Apr 5, 2011

Malu Malu Malu !

 
Hello Bloggers >____<
Ouh yeah !! semalam sangat-sangat gembira setelah diumumkan kakak kembar Yana menang dalam Anugerah Bintang  Popular Berita Harian (ABPH) 2010..siape pulak si kakak kembar Yana tuh? Haishh..tak habis-habis nak berangan..HAHA..Lisa Surihani lah ! GGRR,buat-buat tak tahu pulak..mane tak perasan lebih kalao ade orang cakap kalao Yana senyum nampak ade iras-iras dengan Kak Lisa Surihani tu..ngeh ngeh ngeh =______=  {sila baling telur sekarang !}  tak percayer? HAHA..tak percayer sudahh :D By the Way,tahniah buat Lisa Surihani dan Shaheizy Sam sebab menang tau !
malu nak letak gambar Yana sebelah Lisa sebab sebab nanti korang akan percayer kami berdua sememangnya comel..HAHA *pukkk! perasan lebiyhh

Andai kata Yana disuruh pakai gaun meleret terseret macam artis-artis pakai tu,alamatnya tak bergeraklah Yana..haishh..kalao tersadung siape malu? mereka dan keluarga mereka jugak yang malu..wuwuu T____T  ..malu? kalao bercakap pasal malu kan..mesti perempuan yang lebih terbawa-bawa dengan perasaan ni berbanding lelaki,siape setuju angkat kaki ! HEHE..yelah..kalao malu,mesti perempuan..kalao blushing,mesti perempuan jugak..eh eh,bukan same je ke? HAHA..merepek ! lelaki jarang nak ade perasaan malu nieh,betol kan? lebih-lebih lagi bila si perempuan nie berhadapan dengan orang yang dye cintai,dikhalayak ramai atau siape-siape je..{weewittt..ayat takleh blahhh} ,mahu dicontrol habis-habisan semata-mata taknak malu depan boyfie atau orang ramai..TEETT ! eh yeke? HAHA {maybe Yana je kot..wekk}

KAMI BUKAN HIPOKRIT
TAPI SEGAN DAN MALU JE :P


Tiba waktu makan
biasanya makan dekat rumah,bukan main melahap laju-laju gitu makan..ambik lauk tu,ambik lauk ni sampai tak cukup pinggan dibuatnya..masa ni lah nak makan banyak-banyak kan..takde siape nak perhati except with family sahaje..HEHE..tapi cuba tengok bila si perempuan tu makan depan lelaki takpon depan boyfiee..hishh,kalao boleh taknak duduk depan-depan tahu..malu katanya..takut-takut si lelaki ni perhatikan cara dye makan..sampaikan masuk tak masuk makanan kedalam mulot..sekali tertumpah,kan malu tu..HAHA..ade jugak style yang tahan perut konon-kononnya tak lapar..nak minum air je..HOHO..padahal malu nak suap makanan depan lelaki..kuikuikui..kan dah cakap perempuan tu cepat malu..{ malu tak bertempat kalao kes camnie } =_____=

OMG ! Presentation
alangkah indahnya kalao dalam kelas tu dipenuhi dengan perempuan sahaje..tapi BILA ADE PRESENTATION je laa..kalao takde lelaki dalam kelas,macam janggal lah pulak kan..tak berapa nak happening..{ lelaki mula perasan lah tu kononnyer mereka orang penting dalam kelas..HAHA } ,siapa tak malu bila kena berdiri depan kelas and present itu ini..tambah-tambah lagi untuk subjek BI, mahu FAIL Yana bersepeking ala-ala mat saleh celup gitu..HAHA..GGRR..biasanya perempuan ni kalao takde lelaki,fasih je berkata-kata..lancar gitu..tapi disebabkan ade lelaki,berbelit lidah..control lah kononnyer..takot maluuu..kan? kan? { kawan-kawan Yana pun selalu cakap camtu..HUHU } so,betol lah tu Y____Y

Ouchh ! Terjatuh lah pulak
yang kes nie sememangnya buat seseorang perempuan tu malu,lebih-lebih lagi bila terjatuh atau tersadung depan khalayak ramai takpon depan lelaki..BOOOOO..dah kau berangan sampai langit ke tujuh tu apesal,tersepak batu..tersadung,kan dah malu tu..haishh..tetibe teringat story Yana time zaman muda-muda dulu..HAHA {sekarang dah dewasa oke..PHEWWW } ,disebabkan teruja terjumpa seorang boy nieh,sampaikan tak sedar ade longkang besar depan jalan yang Yana lalu tuh..teka ape yang terjadi ? hah,sambung story nieh..HAHA..ape lagi,jatuh longkang lah..WUWUUU..malu nye saye..lebih malu bila si boy nieh datang nak tolong ..HAHA..sumpah lepas kes tu,Yana dah tak berangan lebih-lebih bila berjalan..sila ambik pengajaran tau..kuikuikui @__@

Tumpang lalu
tumpang lalu ? HOHO..yang nie memang kebiasaan buat seseorang perempuan tu malu..contohnya ke kedai makan yang dipenuhi ramai orang,camne?
si A : eh kau ah masuk dulu
si B : aku lak,taknak aku..kau ah dulu
si A : alahh,malu ahh..kau lah dulu masuk
si B : susah sangat,jom masok same-same !
HAHA..pernah tak ade situasi camni? pernah je kan..cehh,ingat kau ratu dunia semua orang nak tengok..KEKEKEE..tapi normal lah tu kan,asal masuk kedai,orang tengok..asal lalu depan,orang tengok..haishh..nak buat camne,Allah kasi mata..tengok jelah..yeke? {banyak lah kau} ,kadang-kadang segan jugak si perempuan nie kan..tapi kalao lelaki tu tak kesah sangat..bukan tak kesah sangat,memang taknak ambik kesah pun..yelah..lelaki kan SLUMBER SEMPOI gitu..tak gitu? huhu.. { puji lelaki nie apesal?? }

BETOLKE SEMUA FAKTA-FAKTA NIEH?
MALU BERTEMPAT ATAU TAK BERTEMPAT NIEH? =_____________=




Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

6 comments:

nelly said...

kalau pakai gaun terseret , samalh kita ~

yqnq ellyana said...

@ nelly :huhu..tau xpe :D

Nadhirah Nordin said...

suka lisa jugak.

hehehehe. tapi bezanya, sy takdenye nak iras2 ke hape. XD

yqnq ellyana said...

@ nadhirah :haha..yeke?

amira azhari said...

mira pun pernah malu sebab tersadung
,nervous terlebih sampai boleh terjelopok atas tangga.hehehehe

yqnq ellyana said...

@ mira :waaaa..malunye..huhu..yang penting cover! :P

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)