Dec 25, 2013

Life Update



Assalamualaikum

So basically, few people have been asking me kenapa dah tak update blog? How my study?. Sejujurnya I never discuss anything like this before especially bab-bab study. But since aku free sedikit sekarang, so I guess maybe I can share a little bit of my activities dekat universiti ni memandangkan sebulan sahaja lagi dah boleh melangkah keluar dari sini. Motif sangat haha T.T

Sebenarnya aku tak sibuk dengan jadual kelas pun semester ni tapi sibuk dengan Final Year Project je. Bukan apa, bulan Februari nanti aku dah mula praktikal selama 6 bulan ok. Korang boleh bilang dengan jari lah sisa hari aku dekat sini. Sekarang dah mula study week. Nak akhir semester dah, memang sekejap sangat rasa masa berlalu.


Jadual kelas. (Isnin dua jam, Selasa sejam, Rabu pat jam) Sekian.

Kalau nak ikutkan heaven dia, aku duduk ternak cendawan je atas katil sepanjang hari. Tapi tak boleh, kena gagahkan diri yang tak berapa perkasa ni ke lab untuk buat experiment. Tapi seronok jugak lepak dekat lab. Ada aircond, internet laju. kalau ada katil dekat lab mesti lagi best. Haha. Ni la punca experiment lambat siap, buat benda lain dekat lab. Kantoi. Mohon supervisor aku tak bace blog aku ni T.T


Ni lah project aku. Plant & Tissue culture. Mampu? Tsk

Sekarang pening nak cari tempat untuk intern. Dapat banyak offer pun pening nak pilih. Tak dapat lagi lah susah. Istikharah jelah tiap tiap malam. Uhm. Rasakan tekanan perasaan jiwa raga dia macamane. Mana-mana yang ada company Biotech bolehlah pm aku untuk intern. Haha. Macam lah ada orang sudi T_T Lepastu kan, aku kena hadap thesis, yang ni normal lah sebagai final year student. Semua orang akan hadapi. Oke.

Masa yang ada, contohnya hujung minggu, aku selalu jugak hang out dengan kawan-kawan, roomates, classmates, boyfriend. Eh eh teetttt. hehe. Alaa, macam lah hujung minggu je aku lepak. Padahal boleh dikatakan setiap hari/selang sehari. Nanti bila keluar UMP, mesti masing-masing dah busy dengan kerjaya masing-masing. Busy dengan family kalau yang dah kahwin. Amboi kemain fikir bab kahwin laju je u_____u


Yang ni, aku & da geng pergi makan steamboat dekat Beserah, Kuantan. Urm not bad sebab semua memang tengah lapar. Bukan senang tahu nak habiskan masa sama-sama sekarang ni. Semua busy -.-" jauh berbeza dgn zaman muda mudi Tahun 1/2 dulu. Selalu keluar lepastu gila kamera, semua gambar nak upload dekat facebook. Kahkah. Budak-budak sungguh. Sekarang dh matang. Ey ceyt ceyt :p


Keluarga besar berjayett. Ada mak, ada ayah, ada anak 1 anak 2 anak 3 & seterusnya. Penat nak taip panjang panjang :p




Ni roomates aku. Akhir sem baru nak perkenalkan, kahkah, kesian korang. Roomates aku ada 6 orang sebenarnya, 2 orang je ada dlm gambar ni, sorang lagi yang tengah ambil gambar ni haa. First time keluar dgn roomates, kesian. Takde masa nak lepak sama-sama. Nanti kita keluar untuk last eh eh, kena sediakan tisu sikit bimbang banjir dgn airmata. Lokasi : Pantai teluk cempedak.



Ai ai chip! Yang ni pukul 6 pagi masa nak pergi program kelas dekat terengganu. Mata sepet lagi sebab mengantuk. Haish. 





Baju ni warna merah sebenarnya, nampak warna pink pulak. Kalau warna pink, mana ada budak laki nak pakai kan, amboi lembut sangat u___u program ni berjalan selama 1 hari dari pukul 6, sampai pukul 7 malam. Lama gilaaa kan? Program dengan orang kampung, penat tapi best. Balik bilik terus tido tak sedarkan siri.

Sebenarnya banyak sangat aku nak kongsi dekat sini. Semua aktiviti dari awal semester sampai akhir aku nak masukkan, tapi apekan daya. Ni je mampu. Ni je yang rajin nak cerita, yang lain malas :p oke actually last kelas aku untuk semester ni berakhir Khamis lepas. Baru je lagi. Tapi sedih jugak sebenarnya sebab lepasni dah takde kelas dah. Dah takboleh galas beg dgn mata bengkak pergi kelas, dah takde gelak sampai keluar anak tekak dgn kawan-kawan dah, dah takde nak stress dengan assignments semua dah. Hmm rindu.

Hari last kelas aku ada presentation projek Biosensor. Pulun gila gila buat projek, meeting hari hari. Memang berbaloi projek last minit ni. Haha. Alah macam tak pernah buat kan? :p Group aku ada 5 orang, 3 bunga comel & 2 kumbang. Ekekek.


Dalam kelas duduk paling belakang. Orang present bukan dengar pun. Siap ada yang tido lagi. Lol. Oh masa ni aku jadi merah makngah jap u_____u


Gambar kredit to Cik Nabilah (yg tengah tu). 


Buat ketupat dekat belakang :p


Ahli group aku. Kahkah. Sebenarnya sepot ni (baju hitam) dah lama suruh aku update blog masukkan gambar dia dalam blog, dari meeting psl projek lg -.-" nah. Aku dah masukkan. Kau suka tak pot?



Posing maut Sam ni. Bahaha. Tergoda orang tengok aku tak tanggungjawab


Yeay, habis semua present maka habislah kelas aku untuk semester ni. NO MORE CLASS after this. Cuma praktikal sahaje 6 bulan lepas ni. Yeayyy.

Last. Oke janji Last ni. Hehehe

 
 


 Babai.















Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

2 comments:

Syamimi Hazirah said...

Happy internship for us! >.<

yqnq ellyana said...

@Syamimi Hazirahwah awak intern dekat mana dear?

Post a Comment

Terima kaseh drops komen
Esok-esok drops komen lagi oke ! :)