Nov 12, 2013

Siri Pembersih Mekap PIXY



Assalamualaikum

Pernah tak rasa lepas cuci muka tapi muka masih rasa tak bersih sangat? Kadang-kadang ada lagi sisa bedak atau foundation dekat liang pori muka kan. Thats why pembersih mekap sangat penting dalam kehidupan seharian kita untuk buang segala sisa kekotoran dimuka selepas seharian ke sana sini bawah matahari. Tambah lagi dengan debu debu sekeliling kita ni kan.

Memperkenalkan produk terbaru dari Pixy yang mengeluarkan pembersih mekap yang terbaik abad kini. Bukan sahaja tak melekit malah juga tak berminyak bila apply dekat muka. Kalau dulu kita selalu dengar Pixy hanya mengeluarkan produk seperti bedak muka (Pixy Ultimate Makeup Cake) ataupun foundation sahaja kan, tetapi sekarang para pencinta Pixy juga mampu mendapatkan pembersih mekap dari Pixy tau.

     barang baru terima semalam dari Pixy Malaysia, teruja sangat tau :")


Pixy juga mengeluarkan 2 jenis pembersih mekap:

1) Pixy gentle & Moist Cleansing Lotion (botol putih)
-formulasi terbaru berasaskan air 100% yang menggabungkan keberkesanan pembersih mekap dan penyegar dalam satu langkah tanpa bilasan.

2) Pixy Single Step Liquid Foam for Makeup (botol pink)
-menggabungkan keberkesanan pembersih mekap dengan pembersih muka dalam satu langkah dengan formulasi berbuih yang mudah dibilas.

Dengan penggunaan kosmetik terkini yang lebih tahan lama dan kalis air, semestinya pembersih muka biasa tak mencukupi kan? Kebiasaanya penggunaan pembersih muka biasa atau produk-produk yang tidak sesuai seperti tisu lembap bayi atau minyak bayi mungkin seringkali meninggalkan sisa kosmetik dimuka lalu mengakibatkan pori-pori tersumbat. Dan seterusnya, mula timbul jerawat, bintik hitam, muka kemerah-merahan atau noda-noda lain juga.


Lepas balik kelas terus guna Makeup remover Pixy kekonon nak test. And the result is....... sangat best! Tak melekit langsung. Sekali sapuan je terus bersih segala kekotoran dekat muka. Rugi sangat tak cuba tau.

Selain itu, para pengguna boleh memilih untuk menggunakan botol besar atau botol kecil. Hebat bukan? botol besar kita boleh guna dirumah dan botol kecil tu kita boleh bawa ketika keluar rumah, letak dalam handbag. Best sangat kan.  

Boleh gunakan siri pembersih mekap Pixy dimana sahaja, pada bila-bila masa contohnya selepas bekerja atau kelasm sebelum solat, ketika berada di gym, sebelum tidur dan lain-lain.
 


Kelebihan penjagaan kulit daripada siri pembersih mekap Pixy:
  • madu asli- untuk mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lembut
  • formula bebas alkohol- membersihkan kulit daripada mekap tanpa meninggalkan kesan kering daripada alkohol kosmetik
  • formula bebas minyak- menyegarkan kulit tanpa rasa berminyak selepas membersih muka
  • diuji secara klinikal- selamat dan lembut untuk semua jenis kulit
  • terbukti secara klinikal- tidak mengeringkan kulit selepas pembersihan berulang kali
Dekat mana nak dapatkan siri pembersih mekap Pixy? Korang boleh dapatkan di

p/s: thank you Pixy Malaysia yg memberi kepercayaan untuk saya review produk terbaru kali ni, yeay :')








Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

8 comments:

Busyra Bt Takiyudin said...

ramai yg buat review pasal pixy ni. smuanya komen positif. (:

J.Syazwana said...

fuyohhhh duta pixy. kekeke

setakat ni pakai bedak pixy je. hmmm boleh try ni. macam best je macam best je :P

Shazwani Ramly said...

wahhhh cam best je sbb ramai dah ckp pasal ni.

yqnq ellyana said...

@Busyra Bt Takiyudin haah dear sbb pixy nak memperkenalkan produk terbaru dia :') and memang awesome. get yours now

yqnq ellyana said...

@J.Syazwanahahaa tak layak lagi jd duta dear. memang best pon :D

yqnq ellyana said...

@Shazwani Ramly yup yup jom cuba dear :')

husna zahidi said...

ramai yang dah review nih.. rugi sgt kalau tak guna..

btw lama yana tak update blog..=)

yqnq ellyana said...

@husna zahidihehe yana busy yunk, dah final year byk kerja nak kena buat :( dpt update sekali pun dh rasa lepas rindu sangat ni hehe

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)