Oct 4, 2012

Yang Indah itu bila Bersama Kawan



Assalamualaikum


cak aa!! Hai hai :')

Susah pula rasanya sekarang nak luangkan masa dengan blog. Walaupun baru masuk minggu ke-4, tapi life macam dah nak final exam. Bukan apa, assignment pun ada, test pula bakal menjelma 2 3 minggu lagi. Sabar jelaa. Sekejap je masa berlalu.

Cerita ini cerita lama. Tapi takde lah lama sangat. Cerita minggu lepas. Seperti biasa, masa terluang mesti keluar bandar Kuantan dengan kawan-kawan. Seronok. Meriah jadinya. Mulanya nak cari sedikit bahan untuk eksperimen. Lepastu makan Kfc dekat Pantai Teluk Cempedak. Masa tu dah lapar sangat kan. Sebenarnya dah lama tak keluar ramai-ramai 8 orang. Seperti biasa geng kami seramai 8 orang. Agak teruja sedikit malam tu u___u


Dah kenyang barulah suka hati untuk posing kiri kanan :)


Adekah ini candid or.....?


Ayam tu nampak besar kan? Tapi saya berjaya habiskan 2 ketul ayam yg bapak besar sebenarnya malam tu.  Dah lapar sangat... ape boleh buat...

Dah siap makan semuanya. Kami jalan-jalan dekat sekitar depan pantai. Banyak perubahan dah berlaku sebenarnya. Kini dah siap ada Tutti Fruiti, 7E lagi. Nampak macam sempitkan lagi ruang ade lah. Hurm. Dekat sekitar TC ni jugak banyak kedai-kedai yang jual kasut atau pakaian jugak. Not bad. Harga pun berpatutan. 


Kawan beli jambu batu. Oke sempat lagi angkat peace masa ni (Y)


And then.. dekat satu kedai tu ada jual macam gelang tangan tau. Eh gelang tangan ke? Alaa yang kain tu..tahu kan? -__-" kebetulan ada 8. Lepastu kami bersepakat nak beli satu seorang. Dan kami namakan ia "Friendship-Band". Hehehe. So nice.


Yeay ! Friendship-Band. :)

Seronok sangat malam tu sampai lupa nak balik. Dan..berangkat pulang ke UMP. Sesampainya saya dekat atas blok. Tiba-tiba kawan call. Oke nada suara dia cemas sangat-sangat masa tu.

"Yana! cepat turun, Adiela sakit, dia semput. Bawak turun mana-mana ubat yang ada. Cepat!!"

Hambik kau, dengan cepat pakai balik tudung sebelah tangan sambil sebelah tangan lagi buka drawer satu persatu nak cari ubat. Dah jumpa 3 jenis ubat, cepat-cepat turun bawah blok. Masa tu kawan dah tunggu dalam kereta. Dengan lajunya pergi dekat kereta satu lagi.. Cemas oke masa tu. Sebab tengok kawan saya muntah-muntah. Saya dan kawan sorang lagi cuba tepuk belakang, longgarkan tudung dan buat ape yang patut dan sampailah satu saat.....

Muka saya dan kawan bertukar macam ni
|
|
|
|
|
|
v


Kwajaqqq!!!!! Berani kenakan dengan tepung dan telur. Dengan suka hatinya 2 biji telur tertempek elok atas kepala. Serius sakit kepala masa kena hempuk tu. Hahaha..

Dah pandai kenakan orang ! Dah pandai semua orang berlakon ! Lols -__-"


Happy belated birthday to me and Akmal. Hahaha. (Y)


Keadaan pakaian sangat nazak masa ni. Dari atas sampai bawah. Kalau boleh semua nak bertukar kaler putih


Akmal macam tak puas hati. Haha. Ugut nak sapu krim kek agaknya (Y)


Dan ini kami. Thanks friends. (Y)

Balik bilik muka macam nak nangis sebab tak tahan bau hanyir telur. Haha. Dah sekali kawan pergi tempek krim kek dekat muka saya. Mahu beranak pinak jerawat dekat muka ni -__-" dah tak payah susah-susah cari krim malam kan.




Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

15 comments:

Ayien Ocaca said...

seronok !:D

zila manaf said...

hepi bufday!

Shazwani Ramly said...

seronok. wanie pn pernah kena gitu, just surprise birthday :') takde la sampai kena tepung telur semua. ahaks. happy birthday kak yana.

_NisaFuzi_ said...

will be the most memorable memory ! :D

TiraHime said...

nice entri.. btw happy Birthday kak yana =D

Ibnuismaini Ismail said...

Ha3, mesti nak ada telur ek sblm baling tepung.

miss fluffy said...

nice!!btw, happy birthday^^

ucupiza said...

happy belated birthday yana...
Best x kena hempuk dengan telur..
nice moments ye yana..

maitimie said...

happy birthday dear.
friendship till the end.
jaga leklok persahabatan tue taw ^^y

sYiRa LoKMaN said...

nak camera lomo n topup ?? jom join stylista contest ^_^ tde blog pun boleh join..baca syaraat2nya...
http://syiralokman.blogspot.com/2012/09/stylista-contest.html

Buatbest said...

amboi..meriah sungguh ye..

Naurah M Ishak said...

Happy belated!

Singgah sambil follow ;)

http://thou-ghtless.blogspot.com/2012/10/siapa-sayang-ibu-siapa-sayang-ayah.html

dhiashahida said...

happy buzday fwen..:)
bawu follow awk
salam kenal..:)

MISS Z BERCELOTEH said...

bestnya!!!
jeles aii huhuhuh :)

SELAMAT MALAM!!! http://misszberceloteh.blogspot.com/

Rochelle Liong said...

seronok nye :D

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)