Oct 29, 2011

Tutorial Shawl : Simple Ala Hana Tajima



 Assalamualaikum semua :')

Hari ni Yana free so bercadang nak share satu tutorial belit-belit shawls awak semua yer..hihi..Yana dapat request dari sorang adik manis dekat facebook,tanya camane nak pakai cam Yana pakai mase dinner ni haa..rujuk gambar bawah yaww


Lets tutorial okeh..


Pertama :
Sediakan jarum peniti,kerosang dan jugak shawl..#Yana lebih suka guna Pashmina


Kedua :
Duduk depan cermin sambil sengih-sengih dulu..amik feel amik mood kate nye..HAHA..takdelah,sile bahagikan pashmina korang sebelah pendek dan sebelah lagi panjang ye


Ketiga :
Tarik bahagian pashmina yang panjang tadi


Keempat :
Ambik bahagian dalam dan terus tarik ketepi macam biase yer..make sure sebelah pashmina yang pendek tu berade dekat depan dan atas pashmina panjang tadi..faham kan?


Kelima :
Tarik bahagian panjang pashmina tadi hingga atas kepale korang seterusnya bawak ke depan..yeyeyee..hampir siap dahh


Keenam :
Tarik sedikit bahagian depan kiri dan kanan pashmina kebelakang,kemudian pinkan dengan peniti atau kerosang..dah setel..hehehe..mudah je kan?


Last sekali awak-awak semua bakal dapat pakai shawls yang simple but nice macam Yana tuh..ecehh perasan pulak kan..huhu..nak letak aksesori pun boleh..pakai lah headband,lagi lawa tau..last sekali snap lah gambar yang kononnyer bajet cun..hihihi..selamat mencuba semua..wink~

LIKE JE KALAO SUKE

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

67 comments:

=_+FaRhAnA=_+ said...

cantik......

mishnurlin said...

comei.. :)

NUR AZFARAH said...

lawa+cun+cute=kak yana..hehehe

~ FaRaH izzAtY ~ said...

aww. lawa2.. :D

Lyssa Faizureen said...

Hana Tajima ! hukhuk <3

starzieti said...

cantik n simple. :D

cik najihah said...

nak try la nanti wee

Nana Jay said...

lawa, tp kalau nana yg bwat tak lawa plak, huhu -_-

♥ MRS ZACKS ♥ said...

Omeynye yana ni ^^ hik3

katakataDILA said...

awesome la yunk, tp kalau I yg nak pakai mcm tak kene je. Hu hu :)

atyn nayn said...

cantek :)

Ihsan Arifin said...

haha hani tajimu ;D

sarah mohamad said...

hehehe mudah jek! tapi untuk muka bolat macam saya ni tak sesuai kot! hehehehe tuto yang sangat best!

Nur Aischa said...

simple comel dan kemas <3

dayangkueffazulaikha said...

Nampak sennag tapi kalau efa buat mesti tak menjadi kan =.=''

nasha sanza said...

simple and nice!

Myza Sam said...

cun :D

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

cart kartika said...

pewit.. nice2 ^^

bella hamzah said...

cantiknya yana time dinner :) mna beli headband yg kat shawl tu?cantik!

AININ SURAYA said...

tak suka sangat lah pakai gaya ni . tapi nengok orang pakai nampak cantik je .


kena tuka tajuk : tutorial ala yana tajima lahhh best . cantik . hikhik =)

Azza Rynna said...

THANKS...DAH FAHAM DAH

azizul said...

hana tajadi..hehe

✿ nurulfatin ✿ said...

cantik jer awk pakai gaya nie. tp kalau akak pakai nmpk mcm serabut jer huu

Bawal dulu-dulu tetap di hati.

hakamah hamyadi said...

cantik...tapi bila saya wat xcomey...selekeh je..hehe

fyy mokhtar said...

hot setappppppppppppppp :D

El said...

nak try jugaklah..
ahaks

sabry oppa said...

turunkan ilmu... good job! teruskan.. benda baek memang elok kongsi..

Diyana Ali said...

lawa tp kurang paham sgt :) hehe

Huda Diaz said...

sejujurnya sebagai lelaki, aku rasa aku tak faham apa-apa!

yang perempuan, macam mana korang boleh faham? zzz -.-"

IkhAnif said...

<--- NAK TRY..!!!...

ok-ok aku lelaki.. T_T

yqnq ellyana said...

@ farhana :thanks awak :)

yqnq ellyana said...

@ mishnurlin :nanti try la dlm bilik..hehe

yqnq ellyana said...

@ azfarah :huhu,terima kaseh :D

yqnq ellyana said...

@ izzaty :hehe thanks :)

yqnq ellyana said...

@ lyssa :huk3,ngengade :P

yqnq ellyana said...

@ starzitie :nnti try lah yer ^^

yqnq ellyana said...

@ najihah :boleh2

yqnq ellyana said...

@ nana :alaa,nana kan lawa,pakai ape2 pon kompem lawa nanti ^^

yqnq ellyana said...

@ mrs zacks :hehe,tenkiu ^^

yqnq ellyana said...

@ katakataDila :dh cube ke? try lah dulu..huhuhu

yqnq ellyana said...

@ ateyn :thanks a lot :)

yqnq ellyana said...

@ ihsan :ishh marah kat hana tajima nnti mainkan name dye..hik3

yqnq ellyana said...

@ sarah :xpe,nti buatlah muncung2,xde lah nampak bolat..hihihihi

yqnq ellyana said...

@ aischa :nanti cube ye syg :)

yqnq ellyana said...

@ dayang :xpe,try it first :)

yqnq ellyana said...

@ nasha :thanks :)

yqnq ellyana said...

@ myza :ewahh,cun gitu..huhuhu

yqnq ellyana said...

@ kartika :weewit hehe thanks

yqnq ellyana said...

@ bella :thanks dear,yana beli kat kedai aksesori di mall Kuantan..huhu

yqnq ellyana said...

@ ainin :huhu,yana tajiima pulee :P

yqnq ellyana said...

@ azza :ur welkame ^^

yqnq ellyana said...

@ azizul :haha jadi2 kan lah :P

yqnq ellyana said...

@ nurulfatin :hehe,ye ke kak,xpe style lain byak lagi kan..huhuhu

yqnq ellyana said...

@ hakamah :belit sikit2 je jgn kasi serabut sgt..hihi

yqnq ellyana said...

@ fyy :wahh sampai setap gituh..huhu

yqnq ellyana said...

@ el :haha,boleh2 :P

yqnq ellyana said...

@ sabry :thanks a lot for supporting

yqnq ellyana said...

@ diyana :part mane x fhm?

yqnq ellyana said...

@ huda :mmg ah xfhm sbb korg xpkai shawls -___-"

yqnq ellyana said...

@ ikhanif :haha,ade pulee :)

cTri3 said...

cute!!:)

Atie said...

cantek..
yana xnak try buat youtube ke?

siti hidayah said...

Lawa =)

BTW awak ditag oleh saya. tengok link nie

http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/10/kena-tag-okeh-baiklah.html

Salam perkenalan =)

Syaza Lurvly said...

nice lar . kena try nyh !!

miss ekin said...

comel jea :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

dklicker said...

comellah..
act, akak pakai gambar lagi senang..
kalau nak tunggu video berkurun lah jawabnya..
btw, thanks kak for the tuto :D

Nur Erica Nisa said...

Woww! Nampak simple. Nak try lah. Teringin sangat nak pakai macam ni. huhuu.

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)