Dec 11, 2011

9 Petua Untuk Cantik



Assalamualaikum readers


Sejak dua menjak ni rajin pula nak menjinakkan diri dalam update-menghupdate entry..baguih laa kak Limah oii..nak merepek merapuingg pun banyak juga dalam kepale otak nieh,eheh..maklumlah,makin dekat nak exam makin sarat je otak ni,ecehh macam laa study 24 jam depan buku tebal-tebal..padahal duk hadap lappy je layan blog,twitter..facebook dah kurang,HAHA..curang ! lagi best kalao layan cleverbot -__-" otak pun jadi makin pening hawkehh! eh dah panjang lebar merepek,,,,,,



Latest picture from me, memang dah lame tak snap bagai depan kamera..nampak pucat? yeahh,no make up..ahh takyah mekap2 laa,got natural sudah..HAHA,kononnya..got eyebarg? yeahh totally right sebab tak cukup tidur barangkali..kuikui..alasan semata-mata..bila bagi dekat cik syg gambar ni dye pun cakap

"walao camane pun awak,saye tetap sayang awak"

Heavennya...HAHAHA, mood :gedik sangat erhhh -.-


Jom belajar 9 Petua Paling Mujarab Alaf Masa Kini

Petua cepat dipinang - Perbanyakkan minum air pinang ye dalam kehidupan seharian

Tegangkan kulit muka - Stapler di tempat yang ade kedut-kedut serta yang dah kendur

Hilangkan bau badan - Berendamlah dalam perfume untuk jangka masa yang panjang

Lembutkan rambut - Rendam dalam air menggelegak

Kekal cantik - Jangan basuh make up!

Elak rambut gugur - Lekatkan dengan gam gajah

Haluskan kulit muka - Gonyoh tonyoh dengan kertas pasir setiap hari

Hilangkan bau mulot - Minum air sabun

Nak pinggang ramping - Makan kerengga sudaa


Amacam? ade yang nak cuba tak? baik aku lari cepat-cepat sebelum kene hempuk..jangan baling telur ye,hihii...babai guys ! *EVIL LAUGH*

makin hari makin nakal -.-
Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

33 comments:

Paris Lipton said...

yes!!! noted!!!

zeybubumoshiiyui said...

hahahaha . nak try , nak try :D

yaya said...

haha .. jahat nyer .. ^-^

kyoshi_sousuke said...

kekal cantik tu cm logik jgk la...hehe..leh la terima kenyaTAan

NZ Diaz said...

"walao camane pun awak KENEKAN SAYA,saye tetap sayang awak"

IEQAH said...

okeyhh beyeh..jomlaa kita buat sesama.,hehehe

HazHand said...

yana comel!! !geram tgk muke

Zylee Rahman said...

Eeeeeee jahatnya kak Yana. Hihi :)

Tihara said...

best nye petua ni..elok diamalkan selalu..hik3 ;)

ain said...

nak try bolehhh?? haha

Aku Mad said...

hhahahahahahaha...

salam kenal dan follow :)

hahahha.. lawak entri ni..

Lea Isnawi said...

hahahaha..petua bagus ni

zulaikha :) said...

haha :D

Nurul Basyirah said...

hahaha.. lawaklah... takpe, nnti saya try.. mana tau berkesan.. hikhik..

H.J said...

petua jahanam ni..haha

Rozita a.Halim said...

cehh..agak senget di situ HAHAA

cheq sue dieyha said...

waaa.....tipah tertipu!!!

Nur Aischa said...

hahaha mmg tak lah nak memcuba semua tu, ishh nakal eh yana ni. haha ;D

Zana said...

Erkk betol ke kak yana nie haha buat lawak plak dahh ;)

yustie ftyt said...

ish...ni kena cuba nih..hahahaha...apa kata yana cuba dulu?muahahaha :P

Yoyot Ocet said...

Mati-mati na pahamkan taw..hahaha so funny..like it...

Nabila said...

hehe..sy trtipu!

do follow me ..

Magnificent Deft ♥ said...

akk buat lah ! nak tengok hasilnya. haha

F.H.'s said...

LOL izzit. Ingatkan betul hehe. Kalau ada tips bagus punya call I kay,999.

blogtilldrop said...

macam dah cantik jaaaa

teyhah said...

terbaikkk hahaha

Leen a.k.a Linda said...

hahaha. ingtkn petua ape laa td. ebat nye :)

attiey said...

hahaha , mujarab rr petua nie :D

Ik Hanif said...

patut laa Yana cantik..amalkan petua tu rupanya..

=-='

Ik Hanif said...

patut laa Yana cantik..amalkan petua tu rupanya..

=-='

Jia Nur Fizza said...

hahaha...no comment

syamy said...

haha . awesome giler !!
macam nak perli org2 yg sibuk jage penampilan diri jep .
hehe (^_~)

wan nurul hezrina said...

kadang2 petuanie banyak gak benar nya..

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)