Mar 31, 2011

Pengumuman cinta dari Yana !!

WWUAHH, bestnya rase bila dapat santai kejap hari nie,kelas 2 jam je hari nie..ahaks ! jangan jelesh ye, Yayaya ! hello bloggers..tunggu Yana menghupdate kah? wuwuwuu T____T tersangat-sangat perasan., dah seminggu tak buka blog sehinggakan peminat setia lari mencari awek baru..haishh..nampaknya sudah berpaling tadah nie..HEHE..hari nie ade pengumuman penting dari Yana! bila baca title entry,,

thats mean i'm in love now? BERCINTA ?


100 % tepat sangkaan anda ! HAHA
yelah, Yana memang sedang dilamun cintan-cintun pun sekarang,bercinta dengan buku sahaje..HEHE..bila dah nak Final nieh, biase laa..test dan kuiz everyday,ditambah lagi dengan asemen dan presentation yang menggunung banyaknye..PHEWW..memang besh ! alhamdulillah,semalam last test..YIPPY lompat-lompat kehappyan sehingga mereng otak dibuatnya..hakhakhak

USAHA TANGGAKU PATAH JUA :'(


tapi,ape kan daya..Yana tak boleh jawab test dan kuiz dengan baik..GGRR..sedeyh yang teramat..berhempas pulas study stay up malam-malam {stay up lah sangat..HAHA},tapi K.O lah jawapannya..otak terlampau sarat nak kejar study semua benda..baru test,soalan mudah pun boleh buang markah sesenang hati..careless tetap ade ! tak suke ! :'( camne nak final 25 April nieh =___=  sempat lagi ke nak study dan hafal segala mak nenek dalam buku tue,my God ! takmao pointer rendah lagi like last sem -.-"


bila tiap-tiap hari tido lewat,nie lah akibatnya..badan lemah teramat, selsema juga ! mata pun dah cantik sekarang gara-gara terikut style panda yang bermata hitam..HAHA..mata kuyu ala-ala Garfield pun comel jugak..HEHE..I need Vitamin C ! ade sape-sape nak sponsor? {kalao ade laa kan..wuwuu}


ISU COPYCAT DOODLES KIAN TERSEBAR

doodles memang cantik kan? lebih-lebih lagi bila tengok kartun gurl yang comel-comel gitu...nak buat jugak ? tak reti..last-last copy dalam tumblr atau blog orang jep..haishh..bahaye naa..tapi sepatutnya kita respect lah sikit usaha mereka yang bersusah payah buat doodles tu,kalao nak amik doodles pun,at least minta permission dari tuan empunya dulu ye..kalao sesiape yang ade rase diri dye COPY DOODLES from any TUMBLR or BLOG, baik check cepat-cepat before blog korang kena sembur habis-habisan nanti..tak pasal-pasal follower cop muka korang MUKA COPYCAT ! nak check? click SINI oke..

BERTINDAK SEBELUM TERLAMBAT ! YANA DAH KENAL MUKA-MUKA PENGCOPYCAT DOODLES NIEH..DULU BUKAN MAIN MARAH ORANG COPY BLOG LAH KONONNYA,LAST-LAST DYE YANG JADI COPY DOODLES..PERGHH,TAKLEH BLAH  =_______=


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Mar 26, 2011

ITS VERY PAINFUL AND RAINING JUST LIKE MY TEARS



Its raining just like my tears,ouhh just sit silently inside my cold room and  reading the Microbiology notes..but sometimes I play with my photoshope  like a lonely girl that already break up with her boyfriend..LONELY..I dont like to be like this..huh ? Theres a lot of thing thats make my mind lost in searching..Theres something is missing lately..and I think my blog will die starting tomorrow..do you believe it ? Well yeah since you all know about it theres nothing much that I can write at here, but this is just a simple question and maybe some of you might think that is a stupid question..haishh..





 at this time, I think I should call my mummy and tell her about my heart broken..ErrGGhhh! =___= I cant stand with all of these rubbish anymore.

Starting tomorrow,this blog will be closed (not update) for a week due to some works and tests that I must submit..re-opened? after everything is finished..BUT Im still trying to blogwalking to others blogs,dont worry okey..HEHE ^____^

CHANGE MY LANGUAGE 

penat sudah berspeaking,mesti grammar tunggang langgang kan? lantak laa..HAHA..tensyen nye bila pelbagai masalah melanda diri kan..tertekan ! nak nanges je rase..haiyakk.! next week ade test,ouh gembira >,< plus minus dengan personal problem,hmm memang saked di lubuk hati nie,Tuhan je tahu..about what? biarlah rahsia :') takde kaetan dengan korang pun, dont worry..and I think I mish this !


