Apr 20, 2011

hati sangat GABRA bila first time main BURUNG.

hello peeps >____<


pejam celik pejam celik, tinggal 5 hari lagi Yana nak berfinal exam tapi nampaknya segala lecture note tak terconteng lagi tuh..haip ! kau memain betol lah Yana,nak Final pun still berblogging ! *sekeh kepale sorang-sorang =___=  tik tok tik tok..tengok jam sekarang,whoahh..4.13 pagi dan mata still tak mengantuk..kalao mengadap buku kompem-kompem dah bergolek nyenyak atas katil..HEHE..itulah Yana..ZzZzZ

tapi hati Yana sangat gabra sekarang nieh..shhh !! nak tanya korang..korang pernah tak main burung nie? private tau..serius dengan Yana oke..even Yana dah tahu lama tapi baru sekarang dapat manje-manje dengan burung yang satu nieh..nak taknak je main..erghh..tapi bila dah sekali main kompem-kompem nak lagi..kenape ye? hurmm..ape sengih-sengih? HAHA
|
V
|
V
|
V
|
V
sedang lepas nafsu bermain dengan ini burung laaa


ngeh ngeh ngeh..korang ada twitter? mesti ada kan..entah kenapa hati dan tangan Yana berbulu gatal teramat nak main twitter hari nie..HAHA..actually dah setahun Yana ada account twitter tapi tak aktif pun..yelah..sebab kawan-kawan ramai takde twitter..takkan nak tweet sorang-sorang sepanjang mase >____<  buat julung kalinya hari nie Yana bertweet dengan Cik Epal..keh keh keh..jelesh? pegi lah tweet dye jugak..haiyakk..nanti senang sikit kita nak contat-contat kan selain facebook Yana..haa..facebook Yana dah add belom? kalao belom cepat-cepat add tau ! dalam masa 1 saat Yana terus approve request friend..huekhuekhuek *ayat bombastic terlebih..cess

APE FUNGSI TWITTER SEBENARNYA??

Twitter adalah blog mini yang menyediakan maksimal 140 karakter huruf untuk mempublikasikan dan menginformasikan pesan kita secara online di internet, melalui berbagai media seperti sms handphone, instant messenger, website dll.
Memakai Twitter sebagai bagian kegiatan anda adalah pilihan yang tepat sekarang ini
tidak hanya untuk menambah pengunjung blog atau web kita tetapi juga sudah memungkinkan kita untuk berhubungan dengan pemilik akun twitter lain yang bisa jadi merupakan orang penting dalam kehidupan pribadi atau bisnis kita. 

Berbagai kegunaan dan keuntungan yang bisa kita peroleh dalam memakai Twitter untuk kehidupan sehari-hari adalah sebagai berikut :


- Mendapatkan berita-berita terbaru
- Mengintegrasikan twitter dengan dengan blog/situs web RSS feed
- Menginformasikan jadwal kegiatan kita ke orang yang berkepentingan
- Menjaga reputasi bisnis kita
- Saling tukar pikiran dan ide
- Mendapat umpan balik dari customer ( bisnes)
- Sebagai tempat untuk survey
- Mendapatkan berita2 / promosi dari produsen
- Belajar tentang bisnis, industri atau hal-hal lain
- Berbagi pengetahuan di twitter
- Mencari prospek baru dalam bisnis
- Memperluas jaringan sosial atau bisnis kita
- Sebagai agenda online kita
- Dan tentunya seperti social tools lainnya, Twitter kita bisa mendapatkan teman baru



bagi sesiapa nak contact atau bertweet dengan Yana,jangan lupe folow oke
CLICK "FOLLOW ME ON TWITTER"

Follow cheqppjoy on Twitter


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

42 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..all da best 4 final ya..stop main itu brung..hehe

amirrulhanifah said...

nampok beno info twitter tu cilok dari Seberang Indonesia.. hahahahhahhaah!!.. btw welcome to da club!! follow sy! @amirrulhanifah ..

