Feb 25, 2011

Mestikah Lelaki Kacak Hanya Untuk Perempuan Cantik ?

DREAM HIGH nie besh kew? Favourite kah?


Korang suke tak tengok cerita Korea ? Korang suke tak tengok hero yang kacak macak tue ? yang senyum sampai buat kite cair gegiler tuh? suke kan? suke kan? tak payah tipu okae..hehe..{kesian lelaki Melayu diabaikan sebentar..hikhikhik} Pernah dengar drama Dream High? sedang meletop kowt sekarang,haishh..dah lah hero heroin kacak macak comel kiut macam aku {oke,sile muntah sekarang! HAHA} mau jugak aku layan movie nieh,tapi manyak busy maa sekarang {Mogok! Mogok! Mogok!},tetibe teringat tentang test Statistic,test Lab Safety and kuiz Organic Chemistry yang aku buat dua tiga hari lepas..Hancur ! {sedih sedu sedan sangat-sangat}..next week dah takde test,Hooreyy ! {lompat katak tetibe},boleh layan movie lepas nieh..belog pon dah lari jauh-jauh merajuk dengan aku sebab dah lame tak update >,<

JOM PREVIEW DREAM HIGH

Cerita ini mengisahkan 6 orang pelajar disekolah KIRIN ART HIGH SCHOOL yang berusaha untuk mencapai cita-cita untuk menjadi bintang terkenal!
 
CHOII Kim Hyun Jongang pun berlakon dalam cerita nih.Tapi dia cume show muka dia sekejap jek.HAHA. tayang diri dia hensem lah konon.CEHH mama aku je yang suke dengan dia. sebab dia ade style perempuan siket. dah tuhh aku pulak suke Lee Minho dalam cerita BOF yang rambut ketak ketak tuhh. tapi sebab aku dah tengok muka dia memang  fake gila lagi lagi tang hidong. terus aku tak suke. I HATE FAKE NOSE! Walaupun diorang nie hensem comel bagai,tapi boyfriend girlfriend diorang nie sehebat diorang tak agak-agaknyer?

Mestikah Lelaki Kacak Hanya Untuk Perempuan Cantik sahaje?

kalao pergi makan dekat mall atau mane-mane tempat makan en,selalu nampak kapel-kapel makan bersama lah kan {ala-ala romantik gitu}..mulelah bukak halaqah mengumpat,HAHA.."eh eh,lawa lah awek dye tapi kenape boyfiee dye tak hensem langsung,macam muke pecah rumah pon ade" atau camnie "eh,hensem giler boy tue! tapi kenape lah gurl yang tak cantik tue dye pilih,hehe"..TeeTT! dapat pahale free! HAHA {kantoii,adehh >,< } Korang pon mesti kadang-kadang berade dalam situasi yang sama kan ? takkan tak pernah terdetik dalam hati kowt,cepat mengaku! cepatttt! HAHA..

“Eh bro, kenapa ek aku tengok awek mamat tu, cantik sangat. Sebijik macam model. Tapi try ko tengok balak dia, muka dan cara pemakaian dia, alahai macam penagih dadah dah aku tengok, muka hitam, cengkung, rambut serabai”. “Ala, apa yang ko peliknya, mungkin itu sudah jodoh dia”. betol tak? betol tak? ErrrGGHH..aku pon berade di situasi yang same! Geram Geram Geram! Sebab semua orang minat boyfiee aku,si Nickhun 2PM :(



{Nickhun sangat kacak! tetibe dapat awek macam kat bawah nie}
hehehe

{yelahh,aku sedeyh sebab aku tak cantik..wuwuwuwu}
{tetapi Nickhun tetap terima aku seadanya! siap kasi cincin lagi..HAHAHA}

Jodoh? Ya, 90% aku setuju. Sudah jodoh mereka, kita memang tidak boleh berbuat apa-apa lagi dah. Mungkin orang zaman sekarang, tidak lagi mementingkan dan melihat rupa paras semata-mata, tetapi melihat terhadap hati budi seseorang. Mungkin walaupun muka lelaki itu seperti penagih dadah, tetapi dalam hati ada sunway lagoon, kita mana tahu kan? Hanya pasangannya sahaja yang dapat menilai semua itu. Kita yang orang luar ini, duduklah senyap-senyap. tak perlu masuk campur,shuhh! shuhh! lari jauh-jauh ye..

Dan kemungkinan ada satu lagi faktor kenapa semua ini berlaku. Kenapa lelaki kurang kacak selalunya akan mendapat awek yang cun? Mungkin lelaki itu hebat dalam selok-belok percintaan. Dia mungkin lebih romantis dan pandai mengambil hati. Jadi, mereka mungkin menjadi lebih istimewa di mata perempuan. Selain itu, kemungkinan kenapa perempuan tidak memilih lelaki kacak sebagai boyfriend ialah kerana perempuan tahu yang KEBANYAKKAN lelaki kacak ini ramai yang playboy atau kaki perempuan. So untuk elak dari dipermainkan awal-awal, perempuan mengambil langkah bijak untuk tidak memilih lelaki kacak. HAHAHA! betol tak? betol tak? kang tak pasal-pasal makan hati dengan pakwe sebab ramai perempuan nak usha takpon dok menggatal dengan perempuan laen..ArggHH..tak sanggup!