Shopping Time ?
woahh..dah lame tak keluar beli barang..Errr..duet dah takde,harus berjimat cermat sekarang ! perempuan..bila duet banyak di tangan,mall lah tempat utama yang dituju, bila dah sengket,mau meraung nak makan pun susah..hikhikhik..I mish my mummy ! wanna back home now ! GGRR >,<  maybe next week balik lah kot..nak lepas rindu..not boyfie ! BUT my family.. :*

PRAY FOR HER

sunyi jugak rase bila romate takde..hurm,actually she got an apendic last Wednesday..teruk sangat dah,tapi geram dengan sikap doktor yang tak amik cakna! GGRR ,kawan Yana saked boleh pulak dye maen-maen ,camni ke doktor di Malaysia? semalam makin menjadi-jadi saked dye,rushing again and again pergi hospital..pale sangat-sangat muke dye,kesian :'(
lastly,family dye datang dari Johor subuh tadi,alhamdulillah kini dye dirawat di Hospital dekat Johor..hopefully Shida cepat sembuh =___=


Hopefully geng Yana sehad-sehad semua !
No war ! No tears anymore ! peace always
I mish it damn much




Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Mar 25, 2011

Yana dapat Tag !




olla peeps,sehad tak semua? dah lame Yana tak proceed tag and award, sori tak sempat nak proceed..busy ! busy ! HEHE..by da way, hari nie tetibe datang mood rajin nak proceed tag dari cik Lyssa..jom tengok budak comot membebel !



1. Apa benda yang paling penting dalam hidup anda?
**Wah ! of coz lah , my family, my friends and him..him? siapekah? HAHA

tak lupe jugak my fone, lappy,..mati kalao takde semua nieh..hikhikhik

2. Benda terakhir anda beli guna duit anda sendiri?
**Benda terakhir ye?
I think my shoes..whoahh..mahal uhh, terpaksa beli untuk pakai pergi lab walaopun mahal
but..my shoes hilang tadi..sedeyh sangat-sangat nieh
 :'(

3. Dimana tempat perkahwinan anda, dan apa tema perkahwinan anda?

kahwin? WOW ! umor dah 20 tahun nie
agak-agak tak lame dah nak naik pelamin..HAHA..sumpah gatal!
tempat kahwin dekat Malaysia sudeyh, kat hotel ke..in the garden ke..{berangan dahhh}
tema : ntah ler,tak pikir pon lagi..haishh..belajar dulu !

4. Adakah anda sedang bercinta?
**Ngee~ rasa-rasa korang ??
cinta tu ape? errr..

5. Berapa lama anda akan mencintai pasangn anda?
InsyaAllah .. Seumur Hidup Yana laa! :) hehe ^_^

6. Novel/buku/majalah yang anda beli?
**Novel : tersangat-sangat banyak, simpan dekat rumah je
**Buku : Buku Rujukan ! HAHA..tebal-tebal gituh ala-ala profesor guna ZzZ
**Majalah : Remaja dan Yezz ! fanatic with these two magazines :D

7. Antara mak dan ayah, mana anda lebih mesra?
**Sudah semestinye dengan mama Yana

dye lah ibu, dye lah teman terbaik Yana, dye lah pendengar setia problem Yana
"My Mum is my BestFriend!"
sayang mama ketat2 ! :*

8. Namakan orang yang betul betul anda nak jumpa dalam hidup?
nak jumpe Irine Nadia Marcello and her bro, Aizul Marcello

hehe..agak-agak tercapai tak?

9. Adakah anda membasuh baju anda sendri?
eh eh mestilah ! HAHA

sepanjang berada di universiti nieh, baru 1 kali Yana basuh baju guna machine
selame ni berus baju guna tangan je tau..sebab lambat tunggu turn guna machine..TAK SUKE !
manual ! takde auto..kekeekee
kalao balik rumah, errr...adelahh.. HAHA

10. Dimanakah tempat yang anda betul betul nak pergi?
nak sangat-sangat pergi Korea dan Paris

11. Pilih satu, peluk atau cium?
**Tak nak pilih SATU ! 
Nak pilih kedua-duanya! hehe.. bole tak?
Hug You ! Muahh.. Muahh ! 

12. Beritahu 3 bende orang yang tag anda:

tanx Lyssa sebab tag Yana
syukran Lyssa sebab tag Yana
grasias Lyssa sebab tag Yana
HAHA..cukup tak?

