Feb 4, 2011

Cemburu?Lelaki ke Perempuan Kuat Cemburu?

Olla peeps,sehad tak? dah makan semua? agak-agak heppy tak nak bace story morry Yana kali nie? tak minad? haishh...janganlah,sedeyh Yana tawu..minad-minadkan lah okae..eheh..orait,entry kali nie aku nak post sedikit sebanyak pasal punca BREAK couple  or punca RUNTUH ROBOHnye rumahtangga seseorang pada masa kini..boleh dikatekan trend lah ye? hoho..

eh,eh,pasal ape nie Yana? Yana says "CEMBURU" !!! tawu ape itu cemburu? cemburu ialah jelesh! HAHA..jelesh itu ape? jelesh itu cemburu lah sayang..HAHA..*sumpah senget kepale aku hari nie..hoho..TAPI..antare lelaki dan perempuan,siape yang lebih kuat cemburu buta tak bertempat nie?? haa..sape-sape? mula lah tue nak tuding jari each other ye? HAHA..terbaekk!!Perempuan kuat cemburu? Lelaki pun apa kurangnya kan? Kalau tanya perempuan tentu tentu perempuan akan jawab lelaki.Bila tanya lelaki, mereka jawab perempuan. Sebenarnya, sama je 2-2. peace no war! *tetibe je..bluekk..Perasaan cemburu ni bukan kenal jantina, cuma cara kita mengawal dan tunjuk je berbeza.setelah tinjau-tinjau stalker sane sini,got some ideas kenape kite mesti tuding jari each other kalao masok bab-bab cemburu nie..jom tengok jap!
Kenapa perempuan kata LELAKI kuat cemburu?
1- Kalau si GF tegur si BF yang cuba nak berbaik baik dengan kawan perempuan,kawan sekelas ke. Mereka akan cakap “Nak berkawan pon salah?” “Perempuan ni memang suka kongkong lah”. Tapi kalau si GF buat benda yang sama, baik baik dengan kawan lelaki, mulalah si BF nak merajuk & emosi.
2- Yang dah kahwin lain pulak ceritanya. Lagi lagi kalau isteri tak bekerja, duduk kat rumah jaga anak anak. Bukan main ligat lagi si suami keluar lunch dengan kawan kawan ofis, si isteri senyap je. Tapi bila isteri ber-Facebook, komen komen blog rakan blogger kat rumah mulalah nak sindir sindir, merajuk, tarik muka. Walaupun tak semua  suami macam ni tapi ada jugak kan?
3- Cemburu si GF/isteri dengan kawan lelaki tu boleh diterima lagi, biasalah kalau dah sayang kan. Tapi ada jugak lelaki yang jeles dengan kawan kawan perempuan pasangan dia. Sampaikan GF/isteri selalu calling2 dengan bestfriend nak ajak bergossip pon dia merajuk.Jangan cakap takde, ada ye! *how you know?i know lah..HAHA..Walaupun tak semua.

Kenapa lelaki kata PEREMPUAN kuat cemburu?
1- Perempuan ni berjiwa sensitif, kalau si Bf  macam cuba nak beramah mesra dengan cashier masa nak bayar barang atau toll gate girl time nak bayar duit tol pun dah muncung sedepa. Mulalah nak ungkit. Cerita 4tahun lepas pun boleh keluar.HAHA..lawak je dengar..aiyakk..
2- Kawan kelas si GF bagi sms or call nak tanya assaignment pon, si GF kata si BF nak menggatal dengan perempuan lain. (Tapi yang perempuan tu pon, macam dah tak da kawan kelas perempuan yang lain pulak kan? Kan dah emosi)
3- Bila si BF/suami nak pergi reunion, mulalah nak cakap “tu nak pergi jumpa awek lama la tu” or “ni mesti nak mengelak keluar dengan i kan?”.
Kesimpulannya, cemburu ni normal.Normal kew?hishh..abnormal lah!Cemburu tu tandanya sayang. *weewiitt..Kalau tak sayang, suka hati awaklah nak terjun longkang ke parit ke. Sebab dah sayang kena lah jaga molek molek kan? betol dop? betol dop? *kang dh kuar bahase ganu aku..nak sangat...HAHA..
Last-last boleh jadi camni you olls..

takpon macam nie

info: Kenapa perempuan selalu di ‘COP’ kuat cemburu?
1. Perempuan lebih cenderung untuk tunjuk cemburu tu dengan reaksi muka,tindakan, bebelan. Lelaki lebih suka, simpan dalam hati & menunjukkan dengan cara sendiri yang lebih tersirat. Ego!
2. Perempuan lagi kritikal dalam berfikir.Tapi terlampau memikirkan sangat sesuatu perkara sampai memberi kesan kepada life sendiri pon tak bagus. Yang lelaki,selalu menganggap benda tu sebagai remeh, malas nak pikir & tak perlu nak serius sangat. Kadang kadang tu macam ignorant pon ada.

agak-agak awek kat atas tue kuat cemburu tak? HAHA :D



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

16 comments:

Winnie Bunny said...

lelaki lagi kuat cemburu!!!

Anonymous said...

saya pon kuat cemburu..hehe
sigh

AesyaZealous said...

lelaki kuat cemburu!!! yeahhhh

yqnq ellyana said...

@ winnie : BETOL3! HAHA :P

yqnq ellyana said...

@ winnie : BETOL3! HAHA :P

yqnq ellyana said...

@ anynomous :wahhh..jangan cemburu buta sudah..nanti pakai tongkat au..HAHA

@ aesyazeolous : yeahhh!! dats ryte!hoho

pelangi_aien said...

realitiya .perempuan kodd kuadd cemburu dan org gamba diatas juga termasokk. hee ~

yqnq ellyana said...

@ pelangi_aien : HAHA..yang tue tetap sokong tapi awek kat atas tue ta boleh sokong...HAHA :D

Notakaki said...

perempuan kuat cmburu la..silap2 mntk clash ng BF..haha

Latest Entry :
-> Sila Klik Sini

ameto primero augusto said...

haha, oh my god! aku tak baca pun entry kat atas ni.

semua pasal lagu kat blog ni mashuk sangat-sangat-sangat.

ni lagu apa ni ek? nak tajuk plish.

bagi kat shoutbox saya ek. thanks!!

sorry ek yana kalau terlari topik.

beauty lover said...

depends kan kan....klu org tu mmg kuat cemburu nak wat cane ta kesah laki ke pompuan...ade org yg dia wat tatau tp carik jln utk wat partner dy cemburuk...hehhe....sy type camtu....sy tak ske la nak terus2 serang kan..hehhe....nmpak tak pro....peace!! (n_n)

yqnq ellyana said...

@ notakaki :HAHA,kau tuduh aku,aku tuduh kau..HAHA..adehh :P

yqnq ellyana said...

@ ameto :HAHA..syok kew layan lagu nieh?biaselah..pakwe yana yang nyanyi..wawawawawa..kompem lari topik :P

yqnq ellyana said...

@ beauty lover :peace no war! gud gud! :D

Nurul Afifah Addnan said...

love ur thought..idea bernas..hihi..

yqnq ellyana said...

@ afifah :tanx fifah..lenkali jemput singgah lagi :D

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)