Jul 7, 2012

Mereka Nyawa Saya




Assalamualaikum semua...

Semalam saya sekeluarga habiskan masa bersama sepanjang hari.Sampai melecet kaki penat berjalan sana sini..Lulz..Dah lama tak berkumpul satu family camni,dekat rumah ada 4 orang..dua orang lagi, saya belajar pahang dan adik bawah saya duduk hostel..so kami berdua jelah yang jarang balik rumah..

Tujuan utama keluar sebab nak shopping baju raya je..huehuehue..awal ehh?haruslah awal..semangat itu penting!..mama saya tukang jahit,dah kalau beli lambat-lambat maka malam raya lah baju kami baru dijahit nanti..kadang-kadang tak sempat siap pun baju raya..tempahan baju dah banyak dirumah sekarang..kesian kan?.. :(

Ni lah perempuan melayu terakhir..ehh?haha..check twitter kejap sementara tunggu yang lain siap..

Ni pula adik bawah saya..Menna,dah Form 5..ehem u___u

Adik bongsu saya..kenapa buat muka kiut sangat hah?muka bajet baik tapi nakal gilaaaa :(

Dua dua adik saya..hehe..syasya,darjah 5 dan akid..5 tahun..jauh kan jarak kami?hehe...

Geram betul si syasya ni amik gambar,tak sempat senyum betul betul dah snap..ggrrr..kang dah jadi mata sepet disitu.. m___m

Mama siapkan makanan..nak picnic dekat Masjid Terapung(Masjid Intan Zaharah) di K.Terengganu katanya..

Ni lah mama saya..tengok muka garang dia tu,kikikiki..marahkan akid lah tu..degil sangat!

Gambar ni bila dah siap makan dan siap siap nak kemas..hahaha..masa makan takpayah laa,melahap tak ingat dunia dah..

Dengan adik adik..hehe

Persembahkan..kami 4 beradik -___-" kenapa saya pendek :( 

Mama saya kiut kan?why mama so cute hah?haha...

Gambar abah takde,sebab dia taknak bergambar..malu katanya..haha..adoii..picnic dekat Masjid Terapung ni sangat best..kawasan okey,menghadap ke laut..boleh tengok pemandangan yang cantik..kawasan tempat rekreasi ni jauhlaa dari masjid tu..bukannya betul-betul picnic di celah masjid tu..siapa pernah datang tahulah macam mana tempatnya kan..huehue

Kemudian kami menuju ke kedai kain..sejujurnya saya ada 3 pasang baju kurung untuk raya tahun ni..huehuehue..satu untuk raya,2 pasang lagi untuk kenduri kahwin sepupu raya nanti..tema tahun ni grey..ceyhh..punya pening masuk kedai cari kain,sesak sangat dengan ramai orang..at last pilih yang ni...

4 perempuan makan 4 jenis corak,sekian...

Lepastu masa nak balik kan..en.kesayangan saya kol..katanya nak jumpa.nak bagi hadiah untuk saya..masa tu dah happy sangat-sangat kan..last week dia ke Bandung,kire ole-ole untuk saya dari Bandung lah ni..thanks hunn!Sila jelesh tahap 2384756 km/jam! Nah ni hadiah dia kasi saya..

Kain pasang dari Bandung.. :) saya suka sangat.

Konklusinya saya sangat happy sampai tak boleh tidur satu saat..Lulz..Nanti dah start Ramadhan saya sibuk tolong mama jahit baju tempahan orang..ada yang nak tempah?maaf tempahan ditutup dah..hehe..sekian entry panjang lebar untuk hari ini.






Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

11 comments:

Aesya Zealous said...

muka awk same dgn mak awk! hehe

Maiyah said...

salam..

sronok brkumpul rmai2 terutama keluarga

cumel2 belaka

Maiyah said...

salam..

sronok brkumpul rmai2 terutama keluarga

cumel2 belaka

Mohd Hazim said...

tumpang promote blog

http://hazimteritory.blogspot.com

lurun namzar said...

pandai menjahit yer? bleh la saya tempah baju tahun depan. :)

Anne Nurain said...

bestnye pegi piknik pastu shopping..
better pegi shopping awal2 kan, klu dah dekat raya confirm sesak sgt..

khairul akmal bin azman said...

terbaik..
ade bbm?

CikNuwairah said...

sweet2 sume yg dlm gambar tu..:)...

Dayang Noreda said...

Salam , jemput join ;D

Ada hadiah menarik menanti!

http://cerita-amna.blogspot.com/2012/07/segmen-sayaakukamek-seorang-blogger.html

teyhah said...

comeyyyyyyyy

Orked said...

awal beli baju raya...hahaha...btw sume comel..happy family :)

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)