Dan kenapa selalunya lelaki kacak mesti bercinta dengan perempuan kurang cantik? Kemungkinan lelaki itu menganggap perempuan yang cantik ini kaki kikis duit, melecehkan, nak itu nak ini, nak gincu ini, nak mekap ini. Cerewet lah senang kata kan..Yela, nama pun perempuan cantik kan. Jadi sebelum duitnya dirembat oleh perempuan yang cantik, jadi lelaki itu mengambil langkah awal-awal untuk bercinta dengan perempuan yang kurang cantik. Huh! agak kejam disitu..kudukut! HAHA

Apapun, sebenarnya ini adalah pilihan masing-masing kan. Kita tidak berhak hendak pertikaikan hak masing-masing. Setiap orang mempunyai taste yang berbeza-beza. Namun aku faham, kebanyakkan orang termasuk aku mudah untuk masuk campur atau menyibuk hal orang. Jadi, bersama-samalah berdoa agar kita dikurniakan pasangan yang akan kekal sampai ke akhir hayat. InsyaAllah..

p/s : rupe paras tak penting,yang penting hati budi seseorang tue okae..jangan pandang rupa dan kekayaan sahaje..pandanglah sikap,hati budi serta perilaku seseorang tue,InsyaAllah akan kekal bahagia selama-lamanya..DAN! jangan terlalu mencari KESEMPURNAAN. No One Perfect. Don't Judge a Person by his or her Past.


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

27 comments:

ROROI said...

X smestinya...tgk org gak laaaa...mcm sy yg ensem ni,,x plih pompuan cantek pn. da serik! hehehehehe

NanaHazwanee said...

jangan lupe tgk dream high~~ hehe

yqnq ellyana said...

@ roroi :HAHA..perah santan encem lak.. :P

yqnq ellyana said...

@ nana :okeh lalink :P

slumberznanie said...

xdelahh mcm 2.... mcm nanie sndrii nanie xlawa pun tp bf ktgri market laaa.dlm 3 thun gak kapel arap2 berpnjgan laaa. ade jeee pmpuan2 nk die siap ade meroyan lg.. n kiteorang pun dh 2x kali gaduh coz pmpuan2 kat luar yg minat diee. mendaa nieee dr hatiii.. so kira rezeki dpt yg lebih tp perlu stiap org kan ade kelebihan masing2 kan3.... so far cintanyaa masih kukuh laaa.... hope kekal ke akhr hayat.

CIK GADIS said...

erk?minho pon operate mulot gk..kalo tak asal mlot dya senget sbelah..kahkahkah!tp i ttap suka korean rtis... =P

entri baru : LELAKI MEMANG TAK GUNA!!

yqnq ellyana said...

@ nanie :waaa,so sweet^^hope korang berpanjangan sampai akhir hayat :D

p/s :makan nasi minyak jangan lupe jemput yana..hehehe

yqnq ellyana said...

cik gadis :minho operate mulot?euuww..HAHA..

wah,interesting entry! GEGAR!

Notakaki said...

Mestikah perempuan cantik hanya untuk lelaki kacak?
haaa..jawab2..

Latest Entry :
-> Sila Klik Sini

hana said...

likes ur entry :)
boleh reblog kat blog hana nih , heheh

yqnq ellyana said...

@ notakaki :ekelehh..ulang balik title entry org

yqnq ellyana said...

@ hana : tanx dear :)

Notakaki said...

tp len maksud..huhu.. xleh jawab r 2..

Latest Entry :
-> Sila Klik Sini

yqnq ellyana said...

@ notakaki :hurm..pape jelah

nub said...

seb baik aku x kacak. so x pening2 kepala. gahha

Cik Yana said...

tak jugak. Kadang-kadang kalau gi rumah orang kawin mesti tengok yang perempuan tu cun gila, pastu yang lelaki pulak hmmm cam tak sesuai je dan sebaliknya. Yang penting, tuhan dah cipta manusia ni berpasangan dan saling melengkapi antara satu sama lain :)

yqnq ellyana said...

@ nub :haha,merendah diri lak dye

yqnq ellyana said...

@ cik yana :betol tue kan?jodoh pertemuan di tangan Allah :')

Anonymous said...

tp xsume laki kacak bhgia ngan perempuan xcntik or sebaliknya... dpnd dgn org tu la..

yqnq ellyana said...

@ anynomous :iye..betol tu :')

.izzati liyana. said...

suka nickhun gak! cute gila kot. ;)

yqnq ellyana said...

@ izzati :wahh,nie mesti kpop giler nieh :D

ROROI said...

empunya blog: btol..pompuan cantek ni susa sket..liar! hahaha liar = susa nak kontrol...bkn liar laen ye..hakhak

Suhelmi said...

hidup nie bukan macam drama,,, diorang cuma hidup selama setengah jam... cuba kalu dia hidup macam kita?

yqnq ellyana said...

@ roroi : HAHA..memang pown :P

yqnq ellyana said...

@ suhaimi : a'ah en :D

Ryzall said...

Cinta tu kan buta.dh tak nampak ensem ke ,lawa ke.Kalau dah cinta,apa lagi nak di kata

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)