13. Lapan lagu yang selalu anda dengar?
**Wahh ! Kenapa mesti kena 8 ? Banyak nyer! :)
nie bukan selalu tapi tiap-tiap hari..HAHA! :)
Aishiteru
Pelengkap Hidupku
All about him
Just The Way You Are
Nothing On You
Hari Bersamanya
Speak Now
Because Of You




DONE !


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Mar 23, 2011

Lintah untuk Cantik?

# hello bloggers :')

Yayaya you are still waiting for something new here? mish me mehh..mish you olls,mish my bushuk-bushuk belog too..yeah this is my new blog design..fanatic with that? HOHO..just a little bit changes laa..tak boleh renovate banyak-banyak nanti laen pulak jadinya blog nieh..makin cantik takpe jugak,takot-takot silap hari bulan makin rosak teruk..TRAUMA with THAT..EEUUWW >____<

sorry for the late update, -.-" its too late ? HUU..nevermind..I dont think so..yes ! actually Yana sangat busy dengan kuiz test assignments yang pelbagai..otak makin lame makin tepu..next week hidup makin PARAH dengan TEST..ERRKK..im not ready yet,seriously ! Final exam? oke,got the schedule already..this 25 April 2011..doakan kejayaan Yana ye ! Makin banyak belajar makin lapar lak dibuat perut nie..WUWUWU..fakta? yes,sure about this..and I hope dapat makan banyak-banyak pelbagai makanan macam dekat gambar kat atas tu..FUHH..{kenyang jadi ular sawa..EEUWW} -sedang mengidam JUS TEMBIKAI-


KALAO NAK CANTIK,BERKORBAN SAJE

Cantik ? comel lote ? menawan dan rupawan ? itu semua idaman setiap perempuan kan..nak muke cantik bersih licin..WUUU..sedap mata memandang..sampai ade yang sanggup habiskan duet beribu-ribu semata-mata untuk kelihatan cantik..BOTOX? tak maen lahh..kulit saye dah sediakala tegang! HAHA..last-last tua nanti, berkedut sana sini jugak =__="   =__="   =__="

kalao tak cantik,mulalah rase rendah diri..malu nak berhadapan khalayak ramai..hadoihh..macam-macam kan..lebih-lebih lagi si perempuan,pantang tumbuh satu jerawat,mahu satu blok bergegar sebab teriak bagai..takpon berat badan naik 1 KG,ERRKK..tak perlu lah nak memekak,bising tawu ! redha je..HAHA..

Entry sebelom nieh Yana ade kasi tips nak muka cantik dengan menggunakan Yogurt kan..still engat? kalao belom bace lagi,korang boleh scroll bawah tawu..HEE >__< tapi kali nieh berbeza sedikit..kite guna tips terbaru dari Yana..tue pon kalao sudi dan berani..HAHA..nak cantik tak? nak tak? nak tak?kalao nak..jom guna benda alah nie
|
V
|
V
|
V


EEUUWWWWW!!!!
giler geli tengok binatang nieh,naik bulu roma Yana..ERKK..cube teka binatang nie name ape..HAHA..yes yes its correct!..cik LINTAH lah kak oii..amacam? geli tak tengok ? HAHAHA

Mungkin ramai yang tak sanggup nak tempek lintah dekat muka korang kan..siape berani buat tu memang Yana tabik laa!! HUHU..dah la melekit,liat pulak tue..EEIII GELIIIII.. >___< tapi kalao dah memang muke masuk level darurat tu,memang takde dah laa geli-geleman tu semua..janji muka lawa sudahh..yang main peranan si lintah,korang goyang kaki je..HAHA..

Biasenye seseorang yang bakal menjadi raja sehari lakukan rawatan lintah nie,yelahh..mestila nak muka lawa-lawa time nikah nanti kan..so tanpa rase ragu sangsi pergilah mintak bantuan cik lintah..selain rawat muka,{resdung dan jerawat},,lintah jugak digunakan untuk mengubati penyakit kencing manis yang telah bernanah,darah tinggi,kanser,darah beku yang tidak keluar,dan sebagainya..setiap ciptaan Allah itu ade gunanya kan..mesti lintah tu hisap kotoran ala-ala vakum kan? ADUII..makin naik bulu roma Yana dibuatnyer..HAHA..alergic ! alergic !

SO,NAK GUNA LINTAH TAK?



SANGGUP?

Actually gambar kat atas tu kazen Yana,next month dye nak bertunang dah..so she decided nak buat rawatan lintah nieh,tetibe muka naik jerawat..haiyakk..lintah tolong kasi cantik balik..HAHA..

