Feb 11, 2011

Inikah dikatakan tanda RINDU? dan Header Baru Yana

olla peeps,sehad tak semua? you olls rindu Yana tak?haa..baek cepat mengaku meh..HAHA..dah 2 hari tak update belog,rase cam dah berbulan-bulan jew tinggal belog mushuk nieh..eceh,sayang bebenor ye dekat belog..of course lah kan..?eheh..bukan takde idea tapi Yana busy lorhh..biaselah biler dah start belajar nie kan..mase untuk blogging memang agak terhad lah cket..hurm..back to da title entry kali nie,nak dijadikan story morry lah en,tadi Yana landing-landing dengar lagu Aishiteru..eceh..*perlu kew kasi tawu?HAHA..tak perlu lah kowt..uwekkk..tetibe bulu mate sebelah mata kanan gugur..*gugur ke jatuh tercabut?HAHA..pape jelah..OMG! ade orang rindu Yana ke nie?HAHA..you olls kompem-kompem pernah dengar statement camtu kan?kalao bulu mate sebelah kanan jatuh maknenyer ade orang rindu kite,tapi kalao bulu mate sebelah kiri jatuh maknenyer ade orang benci and mengumpat kite..aiyoo..takmao benci-benci and ngumpat-ngumpat lahh..tak suke..hik3..by da way,Yana hepy and sengih sorang-sorang tadi sebab tawu ade orang rindu Yana..kahkahkah..perah santan lah pulak..uwekk..*sewel punyer orang sengih sorang-sorang..hoho..so,Yana nak tanyer nie!


HAHA..baek mengaku cepat!! eleh,malu-malu lah tue..malu tapi mahu..eceh..takde kaetan langsung..aiyakk..suke sangat merapu merepek kerepek tempeyek Yana nie kan?haishh..tapi dah kalao kau gosok tenyeh bagai nak rak mata kau tu siapa 
suruh. Bulu mata tu takkan sesaje je dia nak luruh. haha..salah siape?bukan salah ibu mengandung yang pasti..huhu..*tetibew jek

Betul ke bulu mata gugur tanda orang rindu?Makin banyak bulu mata gugur,makin ramai orang rindu dekat kita.Macam tu ke?besh lah kalao camtu kan..HAHA..merepek! Itu cuma cakap manusia saja.Entah dari mana datang teori ni pon tak tawu en tapi ramai juga orang perempuan percaya. *perempuan je?lelaki lak cammane?huhu =.=""  Tak banyak pun mesti ada sikit kan.Termasuklah awek yang tengah membebel ni..sapekah si dia?HAHA

 
>siape rindu Yana??sile mengaku plishhh<

ada jugak orang cakap,kalau kita tersedak ada orang tengah sebut nama kita en,tengah rindulah tu kononnyer tapi padahal kita yang gelojoh sangat sampai tersedak..entah-entah sebut name kite sebab mengumpat..bukannyer rindu..hoho >.<
 Kalau mahu bercakap dari sudut kesihatan, bulu mata kita gugur mungkin disebabkan oleh penyakit autoimmune (immune system menyerang sel2 badan). Dalam istilah mediknya dikenali sebagai Alopecia Areata - boleh akibatkan keguguran rambut kepala, bulu mata atau mana2 bahagian badan yang berambut. Punca2 lain yang relevan:
-stress
-diet yang tak seimbang
-kurang hormon thyroid (hypothyroidism)
 -terlebih vitamin
-ketidakseimbangan hormon ketika menopause
-chemotherapy
-sesetengah masalah kulit Seperti masalah kesihatan yang lain,rawatan bergantung pada puncanya.
 Jadi kalau nak tau punca, sila la jumpa doktor atau dermatologist. jangan jumpe Yana sudeyh..hehe..den tak dapet bantu un..*entah pape aku cakap nie..bhahahaa..Masalah ini mungkin perlu dirisaukan jika ada ada simptom2 lain yang berkaitan. Tapi secara peribadi,pakar perubatan tak rasa masalah ini serius kalau setakat hilang dua tiga helai bulu mata. To begin with, cuba amalkan tidur yang cukup, kurangkan stress, dan makanan yang seimbang. Ada orang kata kalau sapukan minyak kelapa atau minyak zaitun panas dapat menyihatkan bulu mata. Tak pasti la kan.so,normal lah tue..hehe..orang rindulah katakan..hoho >.<

dah-dah,tukar topik lak..about wut?
>my new header< 


 


OMG! tembam bonar pipi den..HAHA..eheh,okae tak header uh?tanx ye myra sebab designkan untuk Yana..luv u muah muah..*oppss,terlebiyh sudeyhh..oke,sile muntah sekarang! HAHA..so,bagi sesape yang nak header cantek-cantek boleh lah mintak myra designkan untok you olls. peace!




Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

24 comments:

myravea said...

Tq yana cyg :)

AMMAR YASIR said...

Cantiknya header blog ni

Mat Ganu said...

nice~

AyinAyob said...

HEADER YANG CANTEK. SAYE JELES.

yqnq ellyana said...

@ myravea :same2 cyg mushukk..HAHA :P

yqnq ellyana said...

@ ammar :tenkiu^^

yqnq ellyana said...

@ mat ganu :yeahh..tanx a lot^^

yqnq ellyana said...

@ ayin :huhu..suruhlah myra buadkan jugak..kompem puas aty :D

athirah said...

x tembam pun.. =)

yqnq ellyana said...

@ athirah :hopefully..uhuk3

Syarafina Zaini said...

lawa header blog yana.. =)

senyum tanpa gigi.. eh silap.. tanpa nampak gigi lah..

ara malek :) said...

saya suke laa godek sini , sume pink!!

MiSz fiFiEyQa said...

lawa la yana...hehe...suke2...

yqnq ellyana said...

@ syarafina :tanx a lot..eheh,yana still ade gigi laa,,malu nak tunjuk :P

yqnq ellyana said...

@ ara :huhu..tanx a lot^^keep in touch n rajin2kan lah datang sini selalu ye :)

yqnq ellyana said...

@ fifieyqa :yana ke lawa or belog?hik3..soo kompius ^^

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

sy ! sy ! sy rindu ! hahahaha


hi..1st time dtg bw kt sni..nice header hihihi

yqnq ellyana said...

@ khairul atikah :HAHA..patotlah banyak bulu mate Yana gugur..kamu punyer angkara ye! AHAH..tanx a lot^^

Nobita Sensei said...

ok whaaaaatttttt~

yqnq ellyana said...

@ nobita :oke saje^^

Cik Kamoo said...

design blog nie cantik dn comey mcm tuan dia...bolehlah CKK belajar ye ngn adik

yqnq ellyana said...

@ CKK :tanx a lot^^yana biase2 saje :D

suhaiza said...

tantek la header tu...
i like it...

yqnq ellyana said...

@ suhaiza :tanx dear^^

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)