Mar 15, 2012

Ciri2 buatkan lelaki gila bayang pada wanita



Assalamualaikum, semua sihat? Alhamdulillah kalau sihat.

Sebelum saya share post yang boleh dikatakan agak menarik ni,saya nak hints sikit..hati saya asyik berbunga sakura sejak dua menjak ni,sebab tu selalu terfikir nak post entry ala-ala cintan cintun..haih jangan kuat mengelamun sudah m_m.


Lelaki tidak dapat hidup tanpa perempuan tapi perempuan dapat hidup tanpa lelaki,ehh betulke kata-kata ni? saya macam pernah dengar ayat ni,tapi rasanya betul kot,HAHA..sang lelaki jangan baling saya dengan telur tau kalau tak puas hati,memang saya nak menangkan kaum wanita je m_m. Saya rasa ayat tu betul sebab contohnya kalao satu couple tu gaduh lah kan,at last lelaki tu akan tetap datang dekat awek dye,konon nak pujuk la,minta maaf laa,hihi.eh faham tak ape saya tulis ni? HAHA ke syok sorang-sorang,GGRRR >,<


Tapi sebenarnya perempuan yang bagaimana membuatkan lelaki gila bayang? tentu ada semua tertanya bagaimanakah ciri-cirinya kan? Ada 6 sikap ciri-ciri wanita yang sebegitu.




PANDAI JAGA PENAMPILAN


Pandai jaga penampilan ni termasuklah jugak dalam kategori pandai jaga diri dan macam mana korang menunjukkan kepada orang ramai perangai korang ye. Pastikan yang penampilan korang tu ada ciri-ciri perempuan dan bukannya ciri-ciri kaum satu lagi ye. Sebelum pergi kerja ataupun pergi kelas, mekap dan pakai cantik-cantik dan lepas tu jaga adap tu. Tak cantiklah kalau muka dah lawa, pakai baju lawa-lawa, sekali terpekik terlolong. Nak nampak gojes kena nampak cool.


BERSEDERHANA


Sambungan kepada point di atas, pastikan diri korang sentiasa amalkan kesederhanaan. Tak payah nak make up tebal-tebal, dan pakai baju lady gaga semata-mata nak tarik perhatian orang ramai. Kalau masuk fashion show atau ada majlis-majlis penting tak apalah jugak. Ini setakat nak pergi pasar pun nak make up tebal-tebal dengan gincu merah pekat kat bibir.. Konpem laki takut nak dekat sebab korang akan dilabel perempuan kaki kikis. Selain tu, jangan suka amalkan terpekik terlolong apatah lagi mencarut macam kaum laki ni. Kalau nak jugak, pastikan ‘line clear’ baru buat. Jatuh saham nanti~~~


MANJA BUKAN GEDIKS


Lelaki suka perempuan yang tunjuk perangai manja tapi bukan manja untuk amik kesempatan atau terlebih manja a.k.a. gediks..Euwww sana..Euww sini….Nak nampak manja tak perlulah sampai nak nangis terhentak-hentak kaki yek..Biasanya perempuan akan nampak manja bila ada perkataan olo….. ataupun ala…..lepas tu buat muka berkerut korang tu. Mesti hancur leburlah hati jantan lelaki nih.Eceh…cutenye…agagaga, ayat takleh blahh ni -___-"


CERIA DAN SENYUM SOKMO


Dalam banyak-banyak senjata perempuan, ini senjata rahsia yang korang kena gunakan waktu keadaan stress. Senyum korang tu mampu menawan hati lelaki. Ditambah pulak dengan perangai ceria ala-ala dalam cerita korea…Pergh…Mabeles wa cakap lu..Korang akan nampak menyerlah.Cuba cenyum cikit..Kan tomei tu…Smile and the world will smile with you!


MUDAH MESRA


Mudah mesra atau dalam kata lainnya mudah memberikan kerjasama. Tapi hati-hati, lelaki akan mudah cari kesempatan dengan perempuan yang mudah mesra. Jangan terlebih mesra, cuma amalkan mesra ditempat kerja ataupun dalam kelas je. Selain daripada tu kalau dah nampak lelaki ni macam ulat beluncas, nak melekat sana, melekat sini,mengeliat sana sini, lepas tu dia bagi nafas syahwat naga dia, korang dah boleh buat tendangan percuma kat anak gajah dumbo dia..paham ta? paham ta? GGRRR


JADI DIRI SENDIRI


Akhir sekali, jadi diri sendiri. Apabila korang sayang diri korang, orang lain akan sayang korang. Kalau semua orang perangai sama, mana nak nampak keistimewaan diri tu kan? Ramai perempuan tak perasan yang dalam diri korang tu ada sifat blur-blur. Apabila laki cakap mesti korang akan blur. Blur tu lah yang menampakkan korang sweeeeet sangat! Tapi jangan terlebih blur. Bebal tu namanya. Jadi, just be yourself...HAHA m_m


Gila sket-sket cam budak bawah ni oke la..dikira tahap tak serius masuk ICU..hihi




Oke babai awak semua, spread some loves :')
dadadaddadadaaadadada










Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

10 comments:

cik LyLy said...

nice info! btw, dlm byk2 ciri2 tu satu jer yg sye tak past lagi which is MUDAH MESRA! ahaha. sebab sye pendiam.... >.<

✿Gucciey Lavender✿ said...

manja bukan gedik .. :)

-Faridz- said...

cumel je yana~

Anis Athia said...

awesome tips ^_^

CIK YAYA'NA said...

sweet,, :)

FL blogh0use said...

weee!! sweet !

Alyaa Rahim said...

nice one :)

nurpiska said...

ya blur itu napak manje :)

fatin amalina husna said...

yup..ksimpulannya..
just be urself..^^V

Unknown// said...

kiiiut gmbr hee

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)