Nov 25, 2012

Twilight Breaking Dawn Part 2 Super Duper Best!



Assalamualaikum.

Movie kecintaan dihati telah berada dipawagam yakni segala urat nadi tak bergerak sehinggalah terpaksa dibawa menatap kehenseman Edward dipawagam, barulah dapat menjadi normal kembali. Over kau jah. Hendak dijadikan cerita, kelmarin bersamaan 23 November 2012 aku dan kawan-kawan pergi serbu ECM Kuantan untuk tengok cerita Twilight Breaking Dawn Part 2 punya.

Petang tu member keluar Kuantan, kirim dekat dia jelah belikan tiket. Kang lambat beli, dah habis tiket pulak kan. Tak pasal-pasal nangis gigit jari kaki tepi tangga. Bukan apa, aku terlibat dengan satu program fakulti, malamnya kena pergi majlis perasmian penutupan Simbion dulu,baru dapat gerak ke Kuantan. Jam 9 hingga 10 je majlis tu sebenarnya. Tapi masih gelisah sebab perut adakan parti joget lambak. Lapar tahu..

 *click* peace and smile.

Belum habis sesi fotografi, sepantas kilat aku dan kawan-kawan keluar. Ehh? Hahaha..Dalam keadaan hujan lebat, redah jela yang mampu. Tiket wayang jam 12.45 pagi. Pagi oke..bukan malam. Demi movie kecintaan hati haruslah tahan mata, tahan mengantuk. Bajet tidur awal lah kononnya ppftt -.-".

Isi perut dekat KFC di Teluk Cempedak dulu. Yummeh....................................................




Beransur bertolak ke ECM. ECM AKU DATANG! Lols..Tunggu hall buka, sempat lagi posing. Teruja sebenarnya nak tengok Twilight. Tak tentu arah jadinya. Lol -.- lagi teruja sebab tengok banner die, Edward dan Bella bersama anak mereka yang COMEL amat.

banner ni takde gambar anak Bella dan Edward. Banner satu lagi >.<




semua keeksaitedan, semua keterujaan

Dalam wayang haruslah concentrate. Best and super duper awesome. Semua orang wajib tengok cerita ni, seriously. Dan action dia paling best. Ada part yang sangat suspens (klimaks) sehinggakan kalau korang tengok, haishh tak tahu nak cakap camane, tengok jelah. Hahaha. Siapa yang dah tengok tahu laa ape yang terjadi. Dan part last sekali, buat hati aku tersentuh. Awhh so suweet.. Nak pergi sana.. Nak !!


Cantikkan kawasan penuh bunga warna-warni ni kan? Sweet couple eva! Cehh dalam cerita semua suweet, realiti takde macam tu pun kan? Hurm~ Tengah romantik-romantik dekat kawasan cantik ni, maka keluarlah lagu "I Love You For A Thousand Years".. Me jelly m___m  *nak honeymoon dekat sini ah,boleh ah. Hahaha*


Bersama anak Edward dan Bella, ape tah nama die, lupa dah. Tapi...... yang pasti cerita ni best. Bagi mereka yang ikuti dari Twilight bahagian pertama, memang wajib tengok la yang last ni. Hehe...Nak tahu lebih lanjut, kena tengoklah sendiri. Kalau cerita banyak-banyak nanti tak syiok lah kan :)





Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

12 comments:

Shazwani Ramly said...

ok akan tengok :)

nor aishah Norrifin said...

betul tu. Saya download cita ni 11 nov hari tu. hehe. sebelum keluar di pawagam malaysia, saya dah tengok. First malaysian kot :D

nice to meet ^__^

fatin amalina husna said...

org lain dh lama layan..husna ni xde minat pon nk tengok..huhu..-.-

Dee said...

Siyes best kan???? Macam nak nangis tau bilew tengok part yg adew twist tu. Sume org macam nak mati jew. Skali bukan :) Hehehe.. And Edward nmpk macam bapak gilew dgn anak diew tu.

Even kawan yg xpnh knl Twilight pown bgi 5 stars tau~

Anissazira Mahmod said...

si comel tuh namanya renesmee cullen. :)

sumpah best qalaupun nih first tyme tengok twilight. sebelum nih tak pernah tengok pun. heeeeee

yqnq ellyana said...

@ shazwani : wajib ! :)

yqnq ellyana said...

@ aishah: really? eh boleh download sebelum ditayangkan eh?

yqnq ellyana said...

@ fatin amalina: eh awak kene tengok..best cerita ni tau

yqnq ellyana said...

@ Dee: haah,suspens sangat masa diorang fight tu..sedih tau

yqnq ellyana said...

@ anissazira: yeahh..engat awak kan nama budak comel tu

Hanyalah Sementara said...

@nor aishah Norrifin , awk download kt mana?? sy just dpt download tp gmbr xcntk...gmbr rakam dr wayang..
Twilight mmg best...

Liyana Z said...

bestnya....nk p tgk jgk ni!!

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)