Feb 9, 2011

Betol Ke Lelaki Camni Sebenarnye?

olla peeps,sehad tak semua?windu saye tak?HAHA..tak baek kalao takmau ngaku..haaa..malu malu kucem lak ye..HAHA..perah santan lah kau nie Yana..sedar diri! sedar diri! hoho..actually mood sekarang nie tersangat-sangatlah bahagia..ecece..bahagia dengan boifren?ouh sudah pasti TIDAK! HAHA..no boifren boifren..study dulu! eceh..kononnyer laa en..haishh..Yana bahagie sebab follower Yana dah mengjangkau angka 1000..adoihh..bahagie siot..bukan senang nak dapat..huhu..yelah..tawu lah korang dah lame dapat follower ramai tuh,Yana je baru nak dapat..HAHA..walaopon baru 3 bulan berjinak-jinak dalam dunia blogging,tapi ramai yang saport Yana?sape saport? you olls semua laa..(>.<"") *nanges esak-esak sebab gembire..HAHA..gedik lak tetibe..

back to da new hot title entry kali nie..*hot kew?macam spicy and original jew..hoho..sekali lagi Yana nak kongsi sumtinx yang agak spesel and maybe buad boys yang bace bengang tahap gaban kowt..HAHA..sile jangan serang Yana okae..uwekk..about what? Betol Ke Lelaki Camni Sebenarnyer? haa..lelaki tue macam maner? jom-jom terjah ape sebenarnyer ade dengan boys tuh..HAHA..dup dap dup dap..buad-buad takot lah cket..boleh?HAHA..

1 ) Terlalu Mementingkan Kawan-Kawan

Wanita selalu makan hati apabila lelaki lebih mementingkan kawan-kawan mereka. Demi bertemu kawan-kawan untuk melakukan aktiviti bersama ataupun hanya melepak, lelaki sanggup mungkir janji untuk bertemu. Jika sesekali, mungkin tidak menimbulkan sebarang masalah namun apa pula jadinya jika ia sehingga menjejaskan masa bersama si dia? Selain itu, wanita turut terasa apabila lelaki lebih senang bercerita sebarang perkara atau masalah dengan kawan-kawan. Alasannya kawan-kawan lebih sesuai untuk dikongsikan cerita itu tidak boleh digunakan lagi. Bukankah lelaki yang membuat pilihan untuk bersama si dia jadi mengapa harus timbul rasa tidak percaya? haa..apesal camnie haa? kecewa daku dibuadnyer..*tetibew jew..hikhikhik

2 ) Tidak Tahu Menghargai

Kenapalah ramai sangat lelaki yang 
tidak pandai untuk menghargai wanita? Bukannya mereka tidak sedar tapi memilih untuk buat tidak tahu saja. Wanita akan berasa sangat gembira jika lelaki tahu menghargai apa yang telah mereka lakukan. Namun bukan maksudnya wanita inginkan balasan, cukup dengan ucapan terima kasih. Tidak salah jika memuji atau memberikan hadiah mengikut kemampuan. betol betol betol! Bf Yana pon camtu..eh eh,Bf dulu..sekarang takde..aiyoo..HAHA..*kantoi denn..wekk

3 ) Kurang Mengambil Berat

Kenapalah lelaki suka 
bersikap sambil lewa dan tidak fokus dengan apa yang dilakukan? Namun apabila bercakap tentang diri sendiri, mereka buat bersungguh-sungguh. Bagaimana pula dengan pasangan? Wanita juga memerlukan perhatian daripada lelaki. Tidak perlu jaga dari segala sudut namun memadailah jika tahu untuk mengambil berat. Mungkin lelaki merasakan wanita zaman sekarang sudah pandai berdikari namun wanita tidak dapat lari dari sifat ingin dibelai dan dimanja. statement takleh blahh,wanita ingin dibelai dan dimanjai..HAHA..ahh,lelaki pon nak jugak en?takyah tipuuu

4 ) Gemar ‘Cuci Mata’

