Oct 9, 2012

Kami di Sungai Lembing





Assalamualaikum......

Cerita bermula hari Ahad. Bertarikh 7 Oktober.

Jam 9 pagi.
Terjaga dari tidur. Masih menunggu text masuk dari kawan. Rancang untuk mandi manda dan bbq di Sungai Lembing dengan bebudak kelas. Mandi. Online.

Jam 11 pagi.
Masih menunggu text masuk. "Jom siap,11.30 nak gerak". Packing baju yang patot dibawa.

Jam 12.15 tengahari.
Bertolak ke Sungai Lembing. Lebih kurang setengah jam perjalanan dari UMP. Mungkin. 2 kereta bertolak dahulu. Lagi 3 kereta bertolak kemudian.



Kancil pun boleh jadi Pajero. Kau hado? Hahaha :B


Hai awak :')

Saya dan kawan sampai dahulu dekat Sungai Lembing. Pemandangan sangat cantik. Air sungai yang jernih dan sangat sejuk. Ramai keluarga datang berkelah dan melayan anak masing-masing mandi. Teringat dekat keluarga dirumah :'). Setting tempat dan buat yang mana patut dahulu.



Welcome to Sungai Lembing.


Dan inilah sungainya. Air teramat lah sejuk.

Bila kesemuanya dah sampai, mula hidupkan api. Ni semua kerja budak laki. Yang perempuan goyang kaki. Hahaha u____u Rileks dulu. Hirup udara segar. Ewahhh.


Nampak bertanggungjawab. Thanks :p


Peace (Y)


Cak aa!! Hai, kami happy nak bbq dan mandi :')


Aksi spontan. Me, pakai tudung hijau. Jangan zoom please.


Ada ayam. Ada sosej. Ada ketam. eh bukan ketam hidup tau. Hehe. Banyak tak?


Mulakan operasi bakar ayam. Yeay! sedap sangat tau


Ni tangan saya. Hahaha. Saya bakar sosej dan ketam tu. Panas sangat oke, sampai sakit tangan u__u Hangit? eh normal lah tu. Tak hangit tak best :p


Kemain seronok main air kan. Cantik gambar ni 


Saya setia disini. Dan masih disini sampai siap masak semua. Sila jadikan saya menantu tau. Puiii :p


Hai my love. Rajin awak bakar ayam kan? Hahaha. Dah kenape muka camtu 


Makan time ! Kalao boleh nak interprem dalam semua gambar


Ni gaya bebudak laki main air. Blerghhh. Macam-macam laa

Jam 5.30 petang
Masing-masing kepenatan. Lepas makan,mandi. Lepas mandi,makan. Begitulah kami. Seronok. Tak kurang juga ada yang memancing. Dapatlah ikan 2 3 ketul. Hehhee. Sebelum balik. Haruslah tangkap gambar sebagai kenang-kenangan :') say Cheese..... :D 


Tata.


Terima kasih sudi baca :')






Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

4 comments:

are_lin@yu said...

wahh beznya ramai lk tu...

zila manaf said...

bestneyeee hehe

Ibnuismaini Ismail said...

eee, tak takut terpijak lembing dlm sungai tu? :p

UniMeOw said...

nak ikuttt~~~

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)