Feb 14, 2011

Misi Berendam Dalam Aer Sejuk !

hai peeps,sehad tak semua?sumpah Yana windu sangat-sangat nak blogging and blogwalking nieh..haishh..tapi minggu nie and next week memang teramat-amat amat amat busy tawu *berape banyak amat daaa..huhu..assignment?memang tak payah cakap laa..test?aiyoo..ade dua test minggu nieh..need to study! GGRR >.<  Blogging? eheh,akan menyusul slow slow..hopefully you olls tak menanges sedu-sedan windu Yana ye..HAHA..*ape poyo sangat ayat nieh..actually Yana nak story banyak benda au dekat you olls,alang-alang ade mase nie,baek taip story secepat yang mungkin..hoho..

Semalam memang hari yang Yana tunggu-tunggu dalam sejarah stay dekat universiti nieh..*ayat entah ape-ape jew en..huhu..actually semalam Yana and da geng..geng kew?classmates lah kirenyer..pergi PICNIC dekat Hutan Lipur Berkelah,Pahang..*saje je nak bold perkataan picnic tueh..hehe..tak jauh pon dari hostel,lebih kurang 20 till 30 minit lah kowt..yang join?ade laa 11 orang awek-awek cun..boboy takde okeh,plishh take a note..cewahh..tetibe je (=.="")

PON!PON!PON!


amik kau! muke sorang-sorang memang takleh blahh..hepy terlompat-lompat kowt nak pergi berendam dalam aer sejuk..HAHA..macam tak pernah jumpe aer pon ade..haishh..cantek tak kereta tueh?tue lah kereta Yana..agaga..*memang muke tak malu mengaku kereta kau punyerr..uwekk..



nie satu lagi rombongan meminang..eh eh,silap lak..bukan nak pergi rombongan meminang..tapi rombongan nak berangan menjadi princess duyung takpon si dugong..huahua..*teruk jugak ayat aku ek?huhu..poyo..kat belakang tue hostel kitorang..macam rupe kondominium pon ade..HAHA..janji dapat tidur and wireless free cukup..

sebelum berangkat ke hutan lipur tue,kitowang suggest bahagikan dua group lah kan..satu kereta cari makanan,satu kereta lagi jadi mak guard dekat jalan luar hutan lipur tueh..HAHA..mak guard?kesian dye..uwekk..borong habis-habisan,makanan plus plus ayam tueh memang banyak tak terkire lah..nak buad macammaner,kami semua tak breakfast lagi..bangun awal pagi terus siap-siap nak keluar..nak pergi berendam ala-ala badak..huhu..BUT! kami mandi tawu before bertolak uh,jangan engat tak mandi lak..ngee!walaopon muke sorang-sorang memang sembab tahap cipan,lebih-lebih muke si penaip story nie lah sebab tak biase bangun awal pagi..HAHA..kantoi sudeyh..tapi kitowang tetap gigih bangun melawan ngantok-ngantok nieh..nanti dah kena air sejuk mau tak sentakk..auuhh nyahh! sejuk lah air nieh..

cabaran dan sememangnyer cabaran nak masuk ke hutan lipur tueh..kenape Yana kate cabaran?sebab naek kereta itu seperti naek kuda sepanjang perjalanan ke hutan tue..paham?paham? mau tak sakit pinggang bontot sorang-sorang awek dalam kereta tueh..HAHA..jalan tueh kalao boleh nak je Yana kasi lobang lagi besar..*nada ala-ala perli lah nie..baru smooth ciket en?senang and memudahkan perjalanan..naseb baek tak hujan,kalao tak kereta kesayangan aku tueh dah masuk lumpur paras buku lali dah..hikhikhik.. :P kesian..

lastly sampai jua di Hutan Lipur Berkelah..oyeahh oyeahh..cantek?biase je..indah khabar dari rupe ade lah..HAHA..ayat agak kecewa nieh sebab termakan kata-kata kawan lelaki..sengall..saje je nak kenakan kitorang kan..what to do?cari tempat nak buad Bbq first,itu yang penting! huhu..second? cari lokasi yang sesuai untuk penggambaran duyung-duyung seantero dunia..hikhikhik..wahh,bukan maen lagi kau Yana ye..tak pernah jumpe air ke ape..lalalala..buad video clip boleh?takpon berphotoshoot dalam air..pergh..hot gitu..yeke? yeke?


yeay! epy sokmo! *dah terkeluar bahase terengganu aku nieh..hehe..banyak betol batu-batu kat sane,macam-macam saiz you olls..ade  besar,ade kecik..HAHA..BUNGUK! batu pon nak story jugak ke..ape daaa


hah! tengok lah awek-awek nie nak hidopkan api..kononnyer nak buad bbq lah katekan..HAHA..macam gaye orang tak pernah masuk dapur pon ade..aiyakk..malu saje..yang kawan-kawan aku nie lak,nak hidupkan api tapi style macam nak bakar sampah pon ade..segale kayu daun kau sapu kan?HAHA..adoihh..mau setengah jam hidupkan api..nak kasi arang jadi bara jew pon..bapak susah..GGRR..masing-masing mood macam harimau..huhu..tambah-tambah perot lapar..memang macam singa betina :P