My problem is, mata Yana dengan mudah jadi seperti kungfu panda yang black and white tu. grrrr looks like a monster at the morning and make all the people feel scare to wake me up. so ugly you know? but to my FH (not boy friend but future husband) please dont mind this thing it will be recover back when my project is done see you later dear FULLSTOP

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Mar 21, 2011

Blogger Kapoww : Pieqa | Anyss


Wuuahhh..penatnye Yana hari nie..kelas habis pukol 6 petang,damn ! penat betol kalao hari Isnin nieh >___< dari pagi tadi hati teringat belog kesayangan,tak boleh nak fokus dalam lecture dibuatnye..gara-gara ? tak sabar nak review 2 lagi blog terakhir..fuuhh..lega jugak akhirnye bile dah mengadap lappy nieh..HAHA..buang tabiat ke ape Yana nieh kan..haishh..orait ! secara rasminya Yana nak bagitau bahawa malam nie adelah tarikh last untuk direview blog comel korang..wuwuwu T____T kalao lepas nieh ade sesiape yang hantar link untuk direview blog,sorry to say..Yana taknak layan..HEHE..jom kenal 2 gadis comel untuk segment kali nieh


Blogger Kapoww 9 :# Pieqa Diaries | Pieqa

Teruja nak kenal cik adik comel bername Pieqa? HUHU..okeh,jom review cepat !

ABOUT HER
Name : Nurul Shafiqah Bt Aizan
Nick Name : Iqah | Pieqa | Bulat
Age : 15 Y.old
Born On : 7/9/1996
Blog Title : Pieqa Diaries

mesti korang hairan kan kenape nick name Pieqa nieh Bulat..haa,kalao nak tahu,Bulat nieh hanya nama panggilan yang digunakan bebudak batch Pieqa je sebab mata Pieqa nieh bulat..HAHA..lawak jelah adik nieh >____< mesti comel mate Pieqa ni kan.ala-ala mate Heliza Helmi ade tak? takpon ala-ala mate Yana? {perah santan sudeyhhhh}..lagipun Pieqa nieh suke dan giler fanatik dengan warna hijau..amboii..patotlaa Yana masuk blog dye tenang je rase..hijau sekeliling gitu..takde la saked mata memandang kan..WUWUWU T_____T

tentang blog Pieqa,Yana rase ianya simple and nice one..lagu pun besh..takde ROCK hingga buat Yana pening kepale..HEHE..peace alwayss..template yang digunakan pun lawa,not too crowded..gud job dear,keep it up !

So,sesiape yang nak kenal bakal PMR candidate for this year
click SINI oke

************************************************************


Blogger Kapoww 10 :# Imperfect Without You | Anyss

Hooreyy,akhirnye perempuan melayu terakhir muncul jua..HEHE..and she is the last person who join my segment..siapekah si comel tue?

ABOUT HER
Name : Anys Nadhilah
Nick Name : Anyss
Age : 17 y.old
Born On : 19/9/1994
Blog Title : Imperfect Without You

Imperfect without me? wahh,terharu Yana..eheh..actually Yana dah lame kenal blogger bername Anyss nieh,kalao tak silap di awal-awal buat blog dulu..eceh..lame dah tu walao tak sampai setengah tahun lagi..hik3..actually I love her blog,sebab dye pandai decorate her blog from zero till now..perghh..meletup..kalah blog Yana tau :')  {jelesh niehh..lepas nieh kena belajar tutorial belog banyak-banyak lagi..HEHE}

About her blog,I think its soooo nice,kiut miut gitu dengan cartoon doodles..not too crowded..and she used a polkadott background..I like it..keep it up dear !

nak kenal Anyss? click SINI ye



Finally siap review 10 blog yang join..10 blog je?sikit sangat..HUHU..actually Yana kasi tempoh 2 hari saje untuk direview..actually nak buat selama seminggu tetapi Yana busy this week so Yana buat 2 hari sahaje..yelahh,Yana kan student lagi..hopefully faham tawu..HEHE..bagi sesiape yang tak sempat nak join,jangan sedeyh-sedeyh ye,laen kali Yana buat another project for you olls..just nak bantu kawan-kawan blogger je nieh..smile and cheer +______+

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Mar 20, 2011

Blogger Kapoww : Eyda | Shalin


Olla peeps,bertemu lagi..dah kenal-kenal dan ushar-ushar dah ke blog comel milik 6 Blogger Kapoww semalam? kalao belom lagi,korang boleh tengok entry-entry sebelum nie tawu..jangan lepaskan peluang kenal ramai blogger ye ! okeh,entry kali nie Yana nak review 2 lagi blog blogger kapoww yang join segment di blog Yana nieh..suke tak? jom review ! >_____<

Blogger Kapoww 7 :# Candy And Chocolate | Eyda

Ouh Yeahh..eksaited nak promote nieh ! HEHE,oke blogger kapoww seterusnyer adelah Eyda si comel kiut miut gituu..hurmm..taleyh nak ambik header adik nie lahh..sedeyh nyer Kak Yana..wuwuwu T___T takpelah,takde rezeki laa tu kan..jom kenal pemilik blog Candy and Chocolate nie !

