Apr 9, 2013

Cameron Highland (Part II)



Assalamualaikum <3.

Dah baca trip dahku ke Cameron Highland Part I?? Di entry kali ni nak sambung trip ke Cameron Highland untuk Part II. Aiceh banyak part pulak kan (:


Sampai je disana, destinasi pertama yang dituju adalah Mardi Cameron Highland ni haa yang mana dekat sana banyak pokok-pokok bunga yang cantik ditanam, ada strawberi, ada sayur-sayuran yang segar. Pendek kata kalau masuk kawasan sini memang sawan lah kejap. Eheh. Tapi.... nak masuk dalam ni kena beli tiket dulu tau, haa tak boleh main redah aje (: Untuk student ada pakej yang disediakan. Tak mahal pun (:


Cak aaa. Pantang ada kamera depan biji mata terus posing.



7 anak rusa yang comel dijumpai di Cameron Highland. Eh comel ke. Hahaha. Species terbaru ni. Terbaik dari ladang. Lol -.-" Cuba teka tempat yang comel ni dekat mana. A) Rumah orang B) Tandas C) Surau


Hello captain Hairul ! Eh tetiba -.-




Yeay! Ni lah ladang teh kalau nak tahu. Cantik sangat tau. Hijau je sepanjang jalan. Memang elok sangat untuk mata kita lihat warna hijau ni (: Cuaca agak panas tapi suhu dekat sana sejuk aje.


Panjat gunung everest pon sempat lagi bergambar tahu. Oke joke. Ini bukan gunung everest pon. Ini gunung Cameron je :p


Kilang proses teh. Tea Boh. Yang kita biasa minum tu haa




Sedapnya makan strawberi cokelat ni. Nyum nyum. Kemain kau Yah jadi model strawberi pulaa -.-


Yang ni bergambar dekat kawasan pokok-pokok yang ditanam dalam pasu. Ada pokok bunga warna-warni. Kaktus pun ada. Macam-macam jenis.


Home suwit home -.-


Penat berjalan. Rehat kejap sambil cuci mata tengok orang. Eh cuci mata tengok bunga laa :p








3 gambar candid dari kami. Tak sempat nak posing dah tangkap gambar. Gggrr


Hiks. Atas jalan pon masih bergambar. Kau hado? Sementara tunggu kawan-kawan lain turun dari kilang atas bukit tinggi tu. Hehehhe


Bergambar dengan Sir Natanam. Lecturer yang ajar subjek Plant & Mamalian kami. From India. Ada yang nak berkenalan? Boleh balik Indian jumpa Shah Rukh Khan


Ai la biu


Baru lepas makan. Terus senyum keriangan. Hihihi



Tengok sana tu ! Pemandangan dari atas bukit ni comei angat~~~ 


Bertapa atas jalan raya (Y) Pon boleh....

Kalau diikutkan, banyak lagi gambar sebenarnya ni. Macam-macam gaya gabung 3 kamera. Mahu beratus gambar kami. Hehehehe. Maaf sebab tak ikut susunan pon gambar ni semua. Random aje. So ape tunggu lagi, jom ke Cameron Highland! :)


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

9 comments:

HaFizaH aYu said...

bab2 bercuti ni mmg haven kan..

Ibnuismaini Ismail said...

Strawberi cecah coklat? Huu~ Lom pernah makan.

Shazwani Ramly said...

eee seronoknya kak yana. jealouss T-T nak jugak pergi jalan. haihh

yqnq ellyana said...

@HaFizaH aYu haah sangat best ! (:

yqnq ellyana said...

@Ibnuismaini Ismaildekat cameron banyak (:

yqnq ellyana said...

@Shazwani Ramlyjom laaa.. pergi dgn akak. haha

twinscraftlife said...

HI~안녕하세요~ pls visit TWINSCRAFTLIFE~ we sell handmade stuffs like bags, pouches, name tags etc~
http://twinscraftlife.blogspot.com/
we have unique items on our Etsy shop~
https://www.etsy.com/shop/SoapliciousSoap

twinscraftlife said...

HI~안녕하세요~ pls visit TWINSCRAFTLIFE~ we sell handmade stuffs like bags, pouches, name tags etc~
http://twinscraftlife.blogspot.com/
we have unique items on our Etsy shop~
https://www.etsy.com/shop/SoapliciousSoap

Muhammad Hanis Ket said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)