Sep 24, 2012

Have Fun at Gambang Waterpark




Assalamualaikum


Cak ! Mukaddimah kali ni kena senyum lebar-lebar sebab terpaksa tengok saya yang seketul ni. Jadi model tak bertauliah sekali-sekala ape salahnya. Dan kenapa saya posing pelik semacam. Ahh pedulikan. Janji ada muka saya. Pernah pergi Gambang Waterpark? Cuti hujung minggu hari tu saya ke Gambang Waterpark dengan kawan 3 orang. Seronok sangat oke. Memandangkan dekat je dari UMP yakni tak sampai 1 saat naik kereta. Ehh over betul. Mungkin 15-20 minit je kot dari UMP. Lupa nak set masa. LOL.

Biasalah hujung minggu, kalau tak balik memang tido jelah dekat bilik atau layan movie. Kalau ada fulush lebih sedikit maka keluarlah shopping perabeh duit. Teruk teruk. Tapi saya dan kawan-kawan dah rancang nak ke Gambang Waterpark. Bertolak dari bilik pukul 11 lebih kot. Lepastu makan tengahari kejap. Jam 12 maka bertolak lah kami ke sana. Dekat je pun... dekat sangat.

Masuk je dekat resort tu, punya lah banyak kereta sampai parking pun hampir penuh. Serius tak tipu. Mungkin sebab hujung minggu kot. Memang ramailah family datang kan. Gembira kemain.


Dekat sini budak-budak kecik je boleh main. For kids only. Awak yang besar bapak tak payah masuk.


Dekat sini pun jadi tumpuan ramai jugak. Best !


View dari atas


Welcome to da Beach ! Dekat sini best. Sekali datang ombak,melambung korang. Make sure pelampung korang naik tu balance. Hahaha. Air agak dalam jugak ah. Kalau dengan saya maybe paras mata kot. Ainyonyo


Kalau main slide tak jerit memang tak sah -____-" dah la tinggi laju lak tu. Bagi penghidap sakit jantung tolonglaah jangan beranikan diri nak main. Hahaha

Masuk pukul 1 keluar pukul 5 lebih kot. Syok sangat main air haa sampai lupa nak balik. Dah petang pun masih ramai lagi yang tak puas mandi tau. Dan...ini kami :)


Teka lah mana satu saya.. Hahaha.. Tak kenal tak tahu ah :p


Haruslah interprem dalam setiap gambar


Nak buat pose lain tapi lain lak jadinya. LOL


Cantik lak gambar ni. Puji gambar sendiri. Eh haruslah ! :p


Disebabkan saya nampak dinding ni cantik maka wajib lah ke atas saya ambil gambar sekeping di sini.

Gambar-gambar dekat atas ni semua bila nak siap mandi. Dah nak balik pun. Gambar masa mandi tak ada oke. Tak kuasa gua nak letak. Hahaha. So lepas ni siapa nak pergi Gambang Waterpark bolehlah calling yaa. Sila lah belanja diri ini. Ehemm. Nak pergi lagi. Tak puas..... Tentang tiket masuk,kalao awak bawak student card (kad matrik), then you get discount laa. Tiket saya harga RM18 sahaja. Harga sebenar dalam RM22++++++ lah kot. Hehehe. Lupaaa. Then see you again. Tata x!





Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

9 comments:

miss kinah said...

bestnye...tak sampai lagi ni..

shafiqabdshukor said...

best2.. nak g tapi jauh~~ huhuhu

Shazwani Ramly said...

blm sampai lg. insyaAllah akan dtg. :D

FiQa said...

yana...

cam murah je RM18 tu...

eh jap, aritu masa SUKMA, saya ade pegi UMP! tgk taekwando!

waa, yana ade masa tu??

kalau tak, boleh jumpa! ;D

kaizen said...

ok nnt sy nk g sy ajak awk tok tnjuk jln jer...

Globe-Rider said...

Wohooo..

best!

Hanif Idrus said...

Lawa tempat ini..blum pernah jejak

ieqa said...

Masa Waterpark ni baru buka lagi dah pergi, masa tu promotion price rm20 je. Syiokkk! :D

khadijah said...

bestnye.. lame dah tak gi waterpark :)

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)