Dec 6, 2011

Bahase Pilihan Mase Kini?






Assalamualaikum readers !


Dah lame tak update entry panjang-panjang,hihihiii..kalao scroll entry bawah mesti penuh dengan contest dan giveaway en..zaman makin hari makin maju..bahase pon makin maju ke? kadangkala tak paham sepatah haram..maklumlahh,nak guna bahase baby agaknye..adik aku pernah jugak guna,cis rase nak hempuk je kekadang -.- oke akak ni tidak mithali lagi..hehe T.T


Kalao tengok dekat status facebook memang perghhh pakat nak hot berlumba sape paling banyak LIKE lah kononnya..#nada tak puas hati sebab annoying! asyik muke dye je dekat new feed.. -____-" HAHA,maaf otak tak berape nak center sebab terlampau banyak kerja T.T


Sebenarnya Yana nak tunjuk ni haaa,bahase kebanggaan kita semua..bahasa baby hingga buat Yana berkerut-kerut sejuta nak paham..adehhh..


Korang pernah jumpe yang cenggini? ke korang sendiri ade buat? ehem ehem..ni contoh Yana amik dari facebook..dekat blog? takkan nak print screen lak..marah owner tu nanti T.T




Pertama



Kedua


Ketiga


Keempat


Kelima


Keenam


Ketujuh


Kelapan


Kesembilan


Kesepuluh





alamak,ape dye cakap ni haaa..paham sikit sikit jek..erghh -__-" kekadang nak gelak duk bace,haishh..so moral of the story,,,

"Jangan sesekali korang update belog guna bahase baby omei omei manjeww ukeww..nanti orang kene sawan nak baca..HAHA,kalao nak jugak..haishh tak dapat den nak nolong.."


Jangan lupe UNDI saye disini yer :)

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

27 comments:

Zylee Rahman said...

Seriously tak faham langsung kak Yana. Macam mana lah dorang boleh hidup taip macam tu? -_____-

Meya Lolipop ♥ said...

yup2. nampak cam tak cukup ilmu jeh kalau cenggitu ha. adoii mahu tak kena sawan gitu? haha lawak jelah. rasa cam nak bagi nyepak free pulak. heee jangan lah rosakkan bahasa kita :D

Fendy said...

nk muntah...

ayUnaa yIe said...

sepatah haram tak pham ! -__-

Lyssa Faizureen said...

Pergh.. satu patah ape aku tak paham!

huhuhu . Sorry terkasar , Maksud Lyssa tu haa.. tak paham langung ape yang diorang nak sampaikan tuh . perkataan baby yang kononnya manja lah sangat ! ayiyoo . pliess lahh ..

Tappi , tak boleh nak salahkan dorang jugakk . dulu time kita budak2 pun pernah jugak buat ayat/perkataan macam tuh kan . Ye dak , Yna ? hehehe . Teringat kenangan lama . haicehhh ...

Terkomen panjang pulak . tak per . tak kira .. nak bebel lagii . hehe . Lyssa tak berapa setuju kalau diorang guna bhasa macam ni dekat blog . pening pluss rasa nak pengsan baca benda alah apa yang dorang tulis . kalau nak smapaikan , biar lah seikhlas hati . hehe . Itu pendapat Lyssa je . :)

Sekian :)

Cheyah said...

mmg anti betul kalau org tulis mcm ni. x faham! :D

schaeyra said...

saya baca semua tu rasa macam cakap bahasa serawak dengan sabah je.. haha...semakin pupus bahasa melayu kalo macam ni

NZ Diaz said...

apekah? satu je cuba baca. yang lain sudah pasti tak faham. haha

Hai aieQa said...

semua yg ad dekat situ , semua sye x fhm , betol ke tu bhse melayu ?

Syafiq Ahadin said...

tak paham dan tak nak paham pon!!

Arep Skema said...

serious tak faham. nak menyebut perkataan tu pun tak terbunyi tau. haha. ngekk lah diorang ni.

Nor Quraishia said...

ya Allah. b'belit2 lidah nak mnyebut nyer. HAHA.

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

menyampah sungguh... tolong la martabatkan bahasa kita.. bdk2 yg ckp bahasa 2 semua confirm BM failed..:P...huhuhu.. hanya pendapat okey

Hajar Qalisya said...

haish! menyampahnye..sumpah x reti nak bce. hohoh!

'Aisya Salim said...

Bhasa dia trlebih maju agaknya, hihihi :]

MiSz fiFiEyQa said...

rasenye kena suruh dorang ni repeat paper BM kot..pening nak baca la!!aiyaaa...

arifah said...

memang tak faham langsung penulisan mcm nie, tapi budak2 sekarang macam dah terbiasa dengan cara penulisan mcm nie..pening duk telek kat tulisan cam gitu..aishhh...

yeb :D said...

haram jadah pa satu pun wa tarak faham... dia guna bahasa bangla ka?

Ik Hanif said...

=-=' alien ke hape yang duk main fb tuh..??

titteeww towmei appew biwleww pawkay awyat caymnieyh..

comel ke..??

Amoychanteks said...

ewwww~ kadang BW. jumpa blog yang cara penulisan mcm nie, terus pangkah. buat semak mata je..

Wanaa Nana said...

Ya Allah! Bahasa apa lah yang dia guna tu?! Tak faham sangat bhasa dia tu? Teruk seyh -.-'

yUyUn aje. said...

kdg2 menyampah and rasa nak lempanglempang je org pkai bahasa bebi ni ek

aisha jamal said...

sepatah haram ta paham kak . haha . ==

Nur Aischa said...

hahahaha satu mende status semua kat atas tu aisyah langsung tak phm nak baca oh, nak terbelit lidah ni haha

izzah chot said...

Izzah tahu apa diorang cakap.. -.-' tu bahasa orang sarawak.. Orang sarawak cakap bahasa macam tu.. tapi, ejaan nya ada euww cikit nak baca.. :)

fRaMe+LenSeS said...

pening bahase deme ni. ahahaha

Dayang said...

hahaha.. bahasa sarawak lahh.. i do understand what they said, JUST their spelling were soooo annoying.. sometimes i need to read em twice or more to understand,.. chill :D

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)