Dec 5, 2012

Program U Harapan


Assalamualaikum

Hujung minggu lepas dipenuhi dengan program yang sedikit sebanyak memberi motivasi dan semangat bagi saya. Dipilih oleh Allah untuk menggantikan kawan-kawan yang tak jadi join program ni, rasa diri ni sangat-sangat bertuah. Mana taknya, program untuk budak-budak dekan, kita yang pointer ciput ni rasa Ya Allah rendah dirinya berada di khalayak budak-budak bijak. Bak kata penceramah, anda insan terpilih dan dipilih oleh Allah. Ada hikmah sebenarnya (:

Bas bertolak jam 3 petang dari UMP Gambang. Ada 2 buah bas tapi sibuk je naik bas yang untuk ambik students dari UMP Pekan. Hehehe.. Jalan-jalan dulu. Perjalanan lebih kurang 2 jam kot. And lastly, sampai dengan selamatnya ke Duta Village Beach Resort.


Sesampainya disana, kami dihidang dengan minum petang dulu sebelum check in (:


Bilik yang super duper best. Aircond sejukkk sangat. Tilam empuk. Bilik air pun best. Ya Allah, seronok gilaa tahu?

Jumaat malam, kami ada sesi LDK dengan semua pelajar. Masa ni lah nak kenal students dari fakulti lain. Malam tu asyik gelak je sepanjang malam, bukan ape aktiviti dia semua buatkan orang pecah perut gelak. Kalau imbas kembali, memang gelak sorang-sorang lah. Hehehe.. Oke, group saya ada 3 jejaka hensem dan 6 gadis cun. Semua sporting dan best.

Sabtu pagi hingga petang diisi dengan slot ceramah. Best, sebab alumni akan kongsikan rahsia dan tips untuk kira pointer, camane nak dapat dekan, rahsia pelajar cina dan india berjaya, anugerah2 disediakan masa konvo nanti dan banyak lagi. Rasa sangat-sangat beruntung tau. Masa ni lah semangat dalam diri berkobar-kobar untuk baiki pointer dalam exam tau. Ceramah habis awal,kira-kira jam 4.30 petang. Makan petang, solat dan bersiap sedia untuk ke pantai. Hehehe.. Masa yang ada usah di sia-siakan oke.

posing sikit. Ehemm

 
pantai yang super duper best.

saya dan Afzan (:

Ehh? sempat lagi (: dimana saya berada, saya tetap ingat awak Faiz (:


muka keeksaitedan

gaya bebas -.-"

Niat dihati taknak mandi. Taknak basahkan baju dan seluar. Dah sampai sana, tergugat iman. Akhirnya seluar jugak yang dibasahkan. nasib baik baju tak terkena tempias sekali, ciss ciss.. Puas mandi pantai, bergerak ke swimming pool pula. Yeay (Y)

model swimming pool..kau hadoo?

Hai. Kenape ayu sangat -.-

Mari rendam kaki. Muehehehe

Bebudak ni je yang mandi, saya tak.

Peace (:

"Line up please!",,terpaksa jd fotografer dorang -.-

Thanks pakcik ambilkan pic kitorang :p

best betul mandi kan? hahaha

Malamnya pula diisi dengan aktiviti LDK lagi. Part paling dahku suka. Hahhaa :p Masa ni kena bincang topik-topik yang dikhaskan. Perah otak semua.. Bukan bincang sangat sebenarnya pun, gosip je lebih. Tak kira laki perempuan, semua hebak bergosip. Hehehehe


 Keesokan pagi (Ahad) bermula lah sesi perbentangan. Bergelak ketawa, bukan skema sangat pun. Just santai-santai and I love it. Siap semua kumpulan present, maka bersiap sedia lah untuk check out. Ya Allah..rasa cepat sangat masa berlalu tau :( tak puas lagi nak kenal-kenal dengan kawan baru. Malas je rasanya nak balik UMP hadap assignment dan buku buku buku...(kata nak berubah tadi) Hehehe.. Sebelum balik, perkenalkan ini roomates saya dekat sana (: Diorang semua baik-baik tau.

 saya dan Bella (:

Hurul, Alia dan saya (:

Rasa berat hati nak balik. Berat hati nak tinggalkan kawan baru. Berat hati nak tinggalkan bilik yang best gilaaa. Dan berat hati nak tinggalkan makanan-makanan best dekat sini. Hehehe.. Bab makan paling best. Makanan semua sedap-sedap, makan 6 kali sehari. Duit tak keluar satu sen pun. Jimat dah untuk 3 hari dekat situ. Lalallaa.....


Kami sebelum pulang (: Gonna mish you alls.

Semoga program sebegini ada lagi lepas ni. Sangat-sangat bermanfaat.



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

10 comments:

ANa Ahmad said...

wah,, untung la dapat .. ^_^

nice entry..boleh bayang hehe mcam diri ini yang ada di sana haha

Hnahdy said...

mmg enjoy ni

amirnawawi said...

Semoga terus memeriahkan lagi program anjuran Bahagian Bimbingan Dan Kaunseling lepas ni ya..


p/s: Dengar kata air xde kat Duta tu. betul ker?

yqnq ellyana said...

@ana ahmad : memang best sgt3. rasa nak gi lagi je tau :D

yqnq ellyana said...

@ hnahdy : hehe sangat-sangat enjoy :D

yqnq ellyana said...

@ amirnawawi : takde air? eh ade je dekat bilik.. siap air panas gitew. hehehe

kaizen said...

tu dia.... model hotel... model swimming pool... pasnih model ape lg... hahahaha

*bestnyer buat kt hotel... ktorg slalu buat kt dlm utan jer.... berperang dgn nyamuk

Shazwani Ramly said...

semua tempat kak yana jadi model. hahaha. comel sangat.

Dunia Wilma said...

Bestnya ^_^

kusyi said...

assalam. sy tag awk. :)
http://khusyee03.blogspot.com/2012/12/cik-lyeens-giveaway.html

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)