Lalinkfixa said...

welcome to the clu sis! follow me on @Lalinkfixa :)

COTTON LADY said...

slamat mnjwb exam nnti yer tina!!!gambatte,jgn syok sgt dgn twitter tau~

Aisya Rahim said...

hahaha . nice title :P

Nadirah Abdul Mubin said...

i follow u @twitter...

Eyra. said...

Eyra tweet dgn diri sendiri je XD
btw, Good Luck for Final ;)

yqnq ellyana said...

@ syafiq rosli :haha..tanx for da wish..dah takmo maen burung dah..agagaga

yqnq ellyana said...

@ amirrul :haha..copy paste sudah..malas nak taip..kekekeke :P

yqnq ellyana said...

@ lalinkfixa :haha..tanx ye dik^^

yqnq ellyana said...

@ cotton lady :tanx ye..InsyaAllah Yana akan kurangkan maen twitter buat sementara waktu..ngeh ngeh ngeh

yqnq ellyana said...

@ aisya :ehem3..syok nampak...HAHA

yqnq ellyana said...

@ nadirah :jangan lupe tegur2 yana ye :D

yqnq ellyana said...

@ eyra :jom laa bertweet dengan Yana lak..ececce..btw,tanx for da wish tau ^^

ymn said...

follow me i will follow you ..

@akuyaman :)

Mai Yee said...

Laalla..nice entry!

Pojiepooh Abdullah said...

Welcome to the twitterland..
Boleh addicted tau!
Better jangan main kalau naki exam sure tak baca apa2 nanti :)

PojiePooh; Hanya Satu...

yqnq ellyana said...

@ ymn :oke..done follow you :)

yqnq ellyana said...

@ mai yee :hoho~ tanx ye

yqnq ellyana said...

@ pojiepooh :memang dah addicted pon sekarang nieh

HonEyBuNNy said...

seronok juga twitter kan..tapi xreti main..kolot betul lah ila neh...huwawwa...;-(

yqnq ellyana said...

@ honeybunny :alaa..yana lagi kolot kowt..HAHA :D

nelly said...

tak reti pakai twitter .
=p

yqnq ellyana said...

@ nelly :eh eh yeke..bukan ahli aktif ke? :P

kaizen said...

dah folow...huhuhu

NuR 'aQiLaH said...

baru ingat nak join main burung. kekeke

Wijdan Hawani said...

tajuk nak gempak . hahaha .

yqnq ellyana said...

@ kaizen :ouh..tanx ye..jangan lupe tegur2 nanti

yqnq ellyana said...

@ mur 'aqilah :ehem2..burung pe nak main tuuu

yqnq ellyana said...

@ wijdan :haha..saje nak tarik perhatian :P

Cik Su Life Cycle said...

live update yang plaing best twitter la.. jom add cik su.. @Cik_Su

Wawan3y. said...

i pon dah gila dgn natang burung neh,kalo boleh like 24/7 asek nak bgosip dgn frens! hehe

fathiah said...

twitter x de... sobsob

puteri hangLIPAU^^ said...

ade twitter ke? follow lah kite ye. farraafieqa :) hye selamat berkenalan

yqnq ellyana said...

@ cik su :huhu..oke..jangan lupe add yana jugak tau :D

yqnq ellyana said...

@ wawan :haha..amboii..kaki gosip nampak :P

yqnq ellyana said...

@ fathiah :buat la..hehe

yqnq ellyana said...

@ puteri : ade2 ! baru je buat..huhu

apik pehe said...

twitter?apik ader tapi x sepenuhnyer digunakan..hehehe

shafiq said...

Entry Yang Mempunyai banyak Maksud..Haha..Adei..Selamat Bertwitter

yqnq ellyana said...

@ apik :yeke..then guna2 laa..hehe

yqnq ellyana said...

@ shafiq :haha..tanx ye

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)