinta makin hangit ke ape? bila pasangan merajuk,ahh lantak kau laa..esok-esok pandailaa dye cari aku..hihihii..macam tu ke? -.-


Dan si lelaki haruslah faham apabila gurl dye merajuk,cepat-cepatlah pujuk sebelum makin hangitt keadaan..tapi kalao boy yang merajuk,errr pujuk lah jugak seposen dua..huehuehue..


Antara sebab-sebab perempuan mudah merajuk bila.....



1. Keinginan tidak diambil perhatian oleh mereka dan mereka tidak ambil kisah akan perasaan keinginan wanita itu.

2. Tidak sensitif terhadap perasaan wanita yang prihatin dalam sesuatu perkara dan pasangan hanya memandang remeh segala pandangan wanita.

3. Tidak peka pada hari-hari istimewa pasangan dan kena diberitahu pada pasangan mengenai hal itu.
4. Memuji wanita lain di depan isteri/teman wanita.

5. Menyindir mengenai imej dan personaliti isteri/teman wanita dan membandingkan dengan wanita lain.

6. Tidak menjamah atau makan makanan yang disediakan kerana dirasakan tidak sedap atau tidak kena selera.

7. Tidak memuji pasangan pada ketika pasangan perlu pujian itu.

8. Suami/teman lelaki lebih suka bercakap dan bergurau dengan teman sekerja wanita atau lelaki berbanding isteri/teman wanita.

9. Kedekut dan tidak suka mengeluarkan belanja untuk keperluan isteri/teman wanita.

10. Suka memerintah dan tidak suka membantu kerja rumah. Suka mengkritik isteri yang sibuk membuat kerja rumah, tetapi tidak mahu menolong.



SEE? LELAKI TAKES NOTE YAA !


Cerita rajuk kami..
Bercerita tentang merajuk,teringat pule diri ni pernah merajuk dengan si dia selame 1/2 hari..HAHA,kes ape pon dah lupe..tak angkat kol tak reply mesej..sedih tambah merajuk tahap dewa agaknya..satu malam tu si dye online skype dan kasi satu gambar ni dekat aku..terus aku tersenyum dan gelak terbahak-bahak..nak tahu gambar ape? scroll bawah meh..


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|




NAK CAKAP AKU ITIK LETEWWW
MUNCUNG JEK MEMANJANG ! HAHAHA

U make me smile again dear :')






Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

15 comments:

NiNaBaNaNa said...

suka post ni . TERBAIKK ! :)

Mira Adzlia said...

hahaha...comel mlut itik tuh ^_^

Atiqah Wadiah said...

sweet nyer bf dia pujuk dia :)

Mizz ErMa said...

err..err..yg pasti, taem sy merajuk xde la memuncung sampai macam tu skali..hihihi

NZ Diaz said...

poyo la perempuan ni. sikit-sikit nak merajuk. haha

bagus juga post ni, lepas ni kena hati-hati sikit layan kakak adik mak makcik nenek dan kekasih hati. hehe

Kartini said...

hahaha. terkena pada diri sendirii . ngaa entry best :D

starzieti said...

betul2. hee. :D

HazHand said...

hahahaha, tapikan, pompuan yg puji laki lain.. asal lak..hum

Nur Aischa said...

a'ah betul tu kak yana, kdg2 kan ada gak bf yg suka ckp2 psl girl lain sedangkan gf dia dpn mata dia. haishh geram betul haha

Eazy Izzuddin said...

salam...
hey...
tahniah ! anda telah memenangi contest blog eazy izzuddin...
sila ke blog mengetahui maklumat lebih lanjut...
;)

http://www.eazyizzuddin.com/

Atiqaa Payung said...

sweet gile pujok. I merajuk 10 minit je. huehue

Ik Hanif said...

'3' <--- ade irasx2 muncung yana time mrajuk tak.? okbai

~@mOi ~~ said...

hahaha.. muncung itikk! lawak btol...

khalila said...

hahaaa... lawak je

ain said...

eh, x de sbb lain ke? haha..

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)