AKHIRNYE


agak-agak you olls terliur tak?HAHA..sedapp nieh :P

JOM SANTAP KEJAP


HAHAHA..kasi Yana gelak puas-puas dulu tengok gambar nieh..adehh..apesal macam pelarian nie kawan-kawanku..kesian giler..tue laa,tikar sape suruh tak bawak..kan dah merempat atas surat khabar..aiyoo..before makan pon sempat lagi berposing..nie lah kerja-kerja orang giler lensa macam kami..huhu..setiap pergerakan kalao boleh nak snap..agaagaa..dah macam robot ye? melantak puas-puas dulu ye..makan sampai kenyang..nyumm nyumm *tetibe rase nak makan bbq,macam maner nieh..huhu..help help help..hopefully mimpi makan bbq malam nie..HAHA :D

berjam-jam maen air..sejukk..kalah salji..HAHA..sumpah tipu! yelah,air terjun kowt..maner tak sejuk..mau menggigil sorang-sorang..actually kitorang panjat bukit au nak menuju ke waterfall tue,tapi sayangnyer kamera tak bawak,so takleh nak snap gambar lawa-lawa dekat sane..wuwwuwu..sedeyh..just snap gambar dekat bahagian bawah-bawah saje..yang tue pon dah okae pe..hikhikhik

masing-masing mengecil tande dah kecut! HAHA..memang mandi sepuas hati lah tue..nampak sangat macam tak pernah jumpe air..kih3..dah puas mandi sambung makan lagi..makan and makan and makan..huhu..lapar kowt..dah kenyang turun mandi balik..haishh..mau tak lembik..lastly pukul 5 petang siap-siap kemas barang nak balik..wuwuwu..sedeyh..nak maen lagi..*gedik tetibe..laen kali datang lagi kalao free,auyeahh..suke suke..before balik,snap snap gambar kejap ye..tande kenang-kenangan..cewahh..ayat takleh blahh je en




Kami rase sangat-sangat seronok tawu..rase macam hilang semua beban and masalah biler dah hang out dengan kawan-kawan nie..even korang ade girfren or boyfren,jangan lupe kawan-kawan okae..mereka tetap peneman hidup yang setia even korang senang or susah..hargai kawan-kawan sekeliling kite selagi diorang masih ade..YANA SAYANG KAWAN-KAWAN YANA!

By da way,bagi sesape yang ade tag Yana untuk join contest or pape yang laen,sori tak sempat nak proceed sebab kekangan waktu..hopefully you olls faham :)

bye bye bye

P/S : Yana rase macam nak buad satu contest je,ade suggestion contest ape yang menarik untok you olls join?hee

 

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

13 comments:

farahin :) said...

bestnya kak yana leh g kelah.
kte ni kalau balik kg br boleh, tu pun dengan cousin2.

yqnq ellyana said...

@ farahin :first of all,tanx sbb reading ye^^ memang besh cangat2 g kelah..kalao nak join next time gitaw laa..huhu

Shahazrin said...

ayam angus ker?

redzuan said...

wow!! nmpak mcm sgt happening je. ayam tu mcm best je, tp terlebih garing nmpak, huhuhuhuhu

Maulidur Rasul : Menyelusuri Hikmah Keajaiban Kelahiran Rasullullah S.A.W

♥ eyka elisha ♥ said...

hutan lipur berkelah?1st time dgr nme tmpt tuh.tgk cm besh je.hehe ^^

psttt~ayam tuh hangus ka?ngeh3 =P

Izwan Ikhmal said...

Assalamualikum~~~
=)
Salam ziarah dari atok!!
Wah!! hutan lipur berkelah!!
Lame dah tak pegi sane.....
btw,,,,
thnks follow blog atok!!!
Ceria selalu!!
^,^

yqnq ellyana said...

@ shahazrin :HAHA..maner ade hangus..style ayam bbq terkini..hikhikhik :P

yqnq ellyana said...

@ redzuan :huhu..memang hapening sangat-sangat..ayam tue bukan terlebih garing..tapi rempah yang kitorang guna buadkan ayam uh nampak cmtu..

p/s :cover-cover..HAHA :P

yqnq ellyana said...

eyka :a'ah,yana pon first tyme dengar..huhu..huwaa..ayam ta hangus lorh..HAHA..sedapp..nyumm nyumm

yqnq ellyana said...

@ atok :tanx follow back :D atok pernah datang sini ye?wahh,laen kali boleh join same-same lak..ngeee :D

asmiza said...

waa, best ! hutan lipur berkelah dekat mne eh ? pahang aarea mane ? err, btw, follow awk :)

yqnq ellyana said...

@ asmiza :hutan lipur berkelah dekat pahang..area gambang..huhu..dekat je dengan Universiti Malaysia Pahang nie..tawu?eheh^^btw,tanx folow Yana yerk :)

Nour Akmal said...

hye..singgah cni..
nice entry..

jom join GA first blog saya..

http://jarijemariemas.blogspot.com/2011/02/jarijemariemas-first-giveaway.html

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)