ABOUT HER
Name : Nur Shuhaida Bt Mohd Soleh
Nick Name : Shu | Eyda
Age : 14 y.old
Born On : 21/3/1997
Blog Title : Candy and Chocolate

Title blog pun dah sweet kan,owner belog nieh lagi lah sweet orangnyer..baru form 2,dah pandai berblogging ye dik..kalah Kak Yana tau..haishh..dunia makin maju ! Kak Yana je yang tak maju-maju lagi nieh..hehe..{merendah diri gituu}

Tentang blog adik Eyda,Kak Yana suke laa,sweet macam bebudak gituu..sesuai laa dengan usia you yang still younger tuh..banyak doodles comel,ouh geram ! geram ! sebab Kak Yana memang suke doodles yang kiut miut tuuu..buadkan untuk akak satu boleh? HAHA..blog pon tak crowded,sedap mate memandang..keep it up oke dear ! ^____^

Kalao nak kenal siape adik Eyda nieh
boleh click SINI tau !

*****************************************************************

Blogger Kapoww 8 :# Shalin Faizda | Shalin

Blogger seterusnyer adelah akak Shalin..wuwuwu T___T engatkan Shalin Zulkifli si pemain bowling terkenal join segment Yana tadi,rupe-rupenye akak Shalin si peminat coklet..HEHE..eh yeke minat coklet?pandai-pandai jek aku nieh..haiippp!! akak Shalin sangat comel biler pakai shawl..fuhh! tergamam jugak sebab Yana memang giler shawls dan jelesh sangat-sangat tengok orang lain pakai comel-comel..tapi biler Yana pakai comot sangat-sangat..wuwuwu >____< terharu nieh sebab ade jugak blogger yang lebih tua dari Yana join segment di blog Yana..terharuuuuu lah saye akak !!! {jerit tak tentu pasal}.. jom kenal akak Shalin dengan lebih mendalam !

ABOUT HER
Name : Nurul Bazlinda
Nick Name : Linda | Coklet
Age : 23 y.old
Born on : 1/11/1989
Blog Title : Shalin Faizda

Nampaknyer betol tekaan Yana yang akak Shalin nieh suke makan coklet..yeayy yippy yippy sebab betol {claps your hand cepatttt!!!} sebab tue kawan-kawan akak Shalin panggil dye coklet tawu..blog title pon agak unik sebab hasil gabungan nama akak Shalin dan BOYFIEE dye lah kowt..WOW! ROMANTIK gituu..HEHE..Shalin? (Sharril+Linda) and Faizda?  (Faizie+Linda) so plus minus darab bahagi semua equation nyer tercatat result "Shalin Faizda" HUHU..adoihh..Yana nak gabung nama jugak lah lepas nieh..tapi dengan siape ek? siape sudi?siape sudi? HEHE

Tentang Blog akak Shalin,its da simple one..nice laa..tak banyak gadget dekat tepi just simple-simple..template blog pon comel..macam tuan dye..eheh..yang paling Yana suke,,lagu di Blog akak..sayunyer..sedeyh Yana..huhu..silap hari bulan terlampau layan jiwa perasaan boleh menanges sorang-sorang Yana nieh..hikhikhik..giwang sorang-sorang je :P

Nak kenal akak Shalin comel?
click SINI tau


P/S : another 2 blogs,Yana promote besok ye..nak sambung STUDY MICROBIOLOGY nieh..need to concentrate..winkk @__@

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Blogger Kapoww : Eiyja | Marfieyra | Danny

Olla peeps, sehad semua ? okeh,hari nieh nak promote belog kawan-kawan blogger lagi..haiyoo..suke tak? :D

Blogger Kapoww 4 :# Everlasting Life | Eiyja

First of all, wanna say sorry to you olls sebab tak boleh nak letak header comel milik Eiyja nieh..sebab? dye buat disabled-right click lorh..haduss..sangat-sangat sedeyh >___< tapi takpe, jom kenal-kenal dengan si blogger comel nieh dulu tawu

ABOUT HER
Name : Siti Nurfatihah 'Izzati bt Zainudin
Nick Name : Ija
Age : 19 thn 5 bln  (bakal masuk 20 ler tuuu...)
Born on : 30 September 1991
Title Blog : Everlasting Life

Yeah ! Baru Yana tawu yang Ija nieh sebaya dengan Yana rupa-rupanya..engatkan muda setahun sebab dye tulis umur dye 19 tahun 5 bulan..last-last tengok birthday tahun 1991..aiyakkk..tipah tertipu maaa..HAHA..berani dikau mempermainkan perasaan kecilku wahai Ija..wuwuwuwu T____T

First time masuk belog Ija, memang Yana jatuh hati laa gara-gara ade warne PINK gituu..{memang hantu pink betolla Yana nieh kan?} haishh..Ija nieh dah berpunyer tawu, so sesiape yang baru nak pasang plan untok ushar awek comel nieh,lupekan jelahhh..HEHE {memandai jek aku} ,bagi Yana belog Ija dah okeh..so simple one..tak perlu banyak gadget-gadget dekat tepi..so it can be load very fast as my connection not in da bad mood today..gud job !

Nak tawu lebih lanjut pasal Ija, boleh ke belog si dye oke
click SINI and follow-follow :D

****************************************

Blogger Kapoww 5 :# TheBlogIsMine | Marfieyra

Orait,jom ushar another awek cun lak..ouh siapekah? da next cute blogger is Marfieyra..comel kan name dye? so unique one..actually wanna say sorry again and again to you olls sebab Marfieyra punyer header pon tak boleh nak letak..disabled-right click lah pulak..haishh..walao camne pon, Yana tetap akan promote belog dye au.. :D

ABOUT HER
Name : Marfieyra
Nick Name : Mar
Age : 21 y.old
Born On : 11 April 1990
Blog Title : The Blog Is Mine

Mar sangat cantik ! {tetibe jek..HAHA} belog Mar pun cantik, i love that pink flowers at your background..it just look very nice one..actually suke sangat-sangat dengan header Mar,cantik !{thumbs up}nak share dekat another bloggers tapi tak boleh nak ambik lak..aiyoo..Mar is from Sarawak? whoahh..jauhnyer..patot lah cantik,sebab dye orang Sarawak tawu..huhu..{org Trganu pon cantik jugak..HAHA..nak jugak part aku..wekk}..about her blog, just simple and Yana suke..interesting lah tuu ^__^

Nak kenal siape pemilik name Marfieyra nieh
jom terjah belog dye oke,click HERE !

****************************************

Blogger Kapoww 6:# Dan-e | Danny

Akhirnye ade jugak blogger lelaki terakhir yang join..wuwuwu T___T terakhir ke? HAHA..haa nie dye sorang lagi..tak dapat nak amik header dye sebab buat disabled right click..haishh..nak buat macam mane,takdir takdir ! HUHU..jom review Danny punyer belog ^__^

ABOUT HIM
Name : Danial Dhamiri
Nick Name : Danny | Dan
Age : 19 y.old
Born On : 12 July 1992
Blog Title : Dan-e

Actually Yana dah lame kenal blogger bername Danny nieh,selalu sangat contact dekat facebook..yelah, dah anggap macam adik sendiri tawu {Danny,awak bangga tak ade kakak macam Yana? HAHA} ,suke borak-borak and feel like hilang stress biler dah borak-borak dengan dye..pandai lah melawak mamat nieh sorang en..about Danny, i think he loves damn much BIGBANG and also Bruno Mars ! HAHA..yelahh,asal tanyer layan lagu ape..kejap Bruno Mars takpon Bigbang..haishh..tu jelah keje yang dye tawu buat {Danny,sile jangan serang saye oke..wekkk}

About his blog, so simple with red and black colour of background..biase lah boy kan..takde nyer nak letak PINK colour dekat blog..hak3..kalao ade jugak,AAWWW lah nampak nyer ye? gadget pon tak banyak..so it can load very fast laa..nice one ! I loikeee

Nak kenal Danny yang hensem?
click SINI oke



PESANAN PENAJA
 : Hopefully lepas nie jangan buat disabled-right click lagi au,susah Yana nak promote belog korang yang comel tuhh^___^
: Kalao ade yang nak join lagi,last malam esok tau,21/3/2011..sori takleh buat sampai seminggu sebab Yana ade banyak test,quizes and asemen this week..takot tak sempat nak update ^___^



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Mar 19, 2011

Blogger Kapoww : Ayin | Syazwin | Umar

selamat pagi semua ! agak-agak happy tak hari nieh ? mesti lah happy sebab still dalam mood cuti kan even esok luse dah nak bersekolah..hehe,Yana jelesh nieh sebab tak start cuti sem lagi ! ouh,jelesh same adik-adik ! okeh-okeh, back to da title, like before Yana ade buat segment tentang nak review belog gojes korang kan..well,setakat nieh alhamdulillah..ade yang join..actually just suke-suke nak promote belog-belog blogger laen..bak kate orang, buat PAHALA dalam dunia BLOGGING ! {ade ke camtu?? }

Blogger Kapoww 1:# Blog GadisKechil | Ayin


BelogSiGadisKechil

Actually Yana sangat kagum dan terharu sangat-sangat dengan blogger kecil nie,sebab ? first of all, dye adelah orang pertama yang join this segment and da second,tak sampai 15 minit Yana update entry and publish, tengok-tengok dye dah join and kasi link dekat coment box..wuwuwuu T___T so FAST you know ! :D

ABOUT HER
Name : Rabiatul Adawiyah
Blog Title : BelogGadisKechil
Special bout her :
Masih belajar
Banyak cakap
Kelam kabut
Banyak jerawat
Suke gajah
Blogging, Tengok TV

Actually dah tak tawu nak tulis ape pasal cik adik sorang nieh, sebab dye tak tulis biodata dye yang laen laa..haiyoo..yang pastinyer Yana selalu chat with her at KAKIBLOGGER GROUP di Facebook, yeahh ! she used name "KESAH AYIN" maybe  ^___^
{agak-agak ade orang kenal tak?}

Tentang Blog Ayin,its cute..tapi rasenyer widget agak banyak laa,but tersusun..gud job and keep it up oke ! nak follower ramai just this is the key : selalukan lah blogwalking ^___^ Yana suke adik Mia Sara dekat side kiri tuh..HEHE {sempat lagi}

sesiape nak kenal-kenal dengan Ayin yang comel nieh,boleh click SINI oke :D



Blogger Kapoww 2 :# Nur Syazwin | Awin

nur syazwin


Jom review blogger kapoww kedua! seriusly suke bace entry dye tentang nak sangat Yana review and promote her blog..nampak ikhlas setiap bait perkataan dye di situ,tanx ye adik ^__^ i will try my besh just for you. {ayat berbunga-bunga gituh..HAHA}

ABOUT HER
Name : Nur Syazwin Binti Shamsul Bohari
Nick Name : Awin
Age : 17 y.old
Born on : 12/9/1994
Blog Title : Nur Syazwin

Actually lepas bace belog dye,tetibe hidung jadi kembang kempis tak henti-henti..HAHA..hadoihh..bukan ape, dye ade cakap yang dye engatkan Yana baru berumur 17 tahun tapi rupa-rupanye dah 20 tahun..mude lagi tu..awet muda kowt? HAHA..takde maknenyer..by da way,kamu pon cumel lah Awin ^__^

Tentang blog Awin,its simple..not too heavy to load biler masuk Awin punyer belog..gud job okey! and Yana suke lagu dekat Blog Awin >Count On Me by Bruno Mars<
mesti semua orang tawu kan lagu tu?

jom singgah belog Awin !
click SINI oke.



Blogger Kapoww 3 :# Red-Kamikaze | Umar Faruq

!!! erk !!!


Yeah ! akhirnye lelaki Melayu terawal muncul juga..HAHA {jangan nak perasan jadi lelaki Melayu terakhirlahhh} Umar Faruq ? aikk..macam pernah dengar name budak nieh..wuwuwu T___T Actually Umar nie EX-SCHOLLMATE  and also satu batch dengan Yana laa niee..engatkan dekat sekolah je berjumpe,last-last kau stalker Yana sampai ke dunia blogging ye Umar ? HAHA {oke,sile baling telur sekarang..} Jom review Umar punyer belog !

ABOUT HIM
Name : Umar Faruq Bin Ahmad
Nick Name : Mr Kamikaze (bkan dekat skolah org panggil kau Umar ke? HAHA)
Age : 20 y.old
Born on : 5/11/1991
Blog Title : !!! erk !!!

Oke sekarang memang wajib Yana review belog dye,bak kate si Umar " Ko dah la satu skolah menengah ngan aku.. Kalau ko tak review gak memang aku gigit ko.. Haha.. " OMG ! banyak berani nak gigit Yana,jap lagi Yana panggil Abg Superman Yana baru tahu ! HOHO  O.0"" Disebabkan Umar nie kasi KUTUKAN MEMBINA tentang belog Yana, so hari nieh kena balas balik laa..HAHA..
{gadoh-gadoh tak berape nak manje..aiyakkkk}

Tentang blog Umar,its simple..white in colour..nampak agak SUCI dan MURNI disitu..HAHA..widget pon tak banyak so takde nampak serabut sangat kan..oke lah tuu..fuyoo! list entry memang banyak,mesti tiap-tiap hari update nieh >____< {sangat-sangat jeleshh} paling suke dekat part PAGE di facebook sebab Yana ajar dye buat..HEHE {nak jugak part aku niehh}..Umar,blog Yana pakai music dumper..kalao taknak dengar you can pause it tau..and tanx for being my SILENT READER ..Y____Y

Nak kenal Umar lebih mendalam??
jom click SINI tau

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Mar 18, 2011

She's still young,new beginner with Fantastic Blog !

olla peeps,sehad tak semua ? okeh-okeh mesti dah ramai tunggu Yana hupdate belog nieh kan..so lonely right now..like its owner >___<  and tanx a lot buat follower-followers yang selalu kunjung belog mushuk nieh,haiyakk..lame tak update so takde orang nak jenguk ? mula lah hati memberontak sebab jelesh dengan blogger-blogger laen selalu update entry-entry menarik..kan ? kan ? by the way, Yana sekarang sedang waiting and waiting and waiting my 1500th FOLLOWER ! wahh,ramai ke yang follow belog simple dan merepek nieh? takde lah ramai sangat, biase-biase saje :D

Hadiah menarik menanti my SPECIAL 1500th FOLLOWER

Back to the title, alang-alang free hujung minggu nieh, Yana just nak buat sedikit review lah kirenyer nieh about the belog ! oke,belog siape yang terpilih kali nieh ? Of course Yana pilih blog budak kecik nieh,yang baru join dunia blogging {budak kecik ? kejap lagi kena simbah air lah aku..HAHA}


ABOUT HER
Name : Nur Amalina Bt Zakaria
Nick Name : Menna
Age : 16 y.old
Born on : 19 April 1995
Blog Title : Story from Denana

Cantik kan header Menna nieh? agak-agak pernah korang pernah blogwalking tak ke belog dye? wuwuwu T____T For your information,Menna nieh sebenarnyer adik Yana..kenape? tak percayer? HAHA..adik kandung, bukan adik yang boleh diterangkatkan malah boleh diapung-apungkan..HUHU..ini FAKTA dan bukan REKAAN.. {still tak percayer? oke boleh uji DNA kami..HAHA}

Why I called her that she is the new beginner with the Fantastic Blog ? Actually Yana tak pernah ajar dye buat belog even Yana dah lame join dunia blogging nieh..kedekut ilmu ?ouh tidak same sekali,just nak Menna berdikari je.. {alasan semate-mate..WUWUWU} lastly tengok belog dye yang dari zero become such you all tengok sekarang..cantek^^ haipp !! melawan taukehh nampaknyer nieh >___<

By the way, I love damn much read her belog ! Yes! very-very sure !

 

Lepas nieh,sesiape yang nak kenal-kenal dengan Menna boleh lah lawat ke blog dye okeh..tambah-tambahkan lah kenalan blogger tau, memang takde rugi pun..just click HERE to go her belog okeh !


Jelesh tak Yana review belog blogger laen? mesti dye famous nanti kan? HAHA..ade pulak fikir camtue..disebabkan ramai adik-adik blogger or newbies yang selalu suruh Yana promote blog diorang, so Yana decide nak penuhi lah segala permintaan diorang..tak kurang juge bagi mereka yang selalu tanyer Yana dekat Facebook tentang cara-cara nak buat blog dan sebagainyer..hopefully ape yang Yana ajar tueh serba sedikit dapat membantu korang.. ^___^

NAK YANA REVIEW AND PROMOTE BELOG KORANG?
JUST DO THIS OKE

# buad entry : SAYE BLOGGER KAPOWW
# story dalam entry korang : -your Biodata (Nama+Nick Name+Age+D.O.B+Blog Title)
                                            -sebab-sebab ingin Yana review dan promote blog korang
                                             -pandangan korang tentang Belog Yana (kasi semangat cket oke! hehe)
#tinggalkan link entry kat Coment Box di bawah
#Tempoh untok join : 1 Minggu sahaje

MUDAH KAN?
Hopefully Yana dapat membantu korang untuk upkan followers dan reviewer ke belog comel korang tau..lepas nie mesti traffic belog naik mendadak ! tak cayer? jom join sekarang oke ! HEHE
                                           

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)