Sep 10, 2012

Kini di UMP





Assalamualaikum.

cakk!! hehe

Kalau dulu home sweet home. Kini Ump sweet Ump. Sweet ke? Erm erm. Mood kini mengalahkan budak first year. Pesan pada diri sendiri "kau dah tahun 3,kau dah besar,kau kena berdikari" oke. Tolong jangan sedih. Tolong sangat.

Semalam bertolak dari rumah jam 12.30 Tengahari. Kalau boleh satu kereta tu nak penuhkan barang saya je. Lepastu mama perli "ni dah macam taknak balik rumah je ni"..Me "smile.jpg". Tiga jam perjalanan dari Terengganu ke Pahang. Bila masuk je sempadan Pahang saya bisik dekat telinga mama "mama jom balik." Mama *annoyedface.jpg* saya tahu benda tu takkan berlaku. Sedih.. *seret teddy* Sampai Pahang jam 3.30 petang kalau tak silap. Daftar dan masuk bilik. Mama tolong kemaskan barang saya. Hahaha x! manja nak mampos kau Yana. Jeles letew. Dah macam first time duduk hostel pulaa -__- Bukan ape,abah nak rehat penat drive. Sementara tu kemaslah yang mana patut. Lepastu keluar makan dekat keluar. Masa ni sedih tau sebab keluarga dah nak balik dah. *kesat air mata*

I miss my mom, my adik 

Hostel kali ni agak jauh berbanding tahun sebelumnya. Oke saya tak kisah. Tak kisah langsung. Padahal dalam hati "nak pindah bilik!!!". Roomates? In shaa Allah semua oke setakat ni. Mungkin baru kenal,semua jadi janggal. Buat hal masing-masing je. Semua hadap laptop layan facebook. Dan saya golek-golek atas katil. Layan lagu sedih sebab nak balik. Hahaha x! Nak online langsung tiada mood. Entah. Ahh lantak laa. Roomates saya ramai budak tahun 4. Not bad. Best borak dengan diorang. Kawan tepi katil saya nama dia Yana jugak. Bila orang panggil Yana, dua-dua perasan. Ahh sampai hati kenakan kami *jeling*

Biasanya kalau dengar lagu, mesti nyanyi sekali. Kadang-kadang siap menari. Tapi kali ni takkan nak buat macam tu. Malu lah dekat roomates. Rasa tak puas pula dengar lagu. Hmmp hmmp. Part best bila borak dengan sorang akak ni dari Terengganu jugak. Bila dah jumpa geng,keluar kepekatan keterengganuannya. Orang lain semua senyap bila kami borak. Tak faham letew :p

Hari ni cuma setelkan registeration subjects dekat fakulti. Ramai sangat oke ramai sangat. Tapi alhamdulillah siap juga. Beban dah kurang. Yeay. Pergi makan. Lepastu balik bilik. Fuhh jauh sangat. Panas terik pula tu. Boleh keluar peluh jantan kalau setiap hari macam ni. Lols -___-

mood: First time masuk asrama. Hahahaha x! Tata.




Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

12 comments:

are_lin@yu said...

oo ump..jh gk dr ayu..hehe

dear dah daftar says.com ke blom..klu blum jom lah ke blog ayu ;-)..blh wat duit ;-)

http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/09/jom-buat-duit.html

Shazwani Ramly said...

kawan wanie pun ade kat ump. okay kira ramai jugak bdk sama mtriks selangor kat ump. hahaha. all the best kak yana (:

~didiey~ said...

good luck dear:)
study study study

cik ika said...

ta de mood lg nk study ni..kite enjoy dlu..hee~~

wann sury said...

my home town..dekat je la dgn UMP tu..nnti boleh la ke Gambang Water park ok...

Ain Najwa said...

Good luck Hun... :)
selamat perah otak okey..hehe..

gee azie said...

good luck sem baru... :)

arnissa said...

gud luck for the new sem yana.. :)

Hanif Idrus said...

Good luck!!
Dan selamat belajar!!

OnE_nIeZuKa said...

best nyew dpt blaja..sy xde rezki lg.. mari la join giveaway saya
http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

Dayana AZ said...

Haihh, lega Dayana dh habis exam first year boleh la blogwalking! Good luck and all the best kak yana, and be safe!

MimieRara said...

Yana duk blok mana?

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)