Feb 23, 2012

"Lelaki dan Memasak"



hey cool,am I cool enough? LOLOLOLOLO XD

Assalamualaikum. Sihat semua? Alhamdulillah kalau sihat,kalao tak sihat jumpa doktor ye,jangan jumpe saya pula. Usah dilayan gambar takde motif diatas,tutup mata tutup mata,hehe.


Ada yang ingin berkongsi Fakta tentang "LELAKI DAN MEMASAK"?? Kali ni saya bukan mahu membela kaum Adam, tapi ingin berkongsi serba sedikit fakta mengenai lelaki, m_m. Siapa cakap lelaki pandai masak tak cool? Bagi saya ianya sangat cool sebab jarang kita tengok kaum Adam ni pandai memasak,sediakan makanan untuk isteri bila isteri diorang sakit,kan sweet macam tu,hehe..tu jela dalam fikiran aku,hish -__-" dan saya harap Mr X saya pun macam tu juga,hihihi..boleh tak? boleh boleh? panggg!! pelempang sekali sebab buat aksi mengada-ngada -__-"


Lelaki,memang pandai memasak sebenarnya,bukan kaum perempuan je yang hebakk dalam masak memasak ni..TAPI...ade TAPI nya..TAPI TAPI TAPI :-


• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja la.
• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…
• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.
• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu,sambil isap rokok plak…
• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…
• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.
• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…
• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab para lelaki memasak adelah :-
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…


Walaupun begitu, chef chef terkemuka di dunia ini masih terdiri daripada kaum lelaki..betul tak? betul kan? (ayat wat sedapt hati kaum lelaki..kui3) so lepas ni,jangan pandang rendah dekat para lelaki,tu jela MOTIF? err -__-" oke la,ni je nak share kali ni,tak boleh panjang-panjang sebab sang lelaki dah ready nak baling telur dekat saya,hihihi..okebai.


Thanks for reading. Spread it out m_m.










Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

13 comments:

Atiqaa Payung said...

ehem I terer masak. wooot !

Feza said...

setuju sgt. abg masak sedap tapi periuk belanga bersepah kat dapur. ayah pun sama. :)

AMALINA YA'AKUB said...

cik yana dh update blog dah..

ok ayah sy msak sedap pda sy.. sgt jeles...

-Faridz- said...

sy pndai mskk ~ hee

fatin amalina husna said...

seriously abah husna kalau masuk dapur, jiran sbelah bleyh dgr dya ketuk belanga..haha..

Cik Bunny said...

sebab yang tak leh blah: buang tebiat =.=

✿Gucciey Lavender✿ said...

wlupun lelaki take it easy je masa masak , pkai cmpak2 jewp , tapi rasanya sedap sangat .. ! huhu .. untungkan sapa dpt suami yg pndai masak oh ~ haha

intan izzaty said...

abah intan pown rajin memasak..hehe...

eidham_eika said...

errrr entry d blog sy..huhu..

eidham_eika said...

::))

Eyra. said...

Ehem2 boyfriend Yana pandai masak tak? :P

CIK YAYA'NA said...

lelaki mmg hebat di dapur pn,, sekarang ni kalau gi kedai makan, jenguk ke dapur je tukang masak mesti lelaki,, hebat,, :)

AzieYmiN said...

lelaki buat cepat dan sedap.... hak hak hak

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)