Jan 21, 2014

#Throwback Selesai kisah Viva kali ini



Assalamualaikum


Tempek dulu gambar seketul sebagai mukaddimah entry kali ini. Haha. Gembira dalam hati ni Tuhan je tahu. Penantian selama ini akhirnya sampai ke penghujung garisan. Eceh ayat nak bombastik je kan. Hehe. Minggu lepas aku dah habis final exam. Exam terakhir aku dekat UMP ni, inshaAllah. Dan semalam aku dan kawan-kawan baru je selesai presentation Final year project kitorang. Nak tunggu hari presentation ni Tuhan je tahu betapa nervousnya kitorang, macam satu keturunan gajah berlari dalam perut dibuatnya T.T

Bangun awal pagi, prepare ape yang patut dengan senyuman kelat dibibir. Haha. Tak senang duduk dibuatnya. Kami dibahagikan beberapa kelas yang berlainan panel. Alhamdulillah aku dapat panel yang best, yang super sporting, tak banyak tanya soalan merepek, yang tak hentam pelajar. Fuh lega.


Maaf, bergambar dengan pakwe orang kejap :p giliran aku, orang yg ke-6. Tak sukanya habis lambat-lambat ni, bimbang pelajar lain menyibuk masuk kelas nak tengok jugak. Itu je sebabnya. Haha :p 

*bermula sesi viva aku selama 20 minit*

Mesti korang cakap "eleh 20 minit je pun". Haa iye memang 20 minit je, 15 minit present, 5 minit sesi soal jawab. Yang 5 minit ni la nervous bimbang tak dapat jawab. Bila tak dapat jawab, kan dah kurang markah disitu. Tapi syukurla, aku buat senyuman paling manis, so panel tak tanya soalan. Haha. Eh tak wey, tanya je soalan cuma soalan yang super senang. Yang boleh jawab. Yang peliknya, dia tanya tapi dia jawab. Lol -.-"

*merdeka!! merdeka!! merdeka!!*

Pom pam pom keluar bunga api! Haha. Lega dia Tuhan je tahu okey. Group aku habis awal. Walaupun start lambat. Aku pun tak tahu kenape. Haha. Maybe panel tak banyak tanya kot wee wee. Keluar kelas, dah ramai rupanya dari kelas lain yang dah siap. Tapi ada je belum siap. Duduk luar kelas, sibuk posing sana sini. Last dah ni last dah last dah. Lepasni takde dah nak jumpa. Sibuk praktikal lak :-(


Me with mr. Faidhi. Hmm kecik aku dibuatnya. Hmm Hmm


Me with wawa zainal. Haha. Taklah, nama dia wawa jugak. Aku je panggil wawa zainal :p 


Bahagia~ bahagia~ muka bahagia~


Me with Saleeya


With ahkak controversy. Haha, Fety controversy


With saleeya & Iera


With wawa zainal & kak Teah


With Tikah Nasuha yg super duper pemalu :p


We olls dengan sir Hajar Fauzan


Siap awal kan, bergambar ah dulu. Haha.



Nah, perangai budak laki -.-"





Me with Fajrina a.k.a Gyna oo lala. Haha. Partner kita buat project plant tissue culture. Belajar dengan dia, angkat barang dengan dia, kena marah dengan dia, bengang dengan dia, kira-kira dengan dia, maki hamun pokok selalu contam pun dengan dia. Haha.




Gambar berempat ni adalah anak-anak Supervisor Dr. Tan. Sv yang paling orang takut, senang cerita yang orang kennot go lah. Haha. Bukan ape, garang sikit je, kami berempat tau lah penangan dia cemana. Tapi sebenarnya dia baik je. Pernah tolong dekat lab, pernah belanja makan, selalu push kitorang siapkan kerja cepat-cepat sampai nak nangis kadang2 tu. Tapi takpelah, demi kebaikan kita jugak kan. Buang yang keruh, ambil yang jernih :')





Candid from Berjayet and budak tak betul -.-"



Last picture, muka happy.

Ni baru habis viva, kalau grad bulan 10 nanti tak tahu lah senyum dia lebar setara mana. Hehe. Lastly, moga lepasni kita kuatkan hati dengan cabaran intern 17 Februari nanti. Moga Allah permudahkan segala urusan kita semua. Aamin aamin ya Rabbal Alamin.




Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

9 comments:

JUST SKIRT said...

rse beban dh kurang kn. hihihi...

MyCherita said...

alhamdulilah..selesai satu tugas.. ;-)

Ayu Zulkifle said...

Salam..
Jom singgah http://ayuzulkifle.blogspot.com/
=)

FarhanahAdzlan said...

gud lak for ur future ;)

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

miminadam said...

memang kena raikan bila habis viva tuu. macam2 dugaan buat viva tuu . ishh ! kalau ingatkan balik tuu, haha

Cik Hafizah Nurani said...

nice sharing.blogwalking di sini.
done follow..jom follow sy di http://cikhafizahnurani.blogspot.com/

:-)

Izzati Amira said...

keciknya owner blog ni.. hee.. jeles kita.

Pretty Honey said...

comeyyy je die...hihi
jom singgah
http://prettyhoney90.blogspot.com

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)