Ini satu lagi sikap lelaki yang sering kali membuatkan wanita sakit hati. Perlukah lelaki memandang wanita lain sedangkan pasangan ada di sebelah? Pantang ada yang 
berdahi licin dan seksi, mulalah biji mata melilau tidak tentu arah. Namun jika wanita melakukan perkara yang sama, pandai pula lelaki naik angin. Wanita sama saja seperti lelaki, mahukan pasangan yang benar-benar mahukan mereka dan tidak memandang yang lain. HAHA..kalao yang nie memang Yana cungkil biji mate dye..bersiap sedia lahh..GGGRRR >.<

5 ) Panas Baran

Wanita akan merasakan mereka bernasib malang jika bertemu dengan 
pasangan yang panas baran. Lelaki seperti ini hanya tahu menganiaya wanita dan pantang ada yang silap. Walaupun salah sendiri namun mereka tidak akan mengaku bahkan menuduh pula orang lain. Mungkin wanita masih boleh bersabar jika kata-kata kurang menyenangkan dihamburkan tapi tidak jika disepak terajang. Bukankah lebih macho jika lelaki seperti ini bertemu dengan lawan yang sepadan. Jadi lelaki, usah jadi kategori ini kerana anda pasti akan amat dibenci oleh semua wanita seluruh dunia. AARRRR!! tak mau yang camnie! mintak mintak dijauhkan..sob sob sob..

amacam? ade rase nak baling telur dekat Yana tak?geram tak?geram tak? HAHA..actually Yana tawu bukan semua boys camtu kan?sesetengah jelah..takpon ade salah satu je dari statement yang menyengat kalbu lelaki macam kat atas tuh..HAHA..*jangan mara Yana sudeyhh..nanges kangg!! HAHA..


>sebok nak tempek muke di merata tempat<

bagi Yana no one perfect kat atas bumi nie..gurl dengan perangai pelik dye and boy dengan perangai pelik diorang yang tersendiri..hoho..tapi kalao nak jage hubungan,sile elakkan dari buad perkara-perkara cumel di atas yerkk..HAHA..kalao nak rase makan penampor oleh awek masing-masing try lah..sedapppp...rase sekali nak lagii..wuwuwu..itu sahaje entry kali nie,entry untuk suke-suke sahaje..takmao tacing tacing okaeh..hehe.. :D

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

44 comments:

Chuck said...

No 1 sokong. Yang lain tak berapa. =="

Cikgu Sitiey said...

no 1 tue betol sangat2 la yana..hik3

yqnq ellyana said...

@ chuck :haa..kene batang idong sendiri kew chuck?wakakakaka :D

yqnq ellyana said...

@ cikgu sitiey :HAHA..iye iye..hishh..mau merajok awek lao camnie kan?HAHAA

hakeem kira said...

komen untuk

no 1) kawan memang penting . aku paling tak suka bila kawan lupa kawan bila ada awek baru .

no 3) lelaki tak menunjuk sgt 'ambil berat' dia . tak perlu la nak bermesej 24jam untuk tunjuk ambil berat kan .

no 4) dah perempuan TUNJUK FREE . lelaki TENGOK FREE la . kan ?

Chuck said...

Ishh. Kadang2 kawan tuh penting la. ==" Btw, selalu datang sini dengar lagu. Hahaha.

XIX Dragunov said...

ade betulnye jugak tapi bukan semua. sebab manusia tu semua berbeza termasuk la lelaki. kalau semua same je, bek kawen je ngan sape2 pun.kan?sekian. haha

yqnq ellyana said...

@ hakim :wow..agak pedas dan ikhlas kata-kata anda..perghh..gabra yana bace komen dye..btw,betol semua u cakap tueh.. no one perfect kan..hak masing2..eceh..hak kew?ahh..pape jelah :D

yqnq ellyana said...

@ chuck :HAHA..dtg dengar lagu kew skodeng benda laen nie..jujor laa..HAHA

yqnq ellyana said...

@ dragunov :ye ye betol tue..kan dh cakap..no one perfect..ryte? :D

.F.e.Q.a.H. said...

ex aku dulu gila panas baran...

memang dyer manjakan aku, tp kdg2 aku selalu kena marah tanpa sebab...
kadang2 tu aku selalu kena marah wpon sebab benda2 kecik...
selalu gak la dyer mencarut kat aku...
tp sebab yg, aku wat derk je la...

tp lama2 aku bengang...
n smpai 1 tahap dyer pggil aku "perempuan xguna"...
2 3 hr pastu terus aku mintak putus...

sayang memang sayang, tp sakit hati tu kena pker dulu...hohohoho...

skang Alhamdulillah...
ok la...
bf skang xpanas baran pon...

me n him said...

follow u dear. :)

Chuck said...

Kalau ikut jujur semua suka. :) Dari tadi tak tutup blog nie. Tak tipu. XD

yqnq ellyana said...

@ feqah :kesian u kan..biaselah,boy kalao panas baran memang kasi kite sentap jugak kadang-kadang..haishh..btw,u dah bahagia kan? love him sepenuh hati oke..jage baek2

p/s :mcm sesi kaunseling lak Yana nie..hoho

yqnq ellyana said...

@ me n him :tenkiu dear^^

yqnq ellyana said...

@ chuck:yeke nie :D btw tanx sebab suke belog nie..walao hudoh n ntah pape jew..mcm tuan dye..hik3..hope bole terima^^
*kasi ayat tacing cket..wekk

ZACK ENTRY said...

setiap orang ada ciri-ciri tersendiri..baik perempuan atau lelaki..=)




btw, cantik dan comel template blog..^^

Along Usop said...

ade sape2 rase nak balas entry nih?.. heheheh

Chuck said...

hahaha. ayat touching nie saje jer trick la tuh nak bagi stay sini lama-lama. :P

yqnq ellyana said...

@ zack entry :tenkiu :D

yqnq ellyana said...

@ along :HAHA..rileks laa..jangan marah2 :P

yqnq ellyana said...

@ chuck :huhu..salah ke wak?? :p

Along Usop said...

keh3.. bile pulak nak marah.. hahah..
terase cam menarik je nak balas.. har3..

in a nice way of course.. =p

Dan-E said...

ade jugak la yang betul but not all boys like that.just be positive.yeah!

tungkaran hati.blogspot said...

blog walking....! nice blog to watch out.

yqnq ellyana said...

@ along usop :HAHA..okeh..balas tu biar berpada-pada..nanges kangg..HAHAHA

yqnq ellyana said...

@ dan-e :of course! :D tak semua boys camtu..i noe dat

yqnq ellyana said...

@ tungkaran :hehe..btw,tanx u :D

Along Usop said...

dah reply.. =)

sori lambat.. hohohoh =p

yqnq ellyana said...

@ along usop :nak jugak lah dye..:P

Along Usop said...

nak la.. dah kate nak balas kan.. =P

janji kene tunaikan.. weheheheh.. =D

Miss dorayAki said...

semua jenis ni aki penah jmpe.dan semue tu jugak, betol! ;p

Along Usop said...

miss dorayaki : tapi tak semua laki macam tu.. heheh..

tak adil tu..

bukan semua prempuan materealistik kan?.. =)

yqnq ellyana said...

@ along usop :tak puas aty kew?HAHA..adoihh..takmao gadoh2..haishh..tak baek woorr.. :P

yqnq ellyana said...

@ miss dorayaki :yana pon penah jumpe boy cenggini..memang kasi sentap laa..HAHA..tapi bukan semua boy camtu en..ade yang baek2 :) gurl pon same..ade yang baek n ade yang KURENG baek :D

Along Usop said...

mane ade tak puas aty nye...

sebab along tau.. kite ni takde yg sempurna.. heheh..

cik yuz pon dah balas jwapan kat entry along..

die sokong yana pulak.. hahah..
link ade die letak kat komen entry along.. =)

*skali jadi entry berantai la pulak.. lalala.. =p

yqnq ellyana said...

@ along :HAHA..panjang betol drama kali nie ye :P

la dolce zura said...

memang btol pon laki cam nie,,,,jom follow

yqnq ellyana said...

@ la dolce :huhu..mesti pernah terkena en? :)

kam_hafiz said...

bkn sume laki cm 2..sesetengah jew..

yqnq ellyana said...

@ kam :ye,saye tawu^^

b a m b a m ' s said...

ermmm..tepok dada tanya selera kot..heheheh..x semua cenggituh.. :)

yqnq ellyana said...

@ bambam :yep-yep^^

AYAI said...

no 1 kott..huhu